kelig misse

Nu har jag en kelig misse här som sitter med ena tassen på mig och försöker med alla medel få min uppmärksamhet, haha så man får pussa på henne lite emellanåt.
Annars just sitter karln i soffan, IGEN, han hade rest på sig förut me så kom det nåt intressant på tv så han fastna igen. Han ska nämligen ner till sina föräldrar och byta till vinter däck. Oops, nu kom det en tass här, pockandes på uppmärksamhet.
Och så är det menat att vi ska käka ihop ikväll också tillsammans med Magnus men det får väl bli lite sent helt enkelt.
Annars på G just nu är en kastrull med kokande vatten med en plåtburk inuti, det ska bli kolakräm är det tänkt. Det är sötad, konserverad mjölk som snart har kokats i 3 tim. Tog precis ut en potatisgratäng också, har även lagat lunch, diskat, dammat, damsugat, moppat golv, bäddat o lite så.
Så mycket roligare har inte den här dagen vart. Frös nästan häcken av mig inatt så jag somna med både strumpor, trosor och tröja på och det är kallt idag med fast nu har jag ju vart igång med diverse saker så jag är relativt uppvärmd. Tänkte gå till min syster ett slag också och överraska henne lite med en fika, hon slutar jobba nu kl 4 och colakrämen ska ju av nu också vilken minut som helst, kanske en kvart till bara sen är det bara att gå.

Imorrn vart det visst en fika hos Michis och Leo, karln ska ändå iväg till sthlm igen fast med sina föräldrar denna gång då de har släkt som är begravda där uppe så de ville åka och tända lite ljus så han lär väl vara borta hela dan ändå.
Nähä, nu måste jag göra mig iordning lite känner jag.
Hoppas ni får en trevlig helg. Kramizar

Ångest och böldpest

Jaha, nu är det måndag kväll, snart natt. Väntar på att karln ska komma hem. Han och hans ena bror J har vart i sthlm för att hämta byggställningar som J har köpt. Han behövde T till att låna lastbil från posten så de kunde hämta upp det och så ska de till Ringarum, deras barndomshem, för att lämna av det o så tillbaka till posten och så hem hit då förstås. Han borde va tillbax snart, hoppas jag iaf.
Annars har jag suttit och haft ångest inför jobb, as usual. Suttit och knåpat på ett nytt CV till Servera lager, tror det vart rätt bra men det tar tid, suck. Nu är också alla 75 dagarna förbrukade genom a-kassan så nu antar jag att det gäller att få så mycket jobb som möjligt i veckorna om man ska få nåt betalt eller gå helt arbetslös.
Jag är lite osäker på hur det där fungerar faktiskt så det är väl bäst att jag ringer imorrn och kollar upp det. Suck. ÅNGESToch PANIK!!!!!!!

Inte nog med allt detta utan jag har sett ut som jag haft böldpest också i ett par dar, lyckligtvis inte medan så många sett mig.
Det ploppa upp en jätteinombordare precis vid sidan om näsbenet, strax nedanför ögat och till slut så kund ejag inte hejda mig utan var ju tvungen att testa o se om den ville bli klämd. Så som alla andra inombordare hade inte den riktigt de planerna utan vart snäppet värre (vilket man skulle kunna ha listat ut i förväg) så jag vet inte om det vart nån infektion som spred sig så det vart svullet och såg allmänt nasty ut och ONT gjorde den f-n också. Karln han bara skratta fast han tillade ganska snabbt att han tyckte så synd om mig och undrade vad det va för häxeri jag råkat ut för och om jag skulle råka ut för nåt mer snart?! Sur, grinig och otålig petade jag lite till så snart jag tyckte att det fanns nån chans att få ut någe ur denna pestböld. Dock hade jag lite hjärna och gjorde detta bara 2 ggr och lät den mellan varven plåga och svidas under acnekräm och nu idag, ikväll kan jag faktiskt rynka på näsan utan att det gör ont och den syns inte om man inte verkligen tittar! Tjoho!!

Va har jag annars hunnit med förutom att ha spenderat halva natten med att tänka på jobb och andra vardagliga ting som är HELT ONÖDIGT att fundera på när kl är 23 och bråka med katten kl 03.00 i en timma som vägra lägga sig ner och somna om?  (Antar att jag lika gärna kunde stänga ut båda i hallen inatt igen men den andra hade lagt sig så skönt till ro hos husse så jag hade inte hjärta att slita upp henne därifrån och slänga ut dom i hallen.)
Jo jag har hunnit träffa syrran och systerdotter, dragit några varv på stan + lämnat in en stövel på lagning. Han mer elle rmindre suckar när han får syn på mig och undrar vad jag gör egentligen med mina skor och det är ju en bra fråga!! Sönder går dom iaf men nu när han lagat denna stövel så har han lagat samma sak på båda två så då slipper jag förhoppningsvis komma tillbaka igen, eller iaf med dom skorna, haha.
Gick sedan och hem för att knepa med CV, laga lite käk, slängde in lite tvätt och gick över till Michis och Leo för att umgås lite :o) Mycket trevligt! Tog en liten tur med Chip också så han vart glad.
Ja sen var det bara att fortsätta roa sig i tvättstugan och knåpa med CV och nu äntligen är jag klar med allt, väntar som sagt bara på karln. Ingen mening att lägga sig innan han kommer hem för då har jag väl precis knoppat in när han kliver in o sen är det lönt i tusan att försöka somna om.

I helgen var jag på bio med min systerson, vi såg Max Payne. Har jag skrivit det kanske? Minns inte när jag skrev senast. Den var sådär tyckte jag. M tyckte den var bra, jag tyckte den var seg men huvudsaken är att han tyckte den var bra eftersom det var "hans" kväll. Vi käka gott hemma hos syrran först också. Till efterrätt hade hon gjort kola-paj typ....man blandar digestive med smält smör och breder ut i botten på en form, kokar konserverad sötad mjölk i konservburken som den är i ett par timmar, då blir den till seg kola som man sedan breder ut i formen, skivar banan över och serverar med grädde till efter att den stått i kylen ett tag. Jättemumsigt, men det måste vara grädde till då den annars blir för söt.
Skulle ju ha gått på bio tillsammans med min systerdotter i fredags också men hon mådde inte så bra så syrran och hon såg High scool musical tillsammans idag o så hyr P och jag en film nån dag istället.

Imorrn måste jag kliva upp och ta bilen efter att ha skjutsat T till jobbet, ska till blodtappen och lämna blod på em, gör ju inget för då kommer jag ju upp tidigt. Har faktiskt vart duktigt för det mesta och gått upp "tidigt", senast kl 10 iaf, oftast vid 9 fast det har blivit sent många kvällar. Men imorrn känner jag faktiskt inte för att följa med och ta bilen men det är bra om jag får den där blodtappningen gjord nån gång.
Sen ska jag till fröken Nestor och intaga lite lunch. På onsd hade jag en annan vän som ville fika med mig/oss så så blir det nog. Jobba ska jag göra torsd och lördag denna vecka så som det ser ut just nu, fast "bara" 16-21 på lördag vilket är skönt då det är just lördag.

Nu är jag trött och har ont i ena muskeln i axeln efter skrivandet, sitter väl i för dålig ställning med den armen kanske, inte så bra när man redan har ont och är stel. Jaja. Hoppas han kommer snart, ska ta o ringa o se vart dom/han är.
Godnatt och kram på er.


(vykort.passagen.se)

Citronpaj

Vet ni va? Ja förutom att jag blivit så dålig på att uppdatera på vad som händer i mitt tråkiga lilla liv.
Min älskling klara uppkörningen på CE-kortet idag, gud så skönt det kändes. Vet att han gått och grämt sig länge över detta då han inte klara det förra gången och det var ju inte hans fel utan körskolans.
De hade ju mätt ut fel och dessutom inte lärt det "korrekta" sättet att backa in, eller va det nu va han skulle göra, så han kom in och runt. Det har varit ganska många diskussioner runt det där kan jag säga och de har tydligen sagt till körläraren tidigare att det inte fungerar att lära ut den metoden, men nu, idag, när T fått lära sig så som gubben på uppkörningen ville att han skulle köra så gick det naturligtvis galant! :oD
Så som en ursäkt för att få baka och smälla i sig kalorier så har jag ju gjort en citronpaj som gratulationspresent till han :oD
Kan tillägga att han genomskåda mig direkt, hahaha.

Sen är ju inte allt roligt här i livet utan den här månaden blir väl allt annat än rolig då det kommer bli väldigt knaper ekonomiskt :o( Skit också! Jaja, det får väl funka, hade tänkt och åka till Ullared denna månad men jag får hoppas på att det finns pengar till det nästa månad istället.
Att inte ha en stadig inkomst SUGER!!!!!

Såja, nu har jag gnällt av mig lite.
Annat som hänt i veckan är massa fika med olika vänner. Tror nästan "alla" ville fika med mig denna vecka så jag har vart på 4 fika tror jag. Mötte Michis och Dexter i går, onsd, följde dem till stan där Michis skulle hämta ut paket. Han är så söt Dexter, Michis lite stressad kanske men det är ju lätt hänt när man är nybliven mamma och allt och man ska få allt att fungera ;o)

Nu undrar karln om jag är klar med datorn snart, suck. Vi har ju iofs den bärbara men jag orkar inte smälla igång den just nu så det får va. Imorrn blir det jobb och evt bio med systerdottern och på lörda blir det bio med systersonen.
Hoppas ni får en trevlig fredag.
Kram på er

Helststekt långhare

Japp, det är vad som står på menyn ikväll tillsammans med kryddig potatisgratäng  med b la vitlök som står o bubblar i ugnen nu :o)
Har även hunnit med att träffa syrran och gå en promenad med henne och Denise och Ronja, tagit en fika ihop, hem o göra potatisgratäng, diska, damsuga, bädda och om 20 min är det tvättstugan som gäller, full fart med andra ord :oP
Karln stack iväg på kalas hos sin äldsta bror som har en son som fyller idag, undrar om han inte fyller 6 år eller nåt åt det hållet, har glömt. Själv kan jag tycka att det var skönt att få bli hemma fastän jag fick ta hand om ALLT istället men jag känner inte för kalas idag så det är väl ok.
Känner mig bättre och inte alls så där febrig o dan som jag gjorde i veckan, dock är jag lite snorig vilket är väldigt störande, hoppas det inte bryter ut till nåt annat skit eller att man blir dyngförkyld, får väl se va som händer, inte man råder över tyvärr, vill det komma så kommer det oavsett vad man gör tror jag!

Nähä, nu är det dax att kolla till gratängen lite.
Ha en toppenlörda. KRAM

God morgon eller godnatt?!

Ja, så här långt har ni väl legat i era sköna sängar och snarkat hoppas jag. Själv har jag 1½ timma kvar på mitt pass, wonderful!! :o)
Nu är kl så pass mycket att man börjar göra konstiga saker som att stoppa koppar i kylen istället för i diskmaskinen och man hör inte längre allt kollegan säger, haha. Ska bli skönt att få komma hem och vartefter krypa ner i sköna, underbara sängen. Har dock funderingar på att försöka stanna uppe till 09.00 för att knata upp till affären och handla lite käk till kvällen, lutar NU mot varm smörgåstårta (som jag har fått dille på) istället för tacos, så mycket smidigare.
Risken finns väl att jag glömmer hälften i min trötthet men men...det ska nog gå, om jag lyckas hålla mig vaken förstås.
Skulle va så skönt om det fanns nån affär i närheten som öppna 7 istället för 9, tycker det är skönt (nu vart det mycket "skönt" här) att klara av sånt på fm och framför allt när man har jobbat natt för när man kliver upp på em så ser man ut som 7 svåra år och har inte större lust att börja göra sig "vacker" för att gå ut o handla utan då vill man bara mysa i sina myskläder och strunta i att man ser ut som Trollmor i håret.

Sååå, godmorgon och godnatt på er :oD Hoppas ni får en fin dag.

En ny natt

Då sitter jag här igen kl är 01.00 ca , hoppas jag kan skriva klart detta inlägg så det inte blir som igår, hehe.
Känner mig lite småhängig men men, jag går ju av kl 7 sen ska jag inte jobba förrän fredag dag så...
Just nu är det lugnt här men tiden fram tills nu har gått fort, skönt, om 3 tim är det dax för ronden sen går tiden ganska fort faktiskt.
Tack o lov så hade min ena kisse inte kräkts nåt mer, vad jag såg iaf ska väl tilläggas, när jag kom hem så jag hoppas hon är bättre.
Just nu sitter jag och funderar på mat, har vart sugen på tacos en tid nu så jag funderar på om jag ska ta och "skämma" bort mig själv och köpa det imorrn och mysa framför tv:n med en bra film.
Såg, hmm...ja va heter den, Married in Las Vegas??? Med Cameron Diaz och jaaa, va vad det han heter igen, jo just det Aschton Kutcher eller hur det stavas.
Den var riktigt rolig, karln och Magnus tyckte med den var riktigt rolig så den är att rekommendera om ni inte sett den.
Annars är det planerat den 24 och den 25 bio med mina syskonbarn.
Hade ju en egen kväll med dem för en tid sen, en kväll var då de fick bestämma va de ville äta och se på för film så fred den 24 ska jag ta Patti på bio och sen High scool musical? Nåt i den stilen var det som har premiär runt det datumet och som hon ville se och på lördan är det Mats tur och då blir det nog Hellboy eller nya Bond. Visste inte förrän ikväll att det var en ny Bond film på G men jag föredrar nog faktiskt Hellboy tror jag, även om jag gillar Bond.
Hur det blir med käk o så får vi se, kanske blir det nån burgare innan eller så, blir ju lite dyrt om man ska både käka och bjuda 2 på bio och gå själv också.
Men biobiljetter kan man köpa billigare genom hyresgästföreningen om man är medlem där, 66:-/st tror jag de kostar då och det är ju lite skillnad mot 100:-.

Nähä, nu är det väl bäst att man gör nåt annat, kan ju inte sitta här hela natten och "bluddra". Ska nog gå och stoppa i mig lite riskakor :o)
Godnatt

Natt

Den arbetslöse åkte på att arbeta lite natt på Mathildagården så här sitter jag och har bara sovit 4 tim förgående natt men det funkar bra, än så länge :oP Kom sent i säng i söndags, halv 1 och så var/är min ena kisse lite dålig igen så hon spydde igen halv 2 och då vaknar man ju förstås och så ringde karln klocka halv 4 för han skulle åka tillbax till sthlm-livgardet för att jobba sin sista vecka där så han stack halv 5 och halv 7 klev jag upp och gjorde min scones till frukost. Sen var det lönt i helsike att försöka sova nåt under dagen, visste iofs inte ens att jag skulle jobba förrän kl 13 idag då de ringde så... Har legat och myst med min "sjuka" kisse i soffan under täcket, trött var hon så hon var rätt medgörlig när man ville mysa lite och flytta sig inte alls när jag delade plats med henne i soffan som hon brukar göra annars, mysigt o få mysa lite :o) Men peppar peppar ta i trä så har hon inte kräkts sen 9 imorse så nu hoppas jag att hennes mage håller sig lugn inatt medan jag är borta, annars blir det väl till att boka tid hos veterinären.
Nu måste jag till en boende.

Hehe, oj då, ovanstående rader skrev jag förgående natt, hann visst inte komma tillbax och skriva färdigt och nu är det strax dax att gå till jobbet igen och klara av en ny natt. Känner mig inte helt kry, har dels nån jäkla låsning i nacken som sitter och gnager hela tiden, mycket störande, huvudvärk och känns som jag har feber från o till, men men.
Nu har jag en askelig hårboll här som sitter och hötter med tassen i ansiktet när jag inte ger henne uppmärksamhet, hehe.
Igår natt gick iaf bra, var aldrig stressigt men det fanns att göra hela tiden så kl gick på rätt bra annars brukar det kunna bli så segt vid 4 hugget, hoppas tiden går fort inatt också.
När jag kom hem imorse åt jag frukost och tittade på våra bästa år som ändrat sin repristid till kl 07.00, sen var jag tvungen att läsa lite i min spännande bok (får skriva omd en i mitt nästa inlägg för den är verkligen att rekommendera) så halv 9 slocknade jag och gick inte upp förrän halv 6 ikväll, mycket skönt och välbehövligt!
Nää men mer spännande än så har det inte vart. I helgen har vi planterat lite röda ljung och mini enar på balkongen, vart sååå fint :o) Får ta och fota och lägga ut det vartefter också, suttit lite barnvakt ett par timmar på lördan, annars har vi bara tagit det lugnt faktiskt.
Nu måste jag ta och börja ge mig. Hoppas ni har det bra. Kramizar från lilla mig                              

fredag hela dan

Här sitter man med kissen as usual på skrivbordet kurrandes och den andre i soffan.
Idag har fm inte vart nåt kul, varit på så dålig humör eller ja jag har väl inte mått så bra det var väl kanske för jag klura så dant på jobb igår kanske så jag vart lite nere men nu har jag både vart ute och gått, duschat, vart hos Jessi, handlat och diskat och lite senare ska jag göra äpple och kanel paj för det ville min karl ha (och jag) men det är gött när man kan skylla på att andra vill ha så man får en anledning att göra massa gott och mumsa i sig, hahaha.
Jessi och Micke har ju skaffat sig en liten, en liten kisse menar jag då, hon heter Shana och är såååå supersöt. Tror inte jag har lagt ut några bilder på henne så jag ska lägga ut lite bilder.
Hon liknar Missy jättemycket (min misse) och är sååå busig, hihi.

Ikväll blir det annars lugnt, blir lite tv-tittande bara och mys. Imorrn ska vi sitta barnvakt några timmar på kvällen åt Nicke och Sessan som ska på konsert i Deeger-hallen. Fm vet jag inte, kanske åker vi o köper blomster och planterar på balkongen.
Gud va lätt det är att skriva när man har en katt som ska buffas och kelas och när hon står i vägen och man ska försöka skriva så biter hon, rackarunge, nu vart hon sur för jag sa till henne, hehe.

Ja annars händer det inte så mycket här i mitt lilla liv.
Köpte ett nytt PS2 spel för 99:-, Alias, tv-serien som gick på 4:an kanske ni vet. Verkar helt ok, har spelat kanske en kvart på det så jag tänkte roa mig med det ett tag innan karln kommer hem.

Här är lilla söta Shana

Sååå liten, hihi, tänk att mina har vart så små.



I Å-backarna as usual, ibland får man turen att hitta fåglar som poserar, hahaha

Denise var här i veckan med Ronja, fick stänga ute katterna då Missan (på bild) är alldeles för dominant och inte vill ha Ronja där men hon hade stenkoll från dörren, tom fräste lite för att markera, hehe. Så sött!

Ja, dom är roliga djuren!


Hoppas ni får en trevlig helg nu alla :o)
Kram o pöss på er.

Kommentarer?

Hmm, som Anneli skrev för en tid sen; undrar om det är lite bloggtorka på gång?..... Men folk har väl viktigare saker för sig och det går väl i vågor vad man känner för att skriva.
Helgen har iaf vart mycket trevlig. Det vart lite fest och utgång i lördags med syrran och andra goda vänner och innan det så var det middag med syrra, Anki (pappas fru) och mig förstås, mycket trevligt och lyckat.

Idag såblev jag gräsänkling då karln har åkt för att jobba i sthlm, på Livgardet, i 2 v men han kommer troligtvis hem i helgen iaf. Skönt att få vara lite ensam, än så länge iaf, blir värre på kvällen när man saknar nån att prata med men det går bra.
Får väl se om jag blir av med han en längre stund nästa år då han har sökt till en ny mission, även den i "Affe", kanske får han svar nu när han är i sthlm. Vi får väl se, det får man ta då i så fall, jag vet inte ens va oddsen är för att han ska komma med så....
Just nu roar jag mig med iaf att tvätta, tjoho va kul.

Har tagit lite kort igen sen sist jag la ut "några" så jag tänkte roa er med lite bilder igen :oP
Enjoy!
Puss

Missan passar på när inte husse är hemma och hårar ner hans kudde lite extra.

Lovely Å-backarna

Missys sköna stil

Trötter

Sötnosen nr !

Fina huggtänder

S-promenaden



Inte roligt med regn med det tillsammans med lite sol skapar vackra ting.

Visst är det fint? Å-backarna förstås



"Husse är sååå elak"

Hitta detta fina löv hos T:s föräldrar

Nu var det slut på bilder för idag :o)


Fredag

Så var det fredag.
Sitter här på jobbet på sandbyhov och väntar nu på att kl ska bli 3. Finns inte så mycket att göra för tillfället, har däremot städat, bakat kardemummakaka som ser smakens ut, den ska dom dock äta ikväll så det blir tyvärr ingen provsmakning för min del  :o(
Sen lagade jag mat tillsammans med en av de boende, o sen plocka in i diskmaskinen, torka, städade lite till och nu sitter jag här sysslolös. Men som sagt, kl 3 får jag gå hem och då blir det inte nån lugn stund för det ska springas på stan och inhandlas lite ljuslyktor som T sett, systemet (den här helgen också) och så tror jag det ska fikas med Mattis också lite senare, sen måste jag ju också bädda rent hemma och det finns väl med all säkerhet disk också som måste tas hand om, suck.....ja, sysslor finns det ALLTID men det är inte alltid man har lust att ta hand om dem.

Imorrn ska syrran, hennes dotter P, jag och sambon till racketstadion för att se lite på kattutställningen som hålls där under helgen. Har aldrig varit på en sådan tidigare. T:s kusin med sambo ska ställa ut sin Main Coon? kattunge där i helgen, spännande. Sen är det ju kul o se alla de olika fina, mindre fina, konstiga, fluffade, nakna katter för jag misstänker att det kanske kommer finnas en o en annan nakenkatt där? Eller jag vet inte. 50:- kostar det iaf och det är öppet för allmänheten mellan 10-15 lörd o sönd. På ostkatten.com (jag tror det är det) så finns det en kupong man kan hämta så man kan gå 2 för 1.
Sedan ska vi ha en tjejkväll, syrran och jag med pappas fru Anki och P ska också vara med ett tag men sen får hon följa med Anki hem och sova över där för då ska syrran och jag FESTA!!!!! Fast tillsammans med T och massa andra, det är födelsedagsfest på G igen, en kille som fyllt 29 ska firas och sen blir det väl utgång.
Men syrran sa idag när jag prata med henne att P kände sig lite hängig och ont i halsen, JÄKLA UNGE!!!! Nu är det bara att hålla alla tummarna och lite till på att hon inte blir dålig till imorrn för då kan ju inte syrran komma med och det är sååååå länge sen vi festa ihop.

Nää, nu kanske det är bäst att jag slutar klappra på tangentbordet och gör nån nytta, vad nu det är, känns som jag gjort mitt.
Kram  på er och trevlig helg.

RSS 2.0