superkul!

Tjena allihopa, det var ett par dar sen sist, as usual :oP
I helgen har det vart fest, fest, fest och jag har haft superkul!
Min älskade, bästa killvän kom och jag är såååå lycklig och för er som är nyfikna vem det är så det är Mattis (finns på facebook), tror en del av er vet vem han är :o)
Han är min goding sen många år tillbaka men nu var det länge, länge sen vi träffades.
I fredags var det iaf fullt upp, först bar det av till ett av mina jobb, sen handla, hämta karln, vi åkte till coop för att hämta upp Denise och handla på systemet, hem o slänga in tvätt, börja med käk och sen kom Denise och vi tittade på Kill Bill 2. Har ärligt talat väldigt svårt för dom där filmerna, men 2:an var bättre än 1:an.
Sen att Uma själv är en bra och snygg (udda) skådis hör inte till saken i dom här filmerna iaf.
Jo, men iaf, så den dagen gick iaf.

Lördan spenderade jag med att säga hej då till karln som åkte till sthlm för att festa och att leta efter en present åt Denise, fika med brorsan och pappa på stan, städa och återigen laga mat då jag/vi firade att hon (Denise)  fyller 25.
Lite senare under kvällen efter att vi haft en trevlig middag och gjort oss fina och haft ett panikanfall efter icke existerande bra-sittande kläder garderoben så kom resterande folk och vi hade en urtrevlig kväll men utgång till Bomullsfabriken där jag också träffade på lite vänner som var ute och hade kul!
Kvällen fortsatte efter kl 3 på McD, då hade kl redan hunnit bli ca 03.45 när vi kom därifrån med maten för att gå vidare hem till moi och se på film så folket gick (de som följde med hem dvs) vid 07.00 på morgonen.
Verkligen en bedrift för en gammal tant som mig att vara vaken såååååå länge, jag som alltid typ gäspar kl 00.00 och tycker att kudden låter som en underbar dröm :oP
Nä men det var verkligen såååå kul.

Nu ser man fram emot nästa helg då det är fest återigen, denna gång är det en vän, Peter som fyller 29.
Och vet ni vad??? Min syster ska med, JIPPI!!!! På dagen ska vi hitta på nåt med Anki först bara och sen på kvälllen så blir det mer trevligheter.
Idag var jag på stan med syrran och vi shoppade jeans, och jag lyckades faktiskt hitta ett par som satt bra, tjoho!
En tröja, med kort ärm, seris färgad, 50:-, taget!!!
Jag var duktig och motionera idag också men det sket sig ju för nu har jag tryckt i mig en stenugnsbakad pizza med massa grillade grönsaker på och lite kött och vitlökskräm, gud så gott! Halva satte jag i mig för jag var hungrig men dessa pizzor är helt underbara så nästan hela andra halvan tröck jag i mig för den var så god och jag är så fruktansvärt smällmätt nu :o( Jaja, nya tag imorrn!!!
Ha´re. Kraaam

Älskade syster


Syrran när hon vart o klippt sig, blev så fin så :o)
Ser visst lite ruffsigt ut på kortet nedanför, men det är jättefint :o)


Ett tjog med bilder

Har ju tagit en hel del bilder med min nya mobil,  mest blir det ju på mina älsklingar förstås så ni får stå ut om ni tittar för mycket katter blir det :oP

Missan leker med snöret

Jo, då, så här kan man ju också sitta...dock inte den vackraste ställningen kanske

Missan, latmasken nr 1 i soffan

Hehe, var ju tvungen att leka lite med fotona också..

Fast jag tycker den här på Missy tar priset, så jäkla bra, hon är så rolig!!



Min fotogeniska kisse misse





Denise och Ronja i åbackarna, var så fint med alla färger men det framkommer inte så bra såg jag men men...





Åbackarna by night







Helge :o)


Ja, så här kan man göra när man har brist på någe att skriva om :oP

Gör som karln

Kom innanför dörren här nu och slog på datorn och satte mig här istället för att plocka upp matvarorna som står i hallen, precis som karln, hahaha. Men sen hör det ju till saken att Mr T ringde precis när jag kom hem och fråga om jag kunde kolla upp en grej på nätet o så blev jag kvar här.
Idag har jag vart hos min älskade syster och käkat frulle och fikat och myst med kissarna, eller med Helge iaf för lilla Trina håller sig mest undan, henne måste de nog avliva då hon är så väldigt skygg och fortfarande kissar och bajsar o nu har hon gått upp o kissat i sängen 2 ggr :o( Inte bra...det är nåt med katten som inte är bra och då är det ju snällast att avliva, ingen som vill ha en katt som kissar inne. Inte ens Helge är med henne och hon går bara undan och ligger för sig själv, stackars missen **ledsen**

