Bloggsemester

Hallå alla glada!
Hoppas ni inte deppat ihop totalt nu när man känner att hösten är på ingång med sina vindar och att det blir allt mörkare. Man känner sig mer trött iaf nu än tidigare, hört fler som "klagat" på det.

Tänkte bara säga att jag tar lite "bloggsemester" ett tag. Har tappat lite sug för tillfället och tycker mig inte ha nåt o skriva så jag tar lite semester från detta. Vill inte säga upp min blogg för då kommer jag säkert sakna den om några veckor.
Kanske tittar in ibland och skriver några rader om hur mitt liv som gräsänka i veckorna fortskrider :P och tittar in och ser hur ni har det.

Just nu sitter jag iaf på jobbet, ska ju jobba hela helgen men T som kommer imorrn ska inte åka förrän på måndag morgon så vi får iaf sova ihop en natt.

Ha det toppen så hörs vi snart. Stora kramen på er mina vänner :)

Pinsamt?

Hallojsan.
Vilken fin dag det var idag, det var ju jättevarmt på fm :) Hoppas vi får en sån fin höst.
Vid lunch följde jag med syrran till arbetsförmelingen då hon skulle påanmäla sig igen efter sommarjobbet så där fick vi sitta i 1½ timma, suck och när det var hennes tur så sa handledaren att det var konstigt att inte de i recpetionen hjälpte henne direkt så vi slapp o vänta så länge då det enda som de behöver göra egentligen är att skicka iväg en signal till a-kassan igen. Jaja....

Helt sjukt va folk det är som är arbetslösa, i Alla åldrar. Inte lätt att få ett jobb idag och ju längre tid som man är arbetslös ju hopplösare känns situtaionen. Har ju gått arbetlös sen ungefär 2007 fast jag har ju alltid haft timmar, fram tills november 2008 hade jag fasta timmar på ett schema men sen fick ju den nya regeringen för sig att slänga in dumma regler som till slut gjorde att man inte kan/"får" arbeta hur mycket/lite man vill så sen dess har jag ju bara gått på timmar vid behov.
Även fast det är så många som är arbetslösa så kan jag tycka att det känns pinsamt i en ny situation som på en fest eller likn när man ska träffa nya människor och bluddra, då de flesta alltid frågar va man arbetar med, att det känns pinsamt o säga att man är arbetslös eller att man är en "timmis". Tycker det känns lite jobbigt faktiskt fast det har väl med att göra att man gått så här nu så länge.
Jag Vet att det finns de som gått på timmar mycket mycket längre tid och jag lider med alla som har svårt att hitta jobb.
Känns inte riktigt som att man är attraktiv på arbetsmarknaden längre och då har jag ändå arbetat på 6 ställen och har iaf 5 bra referenser och jag har inte fått sparken från nåt av mina arbeten.
På ett av dem slutade jag självmant då jag inte längre trivdes och på ett annat behövde de mig inte längre då eleven bytte skolform, nästa jobb bytte brukaren företag och de hade ingen mer för tillfället och så har jag bytt jobb pga att man flyttat.
Känns som att det bara måste lösa sig nu till hösten annars vet i 17 va man ska göra, känns ju helt hopplöst.........

Nog om detta.. Imorrn händer iaf lite roliga saker, jag ska vara lite barnvakt på fm och träffa en vän, gå lite promenad och ta en lunch :) På onsd ska jag också ner och luncha med en annan vännina.
Sen fick jag rätt bra lön denna månad så jag kan nog både unna mig lite nya jeans mm och lägga undan en del, tänk om det kunde va så varje månad istället......

Ja just det, efter arbetsförmedlingen så gick vi lite på stan och så tog vi hissen upp till Kupolen och en annan gång när vi stod och väntade på hissen där uppe såg vi en skylt som satt på taket på hissen (som man ser när den åker upp) och vi garva så dant och nu kom jag ihåg att ta en bild på den: (sen kan det ju iofs va vi som har lite dålig humor men men)

Bilden vart tyvärr suddig, för er som inte ser va det står:

Klämmnings-risk föreligger när hissen är i drift.
Plåthuven får ej beträdas.

Det tyckte vi va kul iaf (alltså "plåthuvuden") haha, eller ja som sagt , det kanske bara är vi som har dålig humor eftersom man (jag) säger ju sällan "huvudet" utan "huvet" tex "jag har ont i huvet".

Snart blir det nattinatti. Natten som var gick hyffsat iaf, kom i säng vid 01.30 till slut och somnade.
Kram på er

Hulliganungar!

Hulliganungar som sagt, förstör gården för oss...nu ikväll hade de kommit på att det var kul att stå på staketet och slänga sig in i buskarna, så imorrn är väl de fina och platta. Och sen är det samma person/familj igen för typ 4:e gången i vår port som kastat ut sopor från sin balkong så det ligger så fint på backen.

Blir så grymt irriterad på sånt. Varför vill man göra så för? Man skulle ju kunna tycka att man vill att det ska va rent och fint där man bor liksom men nääää då. *arg*!!
Och så vill man ju egentligen inte skälla på ungarna utan på de frånvarande föräldrarna som inte ser till sina barn och lär dom va som är rätt och fel men jag misstänker att de skiter i det, de låter väl göra som de vill. Skriker och gapar och slår med träpinnar och annat på allt som finns på gården... Vill flytta!!!!!!!!! Vi får väl ta den diskussionen när T kommer tillbax i sommar, så länge får man väl stå ut tyvärr.

