O så kom den sista vilan

Nån gång mellan kl 16 och 17 idag kommer veterinären till mamma för att ge Tarzan hans sista vila i detta liv.
Tragisk, sorgligt och för jävligt men skönt för honom.
Nu har iaf mamma gjort vad hon kunnat och gett honon en ärlig chans men det är helt enkelt hans tid nu, han har levt ett underbart liv och haft det så bra som en katt nånsin kan ha; kärlek, mycket, mycket mys, få vara ute, få ligga vid kaminen och mysa och mat och vatten och mycket räkor och fisk :o)

Vila i frid Tarzan, du är och var älskad av alla i din närhet, du gav lika mycket som du fick!




Snöväder och biltvätt

Detta kan ju låta konstigt när det var snöigt och kallt idag men det var ett måste för att få bort saltet på bilen och så var det skönt att äntligen få det gjort också. Nästa gång måste vi passa på att vaxa bilen också, skyddar ju lite bättre o så :o)
I skrivandets stund har jag väldigt ont i min tumme, jädra katt. MEN jag får skylla mig själv eftersom jag vet att man måste hålla händerna borta så mycket som möjligt när man leker med Missan för hon är överallt och ingenstans och hoppar och far som en vettvilling. Hann o tänka att nu gör det snart ont och mycket riktigt så satt klon i sidan av tumnageln och rev upp ca ½ cm djup reva som gör förbaskat ont så fort tumman kommer i minsta kläm som t ex när man skriver nu och man trycker till med tummen ni vet eller håller i nåt osv. Jaja, det läker det också så småningom, så kan det gå.

Ang mammas katt, Tarzan, hänger han fortfarande med, han kämpar på men jag trodde sista visan var sjungen igår igen. Var nere och hälsa på och såg honom där han låg under soffan, mager o ingen glöd i ögonen. Hemskt var det för han brukar ju som sagt va så välmående men han var rätt uttorkad också. Men min mor och hennes karl åkte till veterinären idag igen och han bedömde tydligen att han var varken bättre eller sämre tror jag men tydligen tyckte han iaf att det var värt o göra ett försök ett tag till så han fick mer kortison och vätska och mamma fick med sig nya tabletter hem att ge han, så vi får fortsätta hålla tummarna.

Vill till sist bara säga; va underbart det är med snöväder, man tar på sig ordentligt med kläder, mössa, vantar och så ut o pulsa i snön, barna åkte snowrazer i Galgebacken, där en annan åkte när man var liten. Kanonmysigt och det blir ju liksom så mycket finare, "varmare", ljusare och luften blir en helt annan när själva snöblåsten lagt sig.
Men det är väl bara att njuta av morgondagen också för sen ska det ju bli 8 grader + typ resten av veckan, nää inte riktigt men på onsd iaf o så säger dom att dom tror att det ska bli den varmaste julen nånsin, typ 2+ varmare än normalt, så det där med att fira med en vit jul är som sagt snart ett minne blott och detta kanske är första och sista snön för i år. (fast jag tror ju att det kommer mer fast kanske inte förrän efter jul i så fall om inte innan) Men en grön jul får vi nog stå ut med, suck!
Godnatt o kram på er

soliga lördag

Kallt men soligt och då är det ju som det ska va så här års. Det är bara att klä på sig varmt om man ska ut men jag kan tycka det är rätt mysigt när det biter lite i kinderna, dvs om man är rätt klädd förstås.
Sitter här och längtar efter mina nya "prylar" jag beställt sen en tid tillbaka från ellos. De skulle komma nu i slutet  av nov så de kommer väl nästa vecka förhoppningsvis. Beställde b la en röd bordsduk med en vit löpare och gråa bordstabletter. Skulle ha vart grå duk med vit löpare och röda bordstabeletter men när jag skulle ringa och beställa ur höst och vinter katalogen får man till svar att den gråa duken är bortagen ur sortimentet för säsongen????? Kan ju tyckas märkligt med tanke på att det var som sagt ur höst och vinter katalogen så då undrar man ju men det blir nog fint iaf.
Passade på att beställa ett par stövlar också som jag tror kan va lite bra att gå i till vardags som till fest, 5.5 cm klack o det är väl inte så högt så dom längtar jag efter och hoppas på att jag kan ha.
Lite påslakan till vår säng också som såg juligt, varmt och härligt ut passade jag på att beställa då de bara kostade 99:- setet.
Hitta bilder på grejerna:




Annars har det vart en ganska omtumlade vecka eller ja vad man ska säga. Min mor ringde i söndags och berättade att hennes katt Tarzan var dålig, han andades tungt och åt inget, han drack och kissade iaf men hon skulle ringa direkt på måndan till veterinären. Han hoppade fortfarande upp på köksbordet och tittade ut genom fönstret och kelade lite o så och gick ibland ut på trappen (han är ute-/innekatt) och glodde lite men det var inte alls samma Tarzan sa mamma.
På måndan ringde en förstörd mamma och grät på telefon och sa att han hade fått nåt virus och hade vatten i lungorna, vad för virus kunde inte veterinären säga utan en mer ingånende undersökning som då var tvungen att göras på djursjukhus och en evt behandling skulle kosta flera tusen och det var inga garantier på att han skulle bli bra så mamma fick lov att behålla honom över natten iaf så skulle de ta bort honom nästa dag SÅVIDA det inte skedde nåt mirakel och han blev bättre då veterinären gav hon flera sprutor och b la då antibiotika. Vart jätteledsen själv då katten är allt hon har kvar sen vi var tvunga att ta bort både hästen och hunden för några år sen.

Men nån snäll själ vakade över Tarzan och han repade sig lite granna över natten och han åt och gick på lådan så mamma gick ner och hämtade ut ett recept som hon fick utifall ett mirakel skulle ske som hon kunde pröva med. Och än så länge verkar det som att det hjälper, hans andning har blivit mycket bättre och han verkar lite piggare.
Min mor som ringde veterinären några dar senare för att tala om att han repat sig blev jätteglad eftersom han inte trodde att katten överlevt eller ens skulle överleva och sa att om han skulle börja andas tungt igen så skulle hon ringa direkt så skulle han ge honom en ny spruta som lätta upp andningen för då visste han att det hjälpte.
Nu håller jag bara tummarna hela tiden och hoppas att denna snälla själ låter honom bli bra igen så mamma får behålla honom ett par år till och får fortsätta leva sitt bra liv.
Historien om hur mamma fick denna underbara Tarzan är också lite otrolig och känns som ödet när man hör den.
När min mor arbetade som kock på ett boende för ett par år sen fanns där redan två hankatter som hette Zigge och Turbo, 2 stora, glada, bortskämda katter. En dag så kom det en tigerrandig (orange och vit, ser precis ut som katten Gustav, nu iaf när han blivit lite tjocker) mager och tovig kisse utanför köket. Eftersom det redan fanns 2 dominanta hankatter försökte mamma fösa bort han flera gånger men han fortsatte återkomma och till slut frågade mamma sin snälla chef om hon inte fick börja mata katten och det fick hon med förutsättning att katten togs in och kastrerades  då den skulle bli kvar där om de började ta hand om den. Men det var lättare sagt än gjort eftersom han var väldigt skygg men till slut fick mamma tag i han och fick in honom i en bur men att åka tillveterinären med denna vilda katt kom inte på fråga utan hon var tvungen att försöka ha honom hemma ett tag så han vart van vid människor och sedan dess har han bott hos mamma, sen 6 år tillbaka, och han trivs som fisken i vattnet.

Han måste vara bland den bästa katten nånsin och det syns på han att han njuter av livet. Han ska alltid va uppe i mammas famn, uppe vid ansiktet och kela, hela tiden så t om mamma blir trött på han, han har aldrig klöst sönder hennes möbler, är det påsk o hon dekorerar med fjädrar inne eller ute luktar han lite på dom o sen låter det va. Skulle vi dekorera med sånt så är det uppätet och nerkastat på golvet inom 3 min och likadant med snittblommor eller blommor överlag men snälla Tarzan gör aldrig nåt och han ligger vid mammas öppna spis och är ute och tar några varv ibland men är det regnar så sitter han bara o blänger på trappen och vill inte alls gå ut, inte när det är för kallt heller så han har det så bra. Det enda är att han har lite svårt för nya människor, han gömmer sig gärna under soffan om det kommer folk men som mig känner han igen och kommer fram sen.
Ja, så det gå så därför sänder jag alla mina tankar till denna goa katt och hoppas han repar sig och att mamma och han får mysa på julafton ihop med lite räkor och skinka.
Det är så kul att höra sånna här solskens historier om katter som är helt utmärglade, toviga och dana och får det så bra.

Idag lördag skulle vi ha vart på middag ikväll men de vi skulle till blev sjuka men jag tror det kvittar idag faktiskt för karln är nog skapligt trött då han jobbar natt inatt, gick av igår kl 16.00 och började jobba igen 02.30. Det är ju bara en gång i månaden men det är jobbigt nog  när den dagen kommer och man jobbat hela veckan så nu ligger han o sover.
Igår hade jag min systerdotter här ett par timmar, vi köka lite och hyrde film, Surf´s up. Tyvärr så var den ingen större hitt, vi såg den på svenska med eftersom hon fortfarande har lite svårt att hänga med i texten ordentligt.
Sa att vi får ta igen den här kvällen en annan dag istället med att gå o se på Madagaskar 2, tror den är riktigt rolig faktiskt.
Nää, nu är mina händer isbitar så jag ska ta och gå o värma dom under varmt vatten lite och sen ringa syrran och se va hon har för sig.

Trevlig lördag på er. Kram

Städdag och p-bot

Idag har jag lyckats tagit tag i att städa av hälften av fönsterna, bara köket och datarummet kvar sen, skönt!
Lyckades slänga väck några påsar skräp också, diskat och slängt i mig lite mat.
Tänkte ta itu med lite papper och annat som ligger och väntar i högar, blääää! Men det måste ju göras förr eller senare så det är väl lika bra att göra det nu som nån annan dag.
Helgen har vart lugn som vanligt, skönt tycker jag. Har inte känt mig så där jättekry från o till så jag vet inte riktigt vad det är på G.
I fredags var vi hos Nicke och Sessan och käka tacospaj, mums mums, slappa lite framför tv:n och sällskapa lite  innan vi tog oss hem till våra små håriga. T spelade Wii också med Sessan och Nickes ena son. Wii sports, tydligen jättekul så det kanske blir att köpa nån gång när och om man får råd, spelen är väl inte de billigaste heller misstänker jag.
Såg att de kommit ut nu med Rayman raving Rabbits till Wii, aldrig lyckats sett hela reklamen för det spelet men det är ju Rabbits så det måste va kul :o)
Lördan var väldigt lugn och idag städdag medan karln är i Ringarum hos sina päron och grejar lite.

Måste ju tillägga och få ut mig irritationen över min parkeringsbot också som jag fick i tisdags.
Hade vart hos veterinären med syrrans katt och så skulle jag parkera på gata, fotbollsgatan, som jag alltid gör och jag ställer mig aldrig på ställen som jag är osäker på om jag får stå eller inte om det är otydligt eller om jag helt enkelt inte vet. Ställde mig i hönet av fotbollsgatan och Lenningsgata vid Victoriaskolan. Ställde mig (enl parkeringsboten 4.5 m) in från "utfarten" intill trottoarkanten bakom en annan bil. Trottoarkanten gick ända bort till hörnet av Lenningsgata (om ni förstår) utan att smalna av som det kan göra om det är parkeringsförbud.
Där fick jag iaf en bot på 600:-. (min första bot någonsin sen jag tog körkort för 5 år sen) T tyckte också det var väldigt tarvligt och "elakt" gjort för där ska man tydligen veta att det är en korsning!!!!!! Och det är 10 m som gäller i korsningar. Saken är den att varje gång som jag gått bort till syrran efter det har jag kollat just där och det har varje gång stått bilar där, OCH t.o.m PRECIS i hörnet på Lenningsgata och sen har det stått 3 bilar framför den och varje bil kanske är 2.5-3 m? så det måste ju innebära att 4 bilar står jäkligt felparkerade och inte en ända gång jag gått förbi har det suttit en bot på nån av dem.
Är det bara så att jag har haft en jäkla otur eller kanske har lapplisan haft fel?? Jag menar,  är det verklugen 4 förare som skiter i det eller vet de inte precis som jag vad som gäller där? Jaja, det är väl bara att betala och se glad ut, ska nog ta och ringa Michis först och se om hon vet bara för att!

Nää, nu ska jag se vad ni andra haft för er och sen ta tag i de andra mindre roliga sysslorna som är kvar.
Kram på er

skitväder

Fy och tvy vilket jäkla skitväder det är ute nu, bara vräker ner, brrr. Tur att man är hemma. Var en sväng borta hos syrran  förut som först kom hit och åt nybakade scones kl 7.30 som jag gjorde, smaskens :o)
Imorrn blev det visst också en tur till Smådjurskliniken igen då Trina (syrrans kisse) verkar ha fått öronskabb igen alt öroninflammation som tydligen ser rätt lika ut så det blir inte billigt för henne. 450:- skulle bara undersökningen gå på, suck.
Undrar varför sånna saker som går så fort o göra som dom kan se bara dom tittar i örat med ett instrument med kostar så väldigt mycket?! Framför allt när det handlar om djur.
Nåja. I helgen har det vart lugnt, käka lite gott i fredags, Mganus var här igen o åt och lördan bestod av biokväll med syrran och hennes son. Bond blev det och vad säger man om den filmen då? Mycket action och lite Bond kanske?! Men den var helt ok.
Igår var det ju Fars dag så det bar av till T:s föräldrar först och sen hämta upp syrran och hennes dotter för att åka till pappa och fika lite.
Och idag så är det ju åter måndag. Har nu städat och torkat golv, tänkte göra en kraftansträngning i stora klädkammarn för att se om man kan slänga lite skit som finns där inne, ligger väl säkert massa onödigt krafs som vanligt.
Mmm, det är väl vad jag vet vad som händer idag.
Hoppas ni har en bra dag i höstrusket.
Kram

Segt blod!

Så blev det en ny dag idag också, tänk att man alltid vaknar upp och det är en ny dag varje dag, otroligt. Än har jorden inte gått under! :oP
Sen vill jag bara säga att jag tycker det är så kul med kommentarer, ni är så snälla som läser och skriver :o) Tack.

Idag har det vart busy busy. Kl 07.45 stod jag på parkeringen och hämtade upp syrran och hennes kisse Helge, åkte vidare till Små djurskliniken och möttes av den trevliga personalen.
Efter att ha lämnat en halvt skräckslagen och något förvirrande katt där åkte vi till Coop för att inhandla lite frukost och lunch.
Hem och käka lite, tog oss en promenad, glömde dock min kamera mobil hemma och efter att ha blivit sur på vägen då jag insåg att det var en perfekt dag att ta massa fina bilder så ätervände vi efter halva vägen hem till syrran igen och hämtade mobilen men då hade den dumma vita ankan? gått över staketet och gömt sig i gräset för att äta så det vart inte så bra bilder och de andra fina änderna var inte alls längre på humör för att bli fotade, TYPISKT! Så går det när man glömmer den hemma. Vi fortsatte iaf varvet runt, gick hem till mig för att hämta lite tidrapport och papperet till blodtappen.
Sen hade kl blivit så mycket att det var dags att börjamed lunch innan man skulle hämta Helge igen så varm smörgåstårta vart det. Bar sedan av till kliniken igen och hämtade en dreglande katt. Men vem f-n skulle inte både dregla och skaka när man fått bollarna (om man nu hade några dvs) avskurna och dessutom en massa okända människor runt omkring. Men han mådde fin fint. Så dom skjutsade jag hem och åkte själv vidare för att lämna tidrapport och lämna blod.

På blodtappen gick det mindre bra idag, var väl en sn dag idag helt enkelt. De hitta en fin ådra på min högra arm som vanligt men när hon stuckit mig så hade även den gjort det så det var bara att börja om på nästa arm och där hittad dom en bra men det visa sig att det inte var så bra iaf för det rann lite dåligt och efter ett tag så börja det värka i armen lite så 3 st stod o fråga vart det värkte och hur jag mådde och sa att de skulle ringa om nån dag för att kolla så jag mådde bra. Dom är så gulliga och omtänksamma där uppe så och roliga med för den delen. Men blod lämnades till slut iaf men det tog lite tid. Tog en bok som tack som handlar om de överlevande från tsunamin i Thailand, den kan nog va bra.

Tillbaka till syrran som hade skickat et meddelande, Helge var visst lite väl glad på att slicka på såret så hon följde med mig hem då det finns en zoo affär precis utanför där jag bor för att köpa en tratt så han lär väl va lagom glad när den kommer på inatt :oP
Nu är jag iaf hemma, karln stack iväg för att träna och jag blev lämnad med disken, men det gör inget så det har jag gjort nu och ojojoj vad jag skriver för att för en kvart sen skulle jag ha vart nere i tvättstugan, haha. Sen är det ju tv-kväll också för mig idag, från kl 20-23.20 på femman. Som sagt, en busy busy day, kanske somnar gott sen iaf :oD
Utlovar lite bilder lite senare från promenaden men nu måste jag springa ner till tvättstugan, eller det kan ju vara onödigt när man har hiss så jag tar väl den istället!
Kram på er alla

Uppdatering:
Tog visst en dag eller två innan jag orkade och/eller hade tillgång till datorn men nu ska jag lägga in bilderna från min promenad och på en kaka jag gjorde igen när vi hade främmande. Inte lätt o försöka få nåt skrivet här när man har en hårig, galen, väldigt väldigt kelig katt som buffar och myser :o)
Idag ska jag baka igen, fast kärleksmums. Vi ska ut till ett par som köpte hus i somras och hälsa på. På Fars Dag på söndag får det bli en nötkaka tror jag, det var längesen, med grädde och bär :o)

Här är äntligen lite bra kort på den vita ankan, den är så söt.





Lite lagom dimmigt



Ute på pinnen sitter den där jäkla skarven (det är vad vi tror det är iaf). Den satt ju där en annan gång och min mobilkamera zommar inte in tillräckligt bra för att det ska bli nåt vettigt tyvärr, syns för  den är vacker.

Massa pussar till min älskling!



Så har ytterligare....

en helg passerat. Sitter här, måndag em och har jäkla ont i huvudet :o( Har käkat lunch med syrran och tog oss en promenad i ett lerigt å-backarna, skönt dock att få komma ut och röra på sig.
Ja, vad gör man annars då? Det finns alltid saker att pula med här hemma så jag tänkte ta tag i lite allmän klädrensning, kläder som ligger huller om buller i klädkammarn och papper finns det väl som man kan rensa också bland, blää!
I fredags hade vi Magnus (konsum) här på lite käk, Jessi ringde också när jag höll på med maten och hade tråkigt så jag bjöd upp henne också. Åt kalasgod potatisgratäng och helstekt ytterfilé, vart så supersmarrigt och colapaj till efterrätt.
Magnus var dock lite besviken för han var såååå hungrig då han fått vänta väldigt länge på maten (T var nere o bytte däck på bilen och det drog ut på tiden) o sen när han väl fick mat så vart han proppmätt efter bara första tagningen, hihi. Så kan det gå! Sen spela karlarna PC och Jessi och jag spela PS2 ett tag.
På lördan tog syrran och jag oss en promenad (som alla andra) till kyrkogården för att sätta ljus på farmor och farfars grav medan T åkte med sina föräldrar till sthlm för att sätta ljus på deras släktingars gravar.
Sen vart det besök hos Michis, Leo, Dexter och Chip med en kladdkaka jag bakat och spökat ut lite, mumsigt och trevligt.
På kvällen återvände jag till de 4 oavstående med lite hämtmat och vi tittade på Hellboy 2, detta var ju också mycket trevligt men trätta var vi allihop, Leo var dock en gentleman som följde mig hem då han ändå skulle ut med hunden.
Ja, sen vart det ju söndag och det var igår och vad gjorde man igår? Hmm, inget närmare bestämt tror jag, inte av värde iaf. Jag gick bort till syrran ett tag och intog lite mat där då T och Magnus skulle äta pizza och det hade jag ju redan ätit dagen innan så..
Och idag så är det ju naturligtvis idag, konstigt vore det ju annars förstås.
Imorrn blir det upp tidigt, ska hämta upp syrran kvart i 8 med kissen Helge, han ska nämligen bli väck sina kulor, sen blir det tratt i 10 dgr, kraken. Under tiden han är på smådjurskliniken tänkte vi intaga lite frukost, ta en promenad, laga lite käk, sen ska jag lämna blod och passa på att lämna in tidrapporten som ändå är på vägen till blodtappen.
Sen får man väl se när man får hämta honom. Hoppas nu bara att T orkar ta cykeln till jobbet imorrn för han börjar nämligen kl 04.00, orka följa med upp o ta bilen...men så får det väl bli om han inte cyklar.
Ja, det är lite vad som hänt, händer och ska hända, inte direkt så att jag har nån annanstans att va AAAHHHHHH!!!!!! :oP

Lite bilder blir det också.
Vet inte om jag lagt ut denna tidigare. Så här ser det iaf ut ibland uppe hos oss :o) Det är inte bara kallt o jävligt, vackert ibland med.

När Denise och Ronja var på besök hos syrran.

Mina små änglar! När de sover dvs





Ute på balkongen, fint va?!

Hallowen kladdkakan, kanske inte världens bästa dekoration men det var ju nåt iaf.


Kram på er

RSS 2.0