Har inte skrivit på nån dag eller två eller så, känner inte att jag har nåt att skriva direkt så jag tänker inte tråka ut er med en massa bla bla bla bla.... :oP
Vet inte om det händer så mycket eller om det hänt så mycket..varit på intervjuv igen och fick det inte den här gången heller men denna gång tog jag inte så illa vid då det var ett pers.ass jobb åt en 13-årig flicka så det handla ju mest om personkemi, vem hon kände att hon ville ha så.....
Man är ju inte direkt ensam om att söka, det är ju det som är problemet och bättre lär det väl inte bli än på ett bra tag :o(

I imorrn ska jag till åby o jobba, har inte haft med mig Chip (Michis och Leo´s hund) på ett tag, han brukar ju få följa med ibland men nu på sistonde så har vi fart omkring lite så jag har inte velat haft med honom o lämnat honom ensamen i huset o så...imorrn tänkte jag att vi skulle käka ute nånstans och sen åka och shoppa nån liten födelsedagspresent åt Denise som fyller 25.
Efter jobbet måste jag ner på stan och hämta mina byxor som jag beställde från Ellos för ett tag sen som jag lämna in så de fick lägga upp dom nån cm och sy in lite, hoppas de blev bra.
Sen hem igen och tvätta o så tror jag Denise kommer på kvällen och käkar varm smörgåstårta och om vi hyr nån film eller nåt.
Sen är det ju Kulturnatten i helgen också så det blir väl nåt på lörda kväll iaf :o)

Nåt trevligt som hände idag var att jag fick lite x-tra cash i plånboken som jag ej räknat med, trevligt trevligt :oD

Nää, nu måste jag styra med annat. Puss o kram på er

Som vanligt

Ja, allt är som vanligt! Idag pysslar jag o styr med diverse, eller jag har i ärlighetens namn inte påbörjat nåt än men jag tänker göra det inom de närmsta 5 min iaf och då är det diskning som står på tur, bläää!
Sen om en timma  ska jag ner på stan o se om jag kan hitta nåt bra ställe och lämna in ett par byxor som jag vill sy upp på, har fått tips om ett, får se om jag hittar dit.
Sen tänkte jag sola och när jag kommer hem tänkte jag va så duktig o ta på mig kläder och ge mig ut o gå och försöka springa lite.
Damsuga behöver jag också göra, suck.
Ska ta mig en promenad med Denise och Ronja också tror jag beroende på när hon slutar och kanske hälsa på syrran en sväng.
Mmm, lite o göra idag..bäst o sysselsätta sig lite då man längtar till lön på torsd. Har en tjejkompis som fyller 25 så jag ska försöka hitta på någe åt henne också och snart fyller ju faktiskt Michis år, den siste för att vara exakt, vilket är på tisd, onsd? nästa vecka. Tänker på henne, Leo, Chip och så lilla Dexter naturligtvis :o) Hoppas de har det bra.
Nää nu måste jag sätta fart.
Kraaaam på er

Fladdermusmannen

Japp, honom ska vi gå och se ikväll :o) Kommer ha en sovande häck och ben sen bara efter 2½ h, suck. Aja, det går väl fort hoppas jag, dom säger den ska vara bra iaf.
Annars sitter jag här och lyssnar på musik på mtv.se och blir partysugen :oP
Får kanske bli lite fest nästa helg när man är gräsänkling, får se vad man är på för humör då.

Nu tänkte jag sätta på mig ett par strumpor och byta byxor, sätta på mig kepa och dojor, i med headset i telefon så man kan lyssna på musik och ge mig ut och gå en sväng så man får röra på fläsket. ;o)

Kraaaaam

Helt otroligt, hur lyckas man?!!