I em var vi hos Michis och Leo och spanade in deras nya radhus o så, jättefint. Luftigt och ljust, det kommer bli bra, om inget annat är det bättre miljö iaf för deras lille att växa upp i än här (de bodde rakt över oss på granngården). Känns lite trist bara att de flyttat, visserligen är det bara drygt 2 km men det är ju åt fel hål, det är åt hållet dit man inte har några ärenden så att säga men men..... Det blir nog bra.
Får vara lite barnvakt några timmar på tisd åt deras sötfrö medan de flyttstädar :D

Nu står min älskling redo att strax ge sig iväg och göra mig till gräsänkling i veckorna :/
Innan dess så greja han på balkongen lite och Missy ville så klart vara med husse:

Missan ville inte husse skulle åka... Tror det vet exakt va det handlar om, det finns ju bara liksom 2 tillfällen då han packar sina väskor; antingen ska han "bara" upp o jobba på Livgardet några veckor som han gör ibland eller så ska han åka iväg lååång tid.... Missan kan vara riktigt långsint på sin husse om han åker iväg, det varierar på hur länge han är borta.

Här är min sambo påklädd och redo, så stilig i sin uniform :)


En aning packning va?! :P


Ja, så nu sitter vi här, 3 tjejer, lämnade ensamna... tur man har familj och vänner ch så kommer han ju hem än så länge på helgerna fast första helgen nu så jobbar jag ju hela helgen :(

Nu ska jag slänga mg framför tv:n lite och sen lär det väl ta evigheter innan jag kan somna så vi får väl se va kl blir.

Puss på er

Massa kul och fina bilder

Halloj på er :) Är det nån som varit inne i Norrköping och kollat lite på marknaden o så eller?
Syrran och jag gick ett varv på em och spanade :) Så mycket folk, är inte så mycket för att gå trängas bland allt folk faktiskt, mest jobbigt men man får väl passa på, det är ju inte varje dag det är Augustifestival menar jag.
Fast nånting som jag blir irriterad på är när folk släpar med sina hundar då man ser att hundarna lider...
Såg en tant som hade med sig en liten krake som hon bar i famnen och så gömde hon den i sin kofta, men Hallå!!!!!
Ge fan i o ta med hunden om man nu t o m måste gömma hundkraken, blir så arg!!!!!
Nåja..
Har lite roliga bilder och fina från fyverkerierna. Tar med två från igår:



Idag när vi gick på stan så kände vi för att fika nånstans och och gick in på Knäppingborgsgården, där stod det två kvinnor med en varsin papegoja, så söta :)

Lite länge bort hade de massa aktiviteter, här sumobrottning. Ser så kul ut, man kanske skulle testa på.
Min sambo nästan näsbenet på sin polare för några år sen när de lekte detta, haha. Gäller att vara försiktig.

Här kunde man tävla i att stapla backar, rekordet var 29 backar än så länge, killen här var uppe i 23 innan han ramla :/
Mycket duktig, det är ju skapligt svajigt. Inget för de höjdrädda :P

Lite mer sumobrottning

Här kunde man testa åka snowbord, det måte vara svårt..

Lite kuddkrig



Efteråt gick vi på stan och glodde lite, hittade roliga glösagon vi testade, haha

Visst är vi söta?! :P

Här försöker jag förklara för syrran hur hon ska göra när hon ska ta kort med mobilen och just då klickade hon av ett, haha, snyggaste minen

Fyverkerierna från ikväll. De var klart de finaste och var nog bland de finaste jag sett på nån Augustifestival.


Gillar den här

och den här

och denna vart fin

massa färger

denna vart lite cool

fint hjärta :)

ringar, mycket fint

vackert

blommor, dom var jättefina



visst var väl dom fina?





grand finale!

pampigt!


Imorrn ska vi till Michis och Leo och fika lite och spana in deras nya radhus :) Sen åker min älskling... :( Har nog inte riktigt fått in att jag ska va gräsänka from nu... fast än så länge gäller ju det "bara" i veckorna, trist...

Hoppas ni haft en fin dag. Kramen på er

fyverkerier

Tog lite bilder nu ikväll med om ni vill se:

















Blir ju förstås inte lika fint med en mobilkamera som om man skulle haft en systemkamera men man får hålla till godo med det man har! ;)

Natti

stressade

Ja usch, idag vart ingen rolig dag hos veterinären inte, mer än för min plånbok kanske för det vart ca 300:- billigare än va jag räknade på.
Imorse gick vi ut på promenad först, härligt väder. Sen va det hem, duscha, äta och åka iväg.
Missy hon var så stressad att det bara dröp om tassarna (för er som inte vet så svettas ju katter och hundar via tassarna)
eller ja dröp kanske är att överdriva men det vart blöta spår efter henne när hon gick.
Om henne sa veterinären att det kanske kunde vara en ren övervikt, hon låter ansträngd i andningen när man lyssnar och mest på höger sida, annars kunde det vara 2 saker till. Det ena var en inflammations sjukdom som jag inte minns namnet på och det andra va nåt med att det bildas vätska i magen och jag tror det va den som var obotlig.
Men vi kom överens om att testa i 2 v med att köra med en diet som vi pratat om, det är viktigt att man inte bantar ner en katt för mycket och för fort för då kan den tydligen få en svårbehandlad "sjukdom", kallades väl enkelt fettlever eller va det va. Det blidas iaf fett i levern som inte levern klarar av och kollapsar helt enkelt så det är inte så lätt som man kanske kan tro. Inte bara o ta bort maten och ge ibland.