Jaha, då satt man här igen då och det är återigen fredag och vet ni va?
Inte helt oväntat så vakna jag med "ögoninflammation" igen i vänstra ögat (undrar om det var det sist också eller om det var högra då..), JIPPI *not*. Fattar inte vad problemet är??!!
När T kom hem sa han bara: "nu igen??!!! Du är ju hopplös". Åjo, jag är såååååå vacker och det är inte alls störande eller så, NÄÄÄÄ. Suck.
Vi har en fundering på om det kan vara två "små" lurviga odjur som är boven till denna återkommande åkomma.
Om det kan vara så att man får in nåt litet hårstrå under natten eller nåt och det kan ju iofs stämma för nu har jag ju mest legat med den sidan ner mot kudden och odjuren får ju dela säng med oss, eller om sanningen ska fram så är det väl Vi som får dela säng med Dom, hihi.
Mhmm, mm får väl ta och rolla kudden lite innan jag lägger mig o se till att den är hårfri då iaf.
Jaja.
O så har jag fått härliga blåsor på sidan av tungan och jag som aldrig annars får blåsor, man undrar ju vad som är på G.
Min vännina, M:s, dotter spydde så det stod härliga till idag tydligen och med hög feber och på tom mage, man undrar hur det är möjligt egentligen. De hade fått en tid på vårdcentralen iaf i em idag så jag hoppas det gick bra för dom och att hon kryar  på sig snart. Herregud va folk det är som är sjuka nu men vad jag har hört så är det i vanlig förkyldning och jag bävar inför om det är nån slags vinterkräksjuka som har börjat cirkulerat i skolor och så nu....BLÄÄÄ!!!

Shit va veckorna springer iväg, snart är det ju jul o allt också så som tiden springer iväg :oP
Vi planerar en liten Ullareds resa, syrran, jag och Mr T. Bäst o inte ta med nån mer i bilen för då får man väl inte plats med alla grejer man shoppar, man får ju passa på liksom när man är där.
En annan tjejkompis som var där för bara ca 1 v sen, handla för 7000:-, shit igen, säger jag bara, så mycket handlar nog inte jag för men det blir väl ett par tusen då man passar på att köpa juklappar, födelsedagspresenter, evt kläder och annat krafs o bra att ha grejer och lite till som är billigt ;o)
Vilket fall som helst så vet i 17 när vi kommer åka, det lutar nu ut samma helg som 1:a advent är så det är en bit bort men vi har så mycket inplanerat just nu så det vore skönt med några helger planeringsfria. Får se vad som händer helt enkelt.

Idag har jag följt med syrran till frissan, hon vart hur läcker som helst i håret, lite granna uppklippt i nacken men fortfarande lite längd och sen lite längre fram och snelugg. Har bilder på henne på mob men orkar inte lägga över dom ikväll så det får bli morgondagens arbete :oP
Annars har jag dammsugat och diskat och tvättat och lyckats klämma i mig en pizza, lite cola och lite godis och nu 1½ glas kall mjölk så jag mådde lite illa där ett tag men nu har det gått över, tack gode gud, avskyr att må illa.
Så sugen jag vart  på hembakta bullar med riktigt kall mjölk nu....nya, varma, saftiga, kardemumma och kanel bullar, GUD SÅÅ GOTT!!! Fråga mig inte varför knäppa lilla jag vart sugen på det just nu för men det var väl för den kalla mjölken.

Är helt hopplöst o baka sånt här hemma i tron på att man kan spara o ha till när vänner och familj kommer på fika, då får dom allt snabba sig kan jag lova. Nää, sånt funkar inte här hemma så bullar och annat storbak blir det sällan om jag inte bakar och ger bort till T:s föräldrar, mina föräldrar o så och sparar några i frysen :oP
(I nån dag eller två iaf, hahaha.)

Åh nåt väldigt trevligt som hänt är ju att Michis och Leo äntligen har fått barn, en liten Dexter vart det. Lät som om mor och son mådde bra men trötta som väntat :o)

Vi välkomnar lilla killen Dexter till världen och önskar familjen all lycka och välgång!

http://blogg.aftonbladet.se/10052/perma/952916/


Nää, om man kanske skulle försöka dra sig till sängen nu, muta katterna med lite tonfisk först så man slipper leka med dom, hehe.
Näää, lite lek med snöre på matta först, sen tonfisk och ca kl 01.45 kommer T:s kl ringa för då ska han gå upp o jobba kl 02.30-08.00. Han bytte helg då han egentligen skulle jobba nästa men då ska han upp till Sthlm och b la träffa alla de som ingick i hans grupp i Afghanistan, kul för dom :o)
Mmm, så är det!
Hoppas ni haft en trevlig start på helgen så här långt.
Godnatt o kram

Ni måste kolla

Jag lovar, ni måste klicka på den här länken och kolla på dessa 2 Idolare.
Helt sanslöst!! asg

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.629373&renderingdepartment=2.19545

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.629373&renderingdepartment=2.19545

Kommentera gärna!!!

Trött, trött, trött

Mm, så kan nästan sammanfatta min helg för jag har varit så jäkla trött att man undrar om det är nån illsint bakterie som håller på att gro sig fast eller om det helt enkelt är så att det är vädret som påverkar.
I fredags vart det iaf lugna puckar, lite Alien filmer (1 & 2) vi köpt för ett tag sen åkte fram tillsammans med hemlagad potatisgratäng och helstekt fläskfilé, mumsigt.
Kl 00 var man dock ganska däckad  så det bidde sängen för att dan därpå vakna redan vid 8 tror jag...eller om hon var 9, minns inte så exakt men vi klev upp o käka frulle men mitt humör var inte det bästa så det bidde åter sängen för mig fram till 12 för att med tunga steg kliva upp o käka rester från den dåvarande gårdagen.
Duscha och klä på sig för att åka på kalas i sörping där vi firade T:s faster och kusin.
Som vanligt; kakor och tårta men tack o lov inte femtioelva sorter som det vanligtvis brukar va utan "bara" 5 tror jag. Inte för att man måste äta av allt som bjuds men ofta så är det ju väldigt goda kakor :oP
Passa på o myste och busa med T:s ena brors dotter som är 3, det är min tjeja det :oD Hon bjöd på många pussar iaf.

Sen bar det iväg hem för att byta om lite och bättra på lite smink och fara vidare till Link där några av våra vänner hade inflyttningsfest, dom har köpt ett underbart hus. Det var förresten dom som bjöd oss på bröllop i sommras.
Mmm, lite avis blir man för det är inget dåligt hus de köpt, jättefint med stort potensial (rätt stavat?)
Äsch ni förstår säker va jag menar.
Kvällen blev dock inte så långvarig för jag var fortfarande trött och T hade så jäkla ont i sin rygg så vid 00-hugget  och 1½ cider senare bar det hemmåt igen o så vakna vi inte inte förrän vi slog upp förvånade ögon till siffrorna 11.00.
Mmm, så kan det gå, ibland är man helt enkelt trött och till råga på allt så gick jag o la mig (dum som jag är) vid 17.30 o små slumra ett tag, kanske kan va orsaken till varför jag sitter här nu o inte ligger i sängen som jag borde..hmm.
Men jag ska ta mig i kragen och lägga mig nu och göra ett försök, för inte otippat för den här helgen iaf sitter jag nu o gäspar.
Godnatt

Stressad? Nää, inte alls

Här sitter jag och kl är nu enligt datorn 14.10, vi ska va i sörping på kalas kl 3 och innan dess ska vi till en blomsterbutik, antagligen på HC och köpa en blomma till våra vänner i Link. som har inflyttningsfest också ikväll.
Och vet ni va? Karln ligger/sitter o sover i soffan. AAAHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!
Har sagt åt honom femtioelva ggr redan, SOM VANLIGT! och det hjälper ju inte och jag blir så j-la trött o på att tjata.
Visst jag orkar inte heller dra nånstans idag, vil helst bara stanna hemma med täcke och kudde men kalaset måste vi ju till och det är så jäkla pinsamt att komma försent, fortfarande efter 7½ år!!  Suck...

Vänta jag måste göra ett försök till.
Mmm, han sträckte på sig iaf nu så vi får väl se hur det gick. Karlar.....iaf min karl, **morr**
Han är så väldigt go o rar min älskling men när det gäller att passa tider förutom när han är i tjänst då är han hopplös och man får ju krupp på han.

Annars har det ju inte vart många knop alls, duschat nu och gjort mig iordning men annars bara sovit och käkat lite.
Nää, nu måste jag kolla till och få upp han, suck.
Vi hörs. Kram

Full fart

Idag har man multitaskat igen. Tvättat, handlat, cyklat iväg på lite ärenden, tagit hand om balkonggolvet så det är fint nu, bara lite växter som ska ut i lådorna till hösten nu som t ex röd ljung o så :o)
Nu har jag precis tagit upp sista tvätten och sitter här nu vrålhungrig och vet att det är kommer dröja minst 1½ timma tills jag får mat i mig. Eller inte.....karln ringde precis här nu och han har redan slutat och står i affären så nu är det bäst att jag sätter fart och gör potatisgratäng, sen blir det helstekt fläskfilé med beanaisesås, ÅHHHH va gott :oD
Nää, nu springer jag ut i köket.
Trevlig helg på er.
KRAM

Älskade syster :o)

Vakna av att katt--- håll på under sängen och rev madrass till mitt vansinne, as usual! Röt åt henne och tittade irriterat på kl, 10.08.....10.08??? Hmmm..10.08, F-n ska ju träffa Michis och Leo halv.
Japp så vakna jag idag och halv var jag utanför deras dörr.
Vi tog en fika på stan sedan vandrade jag hemåt för att stoppa i mig riktig frukost,
inte paj och vaniljsås som den första blev, hihi.
Stack iväg på möte med min älskade syster, så som jag har längtat efter henne :o)
Blir så ledsen att vi inte har tid lika mycket längre att ses, min älskade syster.....
Nästa v blir iofs lite bättre, då ska vi träffas lite mer. :oD
Följde med henne hem och tog en kaffe och bluddrade lite och kramade min systerdotter lite granna också.
Nu ikväll har jag bara spelat lite PS2 men det vart för tråkigt och nu är kl 21.20 så det är väl dax att knoppa in strax.
Fredag imorrn men karln jobbar sent, eller ja till 17.20 men han lär väl va astrött när han kommer hem så det blir väl inte mycket till den kvällen och jag som hade hoppats på att laga lite käk ihop o så...jaja, får bli en annan dag.
Lördan bjuder på lite kalas och inflyttningsfest, får se hur mycket man orkar med när den dagen kommer.
Ha en götti freda mina vänner.
Kraaaamm

Mummel.....

Vet ni vad som har hänt idag? Absolut INGENTING!!!!!!!
Klev upp halv 12 eller va hon va, halvt frustrerad över att jag återigen lyckats sova bort en halv/hel fm, gjorde mig frukost, gick här hemma och peppade mig själv i över en timma att jag skulle ta mig i kragen o gå ut o gå och efter mycket om och men med Stort velande, även med skor o keps på, så lyckades jag komma iväg iaf.
Hurtigt tog jag mig runt åbackarna, skittrist men iaf!!
Kom hem, återigen börja fundera på va 17 vi skulle äta idag, lyckades klura ut detta men kom i samma stund på att vi inte hade några makaroner hemma så efter lite surande över att jag måste gå ut igen var det bara att knata ner till Time och köpa makaroner och naturligtvis med min svaga självdisciplin vart det en läsk också, mummel!
Maten vart iaf nyttig och nu efter disken sitter jag här och bara väntar på att få hoppa i säng igen för att imorrn åtminstonde åka o jobba.
Gud va jag avskyr dessa meningslösa dagar, mummel!

HALLÅ?!!

Alltså var det ingen som läste mitt inlägg "tänkte bara dela med mig..."??? Då vill jag bara säga att ni missade en rolig uppsats av en 8-åring :o) Det var iaf ingen som lämnade nån kommentar o det tar jag som att ingen läste eller såg.


Party och lite umgänge med lillebror

Jap, så kvarstod faktumet att det nu är  ca 50 min kvar av söndagen innan den går över till att bli måndag.
Men misströsta inte mina vänner, snart är det helg igen och man har ytterliggare en helg uppbokad :o/, ja ja, det får väl gå men det vore skönt med en helg som inte var uppbokad men det kommer väl sådana också.

Ska inte bluddra så mycket utan jag tänkte låta lite kort från fredagen, lördagen och idag tala för sig själva med lite hjälp från mig.

Först är det nog 2 bilder på lite Åby änder


Jag och min änder säger T här, men jag gillar änder för de är så söta när de kommer rulltandes mot en :o)

Hmm, sen vill jag bara varna för från och med här så kommer det bli läskigt, det är lite demon varning :oP
Blixten i min mobil är nog lite för bra och jag har inte riktigt luskat ut än hur jag blir av med röda ögon så jag lovar att festen vi var på igår var en helt vanlig fest, mohaahahahaha! :oP
(och mina katter är INGA, jag repeterar INGA evilcats)

Missy

Jaha, ser där, där kom ett träd också som Jessi tog från sin balkong i fredags

Missy igen

Missy igen i en tydligen rolig låda.

Missan, hur elak får man se ut?!!! Lite scary faktiskt..brrr

Gänget som var på festen



Psykobrudarna, hehe. Vet i 17 hur vi lyckades

Men det var väl så här det SKULLE se ut, nästan.....

Födelsedagsbarnet


Sen hoppar vi till idag
Eller rättare sagt, natten som var när jag kom hem.

Detta är från idag när jag fikade med min älskade bror

Hmm, hur jag än försöker så vill just denna bild inte vrida på sig, fast det är redan ordnat i den mappen den ligger. Där ligger den som den ska liksom men så fort jag laddar upp den här så lägger den sig på sniskan så, så får det va då!


Ja det var några av bilderna. Några fler är strax om några min publicerade på facebook för er som har det.
Godnatt

shit

Nog för att jag vet att jag är känslig i huden, får lätt blåmärken o så men detta är ju löjligt.
Igår var jag på massage hos min massörska Harriet, som vnligt hade jag massor av envisna knutor i min stackars kropp vilket resulterade i att hon fick arbeta lite. Dessutom så upptäcktes det att jag även var knottrig i överarmarna av knutor så hon massera ganska kraftig där också vilket gjorde skapligt ont och idag tänkte jag att det gjorde jäkligt ont i musklerna, lite smått öm så där men nu när jag klivit ut ur duschen inser jag att det är inte i musklerna (enbart iaf) som det gör ont för jag har en del groteska blåmärken, not nice! Jaja, det är väl priset man får betala när man har en sådan kropp som det lätt slår knut på o lätt bildar blåmärken.

Idag vaknade vi annars strax före 8 och sen dess fram till nu näst intill så har vi storstädat, dock inte tvättat fönster, det får blir en annan dag. Men det känns så otroligt skönt att få ha detta gjort.
Nu har jag precis duschat, karln är iväg och köper voltaren då apoteket till vår förvåning på staden hade stängt igår när vi kom och dom som alltid har haft nattöppet?!!
Aa, förvånade vart vi iaf och vi fick gå tomhänta hem på sånär lite godis och läsk förstås :oP

Nu måste jag sätta på mig kläder för det har jag inte gjort än :oP
Trevlig lörda på er. Kramizzzz

just som när man trodde...

...sig ha Äntligen damsugit den sista biten full med katthår på soffan så upptäcker man ett nytt område tjockt som en angoratröja. Suck! Jag blir så trött.
Men nu är det mesta borta, vill jag inbilla mig iaf och det är dax att ge sig i kast med nästa uppdrag; att skura golv och jag menar verkligen skura golv då också. Det får bli på alla 4 med en svamp och trasa då vi har sådana underbara struktur golv som smutsen gärna letar sig in på, men men...man får göra så ibland och sen köra moppen emellan. Inte varje dag man har storstädning :o)
Nu har jag en katt som tydligen bestämt sig för att ligga halvt på mig här, pluttan, eller inte...för nu gick hon till filten igen, beslutsångest kanske?!

Hade tänkt att redan nu lägga in några tagna bilder med nya mobilen men nånting gick fel när jag skulle skicka dem till min hotmail, får inte upp några bilder, står bara att jag fått mms från min mob. Skumt.....

Bästa med den här dagen än så länge är att jag fått med karln på storstädningen så han står för dammandet som jag avskyr och lite andra småplock som nedtagning av ihoptorkade växter på balkongen mm. :o)

Ikväll stundar 30-årsfest rakt över gatan hos Magnus. Jag lovar er lite bilder nu när jag äntligen fått mitt abonemang flyttat till den nya mobilen ;o)
Innan dess väntar som sagt mer städning, mat, lite mer sömn tror jag då vi vakna strax före 8 och en dusch.

Nähä, tillbax till slavgörat :oP

Tänkte dela med mig

...Av denna märkliga uppsats jag fick via ett mail för ett tag sen, en del av er har redan läst den då jag har för mig att jag skickade den vidare.
Märkligt hur barns små huvuden kan få till det genom att snappa upp information och lägga ihop 1 plus 1.

Uppsats av Johan 8 år i Uppsala.
 
Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.
Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Mindre pysslig dag

Idag är ingen bra dag. Kände på mig igår att det var någe då jag kände mig så j-la grinig rent ut sagt hela dagen. Och mycket riktigt så åkte jag på en släng av  min depression igen så idag föll några tårar i ren desperassion när vi kom hem och jag såg disk (dock inte mycket), disk att plocka in, grejer över allt, man vet att det behövs mer än väl storstädas här, man oroar sig för familjemedlemmar åt både höger o vänster då folk precis som jag inte heller mår så bra, man oroar sig över jobb och ekonomi och på allt detta ska man också försöka få ett förhållande att fungera!
Inte alltid så lätt.
Men nu, just nu känns det rätt ok, trött. Ska gå och få massage imorrn, skönt :o)

Som jag nyss skrev en kommentar tillbaka till Therése ang nöt och chokladpajen så tror jag att den blir mycket bättre om man köper hela sötmandlar och ett gäng med hasselnötter och grovhackar och sen har råsocker i istället för strösocker. Mums!
Nu ska jag ta och kolla in facebook och sen bara soff slöa :o)

Kramizzz

Choklad och nötpaj

Jodå, pajen vart god, den vart godkänd för nu har grabbarna här ätit upp hela :o)
I botten la jag äpplen med socker och kanel men detta kan man ju variera med vad man gillar.

Smuldegen är iaf:

100 gram smör
2 dl hackad sötmandel
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1½ dl socker
( 1 dl kan va råsocker om nu vill det och då kanske det räcker med bara ca 1 dl)

sen hade jag i hackad mörk choklad i detta. Körde allt med elvispen och sen in i ugnen.
Här kommer det kruxiga med ugnar. På receptet stod det 200 grader 20 min och jag hade den inne ca 10-15 min o det räckte så det beror på ugnen man har.

Värt o testa iaf :o)

Nytt recept

Idag har det gått i ett. Jag har vart iväg o handlat, förberett o lagat mat, gjort en ny paj som jag ville testa, diskat, ätit, diskat, vart ute på promenad med Leo och Chip runt åbackarna, tvättar just nu, hann bort till Michis och Leo och tog en fika, ner i tvättstugan igen och snart kommer Magnus hit ett tag!
Maten jag lagade var Falsk fläskfilé. Tänkte jag skulle lägga ut recpetet här för er som vill testa.

Falsk fläskfilé

500 g fläskfärs eller blandfärs
1½ msk  aromat krydda

lite färska cahmpinjoner, tänk på att de krymper väldigt mycket när man steker dom.
2 dl creme fraiche
250 ml milda mini mat extra 4% (smaksak men jag tycker den är bäst)
1 dl vatten blandat med 2 msk mjöl
örtsalt
(örtagårdskrydda) Enda örtagårdkryddan jag hittat är den man använder i sallader, alltså dressing. Men den funkar jättebra att använda som vanlig krydda också.
köttbuljong 1-2 st

Serveras till pasta

Blanda köttfärs och aromatkrydda och forma sedan köttfärsen som en fläskfilé och slå in den i plastfolie och stoppa den i frysen så den är halv fryst. Ca 3-4 tim. (Hellre att den är lite för frusen än åt det andra håller då den snabbt tinar)

Skiva upp den i ca 1½ cm stora bitar och stek, lägg i ungsfast form, stek lite färska champinjoner och häll i formen.
Häll i cremefraichen, grädden och redningen i stekpannan och rör om, smaka av med örtsalt, köttbuljong och evt örtagårdkrydda om man nu vill ha det i.
Häll det över svampen och köttet, gratinera i ugnen 15 min i 200 grader.
Servera nykokt pasta/spagetti till.
Supergott :o)

Om man vill göra detta till en liten festligare måltid och bjuda vänner och familj så tror jag säker att det blir kalasgott om man serverar klyftpotatis och grönsaker i ugn till detta och nåt gott bröd :oD

Sen gjorde jag en paj med nötter och choklad. Fast i den här är det äpplen och den ser inte ut att vara så som den jag är ute efter så vi får se hur den smakar....lägger ut receptet om den vart godkänd :oP

Kramiz


God lunch hos trevliga människor

Har sovit så väldigt illa inatt, dels så har dumma drömmar förföljt mig och sen har jag haft en vettvilling till katt som stört hela natten också så man har blivit galen!!!! Inatt blir det verkligen hallen om hon gör så men jag får lite dåligt samvete för oftast så är det Missy som håller på och om jag ska slänga ut henne i hallen och stänga dörrar så måste jag göra likadant med Missan för annars så kommer Missan undra varför det är stängt för och börja kraffsa. Och kasta ut en katt som ligger och sover så gott i hörnet på golvet på en filt....ja det är helt enkelt inte snällt så därför så blir det som det blir men jag orkar verkligen inte ha en natt till så här.
Om nån underbar människa bara ville ställa upp som lektant i 2 tim mellan 19 o 21 varje kväll eller iaf varannan...suck.
Jaja, nu är det som det är!

Upp kl 8 imorse iaf, trött o jävlig, göra sig iordning för att möta upp älskade syster på stan som för en gång skull hade tid o fika. Underbart väder hade vi så vi satte oss ute på Fräcka Fröken och tog oss en varsin kaffedrink och delade på en blåbärspaj :o) Träffade en jättetrevlig tjej, Carolina, som kom o satte sig bordet bredvid med en barnvagn och rättfram o oblyg som jag är började jag bluddra med henne och snart satt vi alla 3 o bluddra och hade jättre trevligt.
Tänk vad trevligt man kan få om man vågar lite, vågar ta kontakt med andra bara så där. Carolina sa att  det var jättekul att jag hade gjort det och sa att hon önskade att fler faktiskt vågade göra så.
Jag ser faktiskt inget fel i det hela, jag är en väldigt öppen person så där och man märker ju ganska fort om personen är intresserad av en fortsatt konversation eller inte.
Nää man går miste om mycket i livet om man inte vågar lite :o)
Vi fick iaf alla 3 en väldigt trevlig morgon!
Vidare efter fikat hem för att hämta kladdkakan jag gjorde igår och över till Michis och Leo där de bjöd på köttfärssås o spagetti, mycket gott. Tog naturligtvis bilder med min väldigt dåliga mobil så det blev som det blev, lite suddigt o så.

Leo var vår duktige kock idag :o)

He, he, jaaa som sagt, inte de bästa bilderna men ni kan ju alla se hur fin värdinnan är :o)
Och naturligtvis så var ju Chip med också, han satt så fint.

Och så lilla jag också förstås, eller ja, hehe en del av mig iaf. Så får det blir när ansiktet inte vill komma med på bild. Då får tweety så som stand in..eller va heter det nu igen? Va märkligt det lät..nää men det heter nog så.

Annars så har jag lagat mat, diskat (inte helt ovanligt), vi har vart iväg ikväll o tittat på ett par vänner nya köpta lägenhet. Kollade in den nu innan de ska börja riva väggar och lägga in nya golv och sätta upp tapeter, in med nytt kök mm.
Blir nog bra när det är färdigt.
NU måste jag in i duschen o sen hoppa i säng.
Natti med er

Förolämpling, städ, bak och promenad

Jo så jag har hunnit med mycket idag förstår ni.
Börja med att jag satt uppe hos Michis och Leo och kläckte kommentaren att "du har då verkligen inte gått upp mycket, va väger du nu egentligen?" Varpå Michis svarade;"....". Jag: "jaha, "BARA"! Tills jag i nästa sekund kom på hur illa det lät. Menade ju liksom att det var väldigt lite hon hade gått upp då jag trodde hon vägde så ungefär för nån månad eller två sen.
Kort o gott; du är fin tjejen :o) Men det fattade du ju, bara det att det vart lite konstigt, hihi.

Ja, sån är jag...hela dan har väl vart så idag ungefär, suck.
Efter fikat begav jag mig hem för att damsuga, bädda rent, vattna växter, diska och bege mig ut o handla lite voltaren til min karl och så hämtade han upp mig på vägen.
Lagade fisk idag, såna tunna fileér ni vet, inte rödspätta utan sånna som är lite billigare.....äsch, plattfisk iaf, panerad med potatis och kall sås, MUMS!!! Eller alltså den var panerad med ströbröd och så hade vi potatis och sås till....åhh suck....
Vart iaf proppmätt men Denise och Ronja räddade mig med en promenad runt åbackarna där vi höll på att bli väldigt uppätna av knott, HELA VÄGEN!!! Mycket störande!
Här är sötnosarna iaf

Kastar lite boll :o) Här var det inte så farligt med knott men myggor fanns det och en rackare bet mig i pekfingret. :o(
Usch, nu känns det som om jag har fullt med knott i skallen..brrrrr.
Nää nu ska jag försöka ta mig ork till o leka med mina fällande, jobbiga, krävande pälsbollar varav den ena sitter o stirrar intensivt på mig här 10 cm ifrån och hötter med tassen på mig. GUD  va jag önskar jag hade råd att anställa en lektant som kommer varje kväll och leker med dom en timma. Det vore helt underbart men så har jag ju själv valt att skaffa mig två så jag får väl skylla mig själv.

Nu är jag också sugen på ett stort glas mjölk så, så får det bli!!
Jo, jag han ju med o baka också ja....så lite duktig har man vart iaf även om det bara var ca 10 % av allt som egentligen skulle behövas göras här. BLÄÄÄÄÄÄ!!!
Ska iaf gå o fika med mig älskade syster Cissi imorrn fm iaf och sen ska jag upp till Michis och Leo och äta lunch, det blir trevligt.
Min älskade syster, hon bara jobbar och jobbar och är aldrig barnledig längre.....miss you dear syster yster och vårat umgänge.
Godnatt o kram på er

RSS 2.0