Så om 2 v skulle jag komma tillbax och väga henne så får vi se och ser vi inga resultat skulle vi gå vidare med blodprov alt röntgen.
Sen var det Missans tur, hon va lugn och fin ända tills tjejen kom som skulle ta blodprovet....... fick inte samma tjej som vi haft innan utan en ny. Redan när hon klev in så kände jag att hon kändes lite stressande och lite "rask" i sitt sätt om ni förstår och mycket ritkigt så kände väl Missan av det också för det gick inte bra.
Det har gått så bra de andra gångerna när det ska tas blodprov, visst lite morr och att T fått hålla i henne ordentligt men nu va det riktigt illa så det var munkorg på och sen fick hon linda in henne i en handduk, det va inte kul kan jag säga....
T var riven i handen, bara ett litet men ganska djupt och fick 2 hål i t-shirten.
Jag vill helst inte hålla för jag skulle bara smitta av mig med mina ångestkänslor på henne tror jag, bättre T håller om han ändå är med.
Ja men äntligen så vart det gjort iaf och när vi tog av munkorgen på henne så var ögonen alldeles blöta som om hon gråtit. Kände mig bara stressas av situationen...usch!

När vår veterinär kom in igen och frågade hur det gått så sa jag va jag kände och hur Missan reagerat och han talade om att den här tjejen arbetat b la i Kolmården och handskas med stora kattdjuren och lite så och är väl lite vanare vid att ha ett lite kraftigare tag och lite mer barsk i sättet + att hon hade blivit både hund och kattbiten vid flera tillfällen, men han sa att det var helt ok att be om en annan nästa gång det är dax att ta blodprov igen men som tur är så kommer det iaf att dröja minst ett halvår.
Provet visade iaf att värdet inte gått ner utan låg kvar som sist på 256 vilket indikerar på att det är ett bestående problem, att det finns vätskefyllda blåsor i njurarna som växer i takt med katten, men förhoppningsvis så ska vi väl få behålla henne några år till om allt går bra ;)

O osams i buren vart de också i omgångar...suck.

Jaa, så nu är det strikt diet som gäller för Missy, bara försöka hålla koll så inte Missan äter upp hennes rason. Missan har ju en matskål i fönstret i sovrummet där Missy inte kommer upp så hon får fortsätta äta sitt njurfoder.

Nu ska jag själv slänga i mig en bit o äta.
Ikväll blir det väl ut o jogga 5½ i vrinnevi också, annars lugnt.

Hoppas ni kunnat hitta på nåt härligt i vädret.
Kram o puss på er

upp o ner?

Tjosan :)
Jaha, onsd kväll då och Augustifestivalen är i full gång, eller nästan iaf. Rix FM är ju här med artister och spelar och från vår balkong kan man höra människor skrika som sitter i karusellerna :P
Fanns en "läskig" såg jag, en skeppformad som går runt, runt, upp o ner alltså. Visst jag älskar karuseller men när det bara går runt, runt och upp o ner då är det inget för mig. Men om de snurar åt alla håll o kanter och går upp o ner ibland är helt ok, så länge det går fort bara. Gillar inte direkt idén att hänga upp o ner längre stunder och så har jag världens höjdskräck. Varje gång man satt sig i uppskjutet eller fritt fall så undrar man va tusa man sitter här för igen.
Första gången måste man ju testa på va men sen är man ju lite knasig i huvet om man åker igen :P

När vi var ett gäng för några år sen, typ 3 år nu tror jag så åkte vi till Göteborg och gjorde dealen att alla skulle åka det alla ville och naturligtvis så ville alla de andra åka upp i parisehjulet utom jag. Avskyr verkligen parisehjulet, det går låååångsamt och är hööööögt och så förstås så måste de ju stanna högst upp när de ska släppa på folk också.
Jag satt nästan nere i golvet och höll i räcket så knogarna vitnade, de andra bara skratta och jag med lite iofs men jag avskyr verkligen höjder och när det går långsamt, brrrr.
Så början på berg o dal banor är också en sån där handkramare tills man äntligen får åka ned för första backen, sen är det lugnt för då brukar det ju gå fort.

För längesen, eller ja kanske 5 år sen så hade de en karusell i Göte som hette typ Topsy eller  nåt (eller så hette den nåt helt annat) man satt iaf som i flygande mattan och så vändes hela karusellen upp o ner och sen började snurra  medan den åkte upp o ner, den va riktigt rolig och syrran och jag stod i kö mååånga gånger, men den har de ju tagit bort till vår besvikelse :(
Va tycker ni om trapporna som rör på sig upp till Lustiga Huset då?? Kan ni gå i dom?
Det här med koordination försvinner helt för mig kan jag säga när jag ska gå i dom och när jag var mindre så häll jag på o fara baklänges så sen dess är jag lite rädd för dom där också.
Men saken är ju den att om man gått uppför typ 3 trappsteg så är man ju en bit upp och stegen är ju rätt långa så missar man en så kan man ju inte heller hålla kvar på samma ställe på räcket heller utan man måste ju följa med och det är väl det jag tycker är lite läskigt och så får man panik när man missar en och hela jag åker ner och så upp igen och då ska man ta sig till sans och ta nästa steg men då funkar det inte längre så nu för tiden så tar jag alltid trapporna! :)

Vad är eran favoritkarusell? Åh, önskar jag hade haft råd och tid o kunnat åkt i sommar men T åker inte karuseller, lite berg och dal banor och kanske uppskjutet men inget som snurrar o så så han är inte intresserad så man får åka med syrran om man ska iväg. Men år verkar det inte bli nåt :( Men men.....

Jaha, annars då.....jo imorrn är det ju äntligen dax att åka till veterinären så man får reda på hur det är ställt med mina älsklingar. Vi ska ta oss ut och jogga också för det hann vi inte med varken igår eller ikväll nu.
Igår så var vi i Ringarum och tvättade bilen, städade lite invändigt och vaxade den, så det tog sin lilla tid, vi var inte hemma förrän halv 12 på kvällen. Det tar sin tid.

På fredag skulle en vän Simon komma upp o kolla på fyverkerierna här, man ser bra från oss vilket är skönt så slipper man trängs med andra :P Sen blir det väl lite marknad och lite så.
Annars rätt lugnt, T ska ju åka på söndag så det är ju lite packning och så som gäller för honom.

Ajaj, nu har jag så ont i min axlar så det är bäst jag slutar, avslutar med lite bilder tänkte jag.
Här har missan intagit husses dataväska som sovplats, dom är roliga katter...

En av pappas malar, dom är så fina, stora kan dom bli också.

En liten mindre

Fin solros hittade jag i vägkanten i Ringarum


Ha det så bra mina vänner och hoppas ni får en bra avslutning på arbetsveckan eller va det nu kan tänkas vara för er :)

Nu när jag höll på o svara på kommentarer så började visst fyverkerierna, trodde inte de började förrän imorrn. Tog några bilder:

Fint

Fint :)

oro

Tjingeling på er.
Hur är det med er? Det är lite förkylt här o var har jag läst men det är ju som med så många andra just nu så.....
Så länge man inte åker på nån slags influensa så är det väl lugnt :P

I helgen har vi som sagt haft T:s kompis som var här för 2 helger sen igen, vi har inte gjort nåt särskilt. Vi har jaft brorsan och hans tjej här en kväll o lite så och i söndags var vi på kalas halva dagen i Linköping efter vi släppt av vännen.
På kvällen dock när vi kom tillbax tog vi oss i kragen och tog 5:an i vrinnevi och joggade, tungt som fasen första km men sen gick det relativt bra. Joggade som mest i sträck en km och sen går man kanske 30 m för pusta ut eller upp för uppförsbacke så det blir inte så mycket gående längre men det går inte heller så fort när vi joggar men vi tar oss runt iaf :)

Nu är det måndag igen. Sitter och "oroar" mig för torsd då vi ska gå till veterinären igen med bägge katterna. Känns lite oroligt för vad de ska säga om Missan med sina njurvärden då vi tycker hon börjar dala igen :/
Och Missy med sin mage och hosta, de är ju ändå 11 år. Största "rädslan" är väl att det ska hända nåt medan T inte är hemma då han är väldigt fäst vid katterna. Tror det är han som börjat oroa sig mer än mig på sistonde och lägger märke till saker o ting och funderar, haha.
Annars känns det väl mest lite panik över att T:s utb ska börja nästa vecka och att man bara får se han på helgerna de 3 första månaderna typ men första veckan som han är borta, som nästa vecka nu, o kommer hem så insåg jag ju att jag tackat ja till jobb hela helgen, natt. KUL! Not :/ Hela helgen försvinner ju, ingen natt tillsammans och när jag går av söndag morgon ska han väl åka på kvällen :( Men men så är det.

Nu ska jag snart träffa syrran, vi ska åka till pappa en sväng, T ska också med för han har lovat min pappa att hjälpa till o måla lite.
Imorrn blir det nog till T:s föräldrar och tvätta bil o hälsa min mamma och lite så.
Onsd vet jag inte om jag har nåt planerat, ska nog till Michis och Leo o hälsa på, på deras nya place, de flyttade ju igår.
Torsd som sagt är det ju veterinären och augustifestivalen börjar :)
Fredag lunch var det bokat för tvättstuga iaf.

Kramis på er

ståtlig pippi

Halloj på er :)
Igår när jag slutade fick jag värsta energikicken, som vanligt :P
Så jag begav mig ut o sprang ett varv, gick kanonbra (jag springer ju inte hela åbackarna men halva blir det nog.
Stötte på den här fina Hägern som satt så ståtligt, så jag var tvungen att smyga mig på´n men det gilla han inte riktigt så han flög iväg men jag fick ett hyffsat kort på den iaf och ett när han flyger iväg men det vart inte så bra tyvärr.
Ja just det, den här tog jag först:

Här är Hägern, här har den börjat undra vad jag styr med egentligen och är nästan beredd på att sticka, annars när jag kom o fick syn på han så stod den så ståtligt med raka ben och hals.



Sen tänkte jag eftersom jag redan är uppe och så, så är det lika bra att man damsugar också så man har det gjort tills idag eftersom vi ska få en gäst i helgen igen, så det gjorde jag och småstyrde lite.
Vid 11 kom jag i säng, sååå skönt :) Ja, jag hann ju med o duscha ocks förstås och fick krypa ner i en renbäddad säng :D

När jag vaknade tvättade jag lite golv sen tog jag det bara lugnt.
Idag har jag vart lite barnvakt på fm, så roligt :) Imorrn med ett par timmar på em, Michis och Leo flyttar den här helgen och då går det ju lite lättare om båda kan hjälpa till.
Tog mig en promenad i åbackarna också medan lillen sov, gick förbi kyrkogården, tycker det är så fint där uppe, allt är välskött, fina träd och blommor.
Kanske inte så bra bild men jag tycker träden är så fina, de har verkligen klippt ordentligt. Inget slarv här inte.

Nu sitter jag o spelar och väntar på min älskling och vår gäst :)
Mina små änglar knoppar i soffan:


Hon har blivit så liten min tös......Missan (nederst) nu tycker vi att hon smalnat av igen på kort tid, inte bra..... på torsd ska vi ju till veterinären så vi får väl se va proverna visar då :/
Missy får också följa med för på henne ska vi kolla o se va de säger om hennes stora mage...blir dyrt det här, suck...men va gör man inte.

P.S En ny gåta till er, den är lätt men jäkligt sant:
Vilka världsberömda personer hängde aldrig upp sina kläder när de gick och la sig?

Puss på er

önskar man finge gå hem+en gåta

Nu är det segt som 17. Trodde faktiskt kl var framåt halv 6 för 15 min sen men den va bara kvart i fem :(
Fast det har vart lite o göra så har det vart ganska segt, men det är väl för att man är trött efter 3 nätter nu fast man sovit ganska så bra.
En rolig sak hände dock i natt. Vakten kom förbi som vanligt och kollade läget, en ung kille, lång, ser rätt bra ut.
Han stanna och prata med mig lite och frågade om jag ville ha en gåta av han.
Man vill ju inte vara trist och säga nej så jag skratta lite och och svarade ja.
Fast jag förvarnade honom att jag är urusel på gåtor.

Han sa: "En far och en son åker bil på dagen, de kraschar in i en bergvägg. Ambulansen som kommer vet med sig att det är bara den ena av dom som kan åka till det närbelagda sjukhuset för sen är det fullt, den andra får åka till ett lite längre bort.
När sonen undersökts visar det att han behöver en operation och när han kommer in på operationssalen säger kirurgen; "men det är det ju min son". Hur kommer detta sig??"

Nu tänker jag ju inte förstöra erat tankearbete genom att skriva svaret utan ni får gissa och skriva och sen be om svaret så kan jag gå in på er blogg och svara.
Men jag kan avslöja att jag kände mig rätt dum i huvet när han avslöja svaret menmina 2 kollegor här inatt, som jag läste upp den inför, kunde heller inte så jag ska väl inte ta åt mig så mycket. Vet ju att jag är totalt värdelös på gåtor, man måste ju ha ett visst tankesätt men vissa är ju så löjligt lätta att man blir lite mörkrädd faktiskt :P Men man fastnar i ett visst spår, man tror väl att svaret ska va mer komplicerat än va det är.

Sen vill jag bara säga: är det nån som har missat att jag jobbar natt sen i måndags eller av er som faktiskt läser min blogg?? Är bara nyfiken för att de som läser min blogg och har gjort det ett tag borde veta vid det här laget att när jag jobbar natt så gör jag inte så mycket mer om dagarna, man hinner ju liksom inte.
Ändå så envisnas vissa med att fråga vad man ska göra idag, Varje gång! Läs bloggen för 17, varför annars bry sig om o svara tillbaka hela tiden om man inte är intresserad av att läsa bloggen?!
Jag jobbar, äter frukost för det mesta när jag kommer hem, sover, sover och sover lite till, upp, kanske äter nåt, ser på tv eller spelar eller nåt annat som kräver så lite hjärnaktivitet som möjligt, haha och sen går o jobbar igen.
Man är oftast så trött dessa dagar så man orkar faktiskt inte även om man vaknar vid 14 och har hela em/kvällen på sig så känner man inte ritkigt för att klä på sig, göra sig iordning och dra iväg utan man går hemma i mysbyxor och luffsar.

Nu är det iaf sista natten för den här veckan, förhoppningsvis så är jag ledig i lite mer än en vecka innan jag har nästa pass. Tyvärr upptäckte jag att det var helgen så det är första gången som T kommer hem som han börjat sin utb på Livgardet och är borta hela veckorna så det känner ju lite trist. Jag ska jobba torsd- lördag natt så jag går ju av söndag morgon, inte så kul alls men va 17 ska man göra, det blir som det blir.

Nu ska jag upp till min kamrater på våning 3, själv är jag stationerad på 2:an inatt.
Kram på er vännerna

snart snart snart :)

Snart får jag gå hem, bara drygt 2 tim kvar :D
Natten har gått relativt fort, så skönt. Hoppas bara de andra 2 nätterna blir desamma.
Annars har det inte hänt så mycket faktiskt, tvättade idag o lite så, försökte sova lite på em.
När jag kommer hem så ska vi evt ut och gå en sväng jag och sambon. Får se va det är för väder för det ser ju ut att kunna bli regn och så beror det ju på om jag får upp han också tills jag kommer hem, annars får jag evt gå en sväng själv om jag orkar.

Hörrni, va tyckte ni om den lila tavlan egentligen?? Det var ingen som ville kommentera den, ALL kritik är välkommet, kul o veta vad andra tycker även om det är "negativt". Kanske nån annan har nån mer idé till nån ny cool tavla eller så?

Den 20:e har jag beställt tid till Missan hos Smådjurskliniken också igen.
Dags att ta nytt blodprov för att se hur hennes njurvärden ser ut. Befarar att de kanske inte ser så bra ut som man hoppas på då vi tycker hon har smalnat av lite nu igen, men hon är pigg, ska va mycket kel, dricker och äter och far runt ibland, så på så sätt är det ju ingen kris än.
Egentligen vet i 17 varför man ska gå och ta det här provet för de kan väl inget göra ändå om värdet är högt, hon går ju redan på njurfoder, är ju egentligen bara en massa "onödiga" pengar.
Sen kan jag väl tycka att inga pengar är direkt onödiga när det gäller att gå till veterinären men ibland så kan man ju tycka att de tar ut lite väl mycket. Som nu när det är ett återbesök sa tjejen jag bokade tid hos att det skulle kosta ca 600:-
dels för blodprovet och sen för undersökning men då kan man ju tycka att de kan slänga in den där sk undersökningen i blodprovs priset eftersom allt de gör är att lukta på andedräkten, klämmer lite på magen och lyssnar på hjärtat vilket inte ens tar 5 ynka min utan snarare 2, men men , nu är det som det är.

Egentligen skulle vi behöva göra en undersökning på Missy istället då hon har fått en väldigt rund mage på kort tid och rätt spänd men hon visar inga tecken på att det gör ont när man klämmer på den, hon leker typ jämt även om hon är lat och ligger mest och leker, hon också äter och dricker som hon ska, avföring normal, men det är ändå lustigt och man skulle vilja ta reda på om det är just fetma eller om det är nåt annat för hon kräks t ex aldrig upp några hårbollar eftersom hon aldrig äter gräs som Missan.
Mmm, får se va ekonomin tillåter men jag har ju försäkring på dom så och på Missy täcker ju det mesta med en basförsäkring tror jag gällande röntgen o så menar jag så det högsta beloppet jag tror man får betala i så fall är väl 1000-1500:- o så har man ju intjänat rabatt på det med.

Jaja, nog tjatat om detta nu.
Skrev jag förresten sist, nää, det kanske jag inte gjorde, att vi var ute med katterna igår kväll en sväng??
Gick jättebra, Missan lunka ut och hitta Massor av gott gräs, som vanligt medan Missy satt i buren och spana men jag tvingade ut henne med och det var inte alls lika mycket morr och så den här gången. Men vi tror hon kanske lider av nån form av torgskräck för om man sätter henne mitt på en öppen gräsplätt så morrar hon men annars är det lugnt, hon kan ligga o spana i nån buske eller så... ja dom är roliga dom. Glömde dock mobilen/kameran hemma :/
Missan klättrade lite träd och var så nöjd :D

Nu ska jag inte skriva mer och trötta ut er :P

Ha en toppendag ni :)
Kram o puss på er

massa sol o bad

Ciao :)
Hur har ni haft det i helgen???? Visst har det vart härligt?! Hoppas alla ni som tittar in på min blogg har haft det bra med fint väder.
Min sambo har ockuperat datorn ganska mycket i helgen så därför har jag inte skrivit nåt på nästan 2 dar.

Igår, lördag åkte vi (jag, T, syrran och brorsan) till Gransjönäs och solade lite.
T och brorsan badade faktiskt

det är min sambo, T, som kommer simmandes där :)

men syrran o jag höll oss på land denna gång.
På em handlade vi lite, spelade lite rock band igen och lagade varm smörgåstårta. Syrran var också jättetrött och gick hem vid 19 och såg en film hon lånade, vi såg lite på Harry Potter, 3:an som jag köpte med aftonbladet men jag orkade inte se hela utan la mig strax efter 23.

Idag åkte syrran och till pappa och hans fru och la oss vid deras pool istället för att trängas med de andra på badstranden ;) Fast egentligen tycker jag det rätt mysigt och ligga vid en sjö, det hör liksom till på sommrarna men poolen funkar också ibland. Vi badade några gånger men det var bara 22 grader och det kändes kallt men skönt o svalka av sig lite snabbt.
Är helt förvånad över att jag inte bränt mig idag men faktum är att jag fått jättefin färg på mig idag och jag är superglad. Brukar alltid annars bränna mig och få hålla mig till skuggan för det mesta men nu låg vi i solen i flera timmar och det funkade :D
Tog lite bilder igen i/på poolen:



Tycker det blir så fina mönster i poolvatten. Skulle va mysigt som pappa sa o komma o ta ett kvälls dopp nån gång när det mörknat lite och poolbelysningen är på. Då kan man låtsas att man är utomlands.........de är bland det mysigaste jag vet när man är utomlands (förutom att vara ute och vandra på stranden eller likn) att sitta och mysa och ta nåt gott o dricka vid poolen på kvällen. Oftast får man ju inte bada efter en viss tid :/
Gud va jag längtar bort bara för att få uppleva värmen när kl är 02 och man sitter och myser på balkongen med utsikt över havet, fortfarande i bikinitopp o kjol, den ljumma brisen, känna att man verkligen kopplar av, eller vakna tidigt, dra på sig kjol och en top, gå ner till frukostbuffén, avnjuta en underbar frukost, gå upp på rummet, byta om och knalla ner till poolen, hämta dricka och bara vara..........eller gå till stranden (som oftast är alldeles för varm och man bränner sönder fötterna bara man ska gå bada :P )
Jag brukar känna mig så hemma när jag är utomlands. När vi var i Italien på klassresa i 9:an och när sambon och jag o vänner åkte till grekland kände jag mig verkligen hemma, var helt tjutfärdig när vi skulle åka hem.
Det var helt underbart i Turkiet också och jag längtar tillbax till lysen och folket på hotellet men det var inte riktigt samma sak där, inte samma känsla även om det va trista tt åka hem efter en vecka när man precis hunnit acklimatisera sig.

Kanske är jag gjord för att bo utomlands, det är kanske är mitt "hem" (min kropp håller väl kanske inte alltid med som får värmeutslag ibland men men....) nää, hoppas verkligen man har råd SNART att åka nånstans och 2 v kanske eller iaf 10 dar.
Jaja, nog om det. Ja tog nån bild från världen upp o ner också, tänkte det kanske kunde bli nåt kul av det:


Min kära Betty Boop handduk som jag köpte i Turkiet, köpte en med Tiger på också ;)

Har gjort en tavla till förresten, men den är inte riktigt klar, glömde spröten på fjärilen och så vet jag inte om jag ska förstärka den lite, men jag tycker den är lite kul som den är då man inte ser mer än bara en lila tavla på håll o när man går närmre så ser man en fjäril i tavlan. Vad tycker ni? Kanske har ni andra åsikter? Det är fritt att uttrycka sig, kritik är bra och nyttigt!!!


Nu är kl mycket, ska försöka lägga mig o sova snart. Imorrn är det jobb, fast natt förstås, måndag-onsd natt så jag går av som vanligt på torsd morgon.
Sov så gott o ha en bra måndag mina vänner. Kram

Hur många män krävs det för.....

....att plocka upp en död kaja i en plastpåse?? Jo gott folk det ska jag tala om för er nu!
3 st!!!!

Idag så har jag umgåtts med brorsan och syrran hela em och kvällen.
Vi travade ner på stan en sväng för att umgås, fika och njuta av det fina vädret. Kan vi inte gå till det nya stället som skulle va så billigt, säger min syster.
Jo visst, svara jag.
Stod utanför Sandy´s, precis då flög det in en kaja och landa mitt på golvet i cafeét (??). Eeehhh, jaha tänker man nu, hur fasen ska man få ut en kaja ut genom den dörren då som den kom in egenom.
Djur är väl inte direkt kända för att vara smarta och se så bra när de är stressade o framför allt inte fåglar.
S¨å det börjar med att han/hon/den flyger in i ena fönsterdelen men klarar sig, landar en bit bort, vi flyttar på oss, då flyger den bort till andra delen och sen tillbaka och in i nästa ruta lite löst och landar på en bänk.
Syrran försöker gå runt så hon kan försöka se till att den flyger mot öppningen varpå den tar sats, flyger och tar en lov och rakt in i rutan, 1 m från öppningen :/
PANG sa det o fåglen landar på rygg på golvet. Reser sig inte men andas och tittar.
Jag ber om en handduk snabbt för att kunna ta ut den utifall den bara är chockad men av smällen förstår jag att den brutit nacken eller likn.
När jag fått ut den liggerd en kvar på samma sätt och gör ingen ansträngning mer än att försöka andas i ren panik.

Djurvän som man är får man själv lite "panik"  och försöker febrilt hitta nån som kan ta livet av den stackars fåglen så den slipper lida mer än nödvändigt.
Tjejen inne på Sandy´s försöker få tag på vakter via telefon men där är bara upptaget, syrran springer in i butikerna och söker efter vakt varpå Åhlen´s  anropar en som säger att han ska komma.
När syrran kommer tillbax har det gått ca 15 min, ingen vakt kommer..........20 min senare typ slutar kajan att andas och vi ser att handduken är blodig så den blödde väl från näbben tror jag så den bröt nog denfinitivt nacken.
Kraken,........
Efter att ha spritat händerna 2 ggr noga noga noga tar vi en fika, ÅÅÅHHH va fikasugna vi är nu!!!! *not*
Kanske 5 min efter att vi satt oss ner så ser vi 2 vakter komma gåendes från Lindén, stannar en bit bort o ser ut att dividera om nåt.
Båda kommer fram och jag säger: "jaha så det är ni som skulle komma och bryta nacken av fåglen som redan är död???!!!" "Men vi hade ju lunch" säger ena killen. Jaja, tyckte jag.......
Vid det här laget hade ägaren (antar jag iaf) till Sandys hunnit tittat förbi också.
Dom 3 killarna går in på Sandys och konstaterar att det är en blodfläck på fönstret där kajan flög in.
Ut kommer dom dom iaf igen o ägaren har tagit fram en påse för att stoppa fågeln i. Ena vakten tar på sig ett par skinnhandskar och den andra får en engångshandske. De står bra länge och dividerar om hur de ska gå till väga för att få i fåglen i påsen. 2 pinnar tas fram och ägaren börjar försöka lyfta kajan med dom varpå den liksom rullar runt och den ena vakten hoppar till och skriker "den tittade ju på mig". Vi asgarvar.
Ingen vill ta i kajan, jag undrar va som är så jäkla svårt, ta pås****, ta tag i fägeln och vänd påsen ut och in!
Don´t see the problem!!!!!! Var nära på att gå fram o göra det men efter ett tag lyckas ägaren iaf lyfta upp kajan emd pinnarna och gapar; "men lyft påsen då, så jag får i fågeln". Hahahahaha, ja ni, mycket ska man va med om , men det där va ju nästan pinsamt alltså.
Bara synd att man inte hade händelsen filmad med dom. Inte för att jag heller tycker det är så jävla trevligt o ta i en död kaja men man kan inte stå o hålla på o mesa så där och det va 2 vakter dessutom. Haha.
Synd om kajan bara......

Nu ikväll har vi suttit och lirat gitar hero hela kvällen lång, men nu har de begett sig hem och det är snart dags att sova lite för vi ska upp skapligt och bada och sola :D

Pussar på er och ha en toppenlördag.

****** brandvarnare!!

Om jag börjar där allt startade, igår em.
Vår brandvarnare är Väldigt känslig, åh då menar jag känslig, knappt så man känner själv att det luktar bränt ibland, räcker med om man har pomme i ugnen som råkat bli lite svart i kanterna på nån så tjuter den och igår em var ingen annorlunda dag. Så illa kvickt åkte den in i vanlig ordning in i datarummet. När jag var på väg därifrån sa den "pip" en gång så jag la den vid fönstret och glömde bort den (tur i oturen).
På natten när jag skulle in o lägga mig i sovrummet vid 01 så stängde jag dörren in till datarummet.
Drömmer att det är nån vän till mig som har ställt en klocka på ringning också ska stänga av den, bara det att denna människa inte gör det så i drömmen blir jag riktigt irriterad och förbannar mig över denna människa och ska själv gå o stänga av den.
Då vaknar jag upp ur drömmen, hör detta pipande, kl är typ halv 3 på morgonen nu och med tanke på att man precis gått in i djupsömn så är man ganska groggy o lite borta. Tänkte att vi har väl ingen **** väckarklocka där inne.
Öppnar dörren in till datarummet och möts av detta höga tjut från brandvarnaren, dirienterad och o så som man är rusar man fram till den, försöker få av metallbiten som blockerar batteriet, får tag i batterihelvetet och sliter loss det från sladden och får äntligen slut på tjutandet.
Upptäcker att jag tappat metallbiten, böjer mig ner för att plocka upp den och smäller huvudet i fönsterbrädet som är gjort av sten (naturligtvis). Bannar denna lite och börjar disorientera mig tillbaka till verkligheten och vakna till.

Tänker att brandkåren kanske kommer snart för den måste ändå ha tjutit i minst 5 min men varken brandkår eller granne kom (tack o lov) fast man blir tacksam för att ingen gjort sig besväret att ringt efter dom så blir man ändå lite orolig för vad som skulle hända om det verkligen började brinna här och vi inte är hemma.
Nu var det nog bara batteriet som fått fnatt eller tagit slut, men det lustiga va att jag inte hört ett endaste pip från den på hela em/kvällen sen jag plockade ner den och det brukar dom ju alltid avge när batteriet är nästan tomt. Konstigt.....

När både jag och katterna lugnat ner oss efter nån halvtimma och verkligen konstaterat att det inte finns nån rökutveckling så lägger jag mig igen, vaknar och stryker mig över pannan för att flytta på luggen känner jag hur ont det gör....funderar ett tag och kom sedan på varför; fönsterbrädan!! Men det vart en knappt synlig bula, gör bara ont när jag inte tänker  mig för tar mig i pannan. Min lugg är för lång så därför pillar jag så mycket med den och då kommer jag ju naturligtvis åt "bulan".
Haha, jaa så kan det gå! Vilken natt.
Men som sagt, man blir ju lite orolig för hur det ska gå om det verkligen skulle hända nåt och ingen reagerar, men nu låg den iofs vid fönstret med stängd dörr så folk som hörde kanske trodde det var ett bilalarm, det är ju inte allt för ovanligt menar jag. Lite läskigt dock hur vana vi stadsmänniskor blivit vid sådana ljud, att vissa inte ens reagerar till att ringa på o höra efter.

Annars har jag vart iväg ett tag och badat idag, jätteskönt i vattnet ju :)

Imorrn är det ju fredag, kanske tar mig till pappa och badar och solar lite och hälsar på där ett tag, på kvällen blir det iaf gäster och lite gitar hero, as usual on fridays numera :P

Trevlig helg önskar jag er alla.

P.S trevligt att några saknar mig iaf när jag inte skriver ;)

oanade talanger

Hej på er. Först vill jag bara säga, sorry, vet att jag blivit asdålig på att uppdatera men jag har varrt så himla trött och haft annat för mig och inte haft nån lust alls att sitta vid datorn.
Men åt andra sidan så verkar det inte som att nån saknat mig speciellt mycket heller :P

Nu är det onsd kväll, idag har jag vart på stan för att köpa mer färg och målardukar. Jag har vart ute och gått med Michis nu på kvällen också.
Sambon har smitit till sina föräldrar för att stanna till fredag. Han och hans ena bror ska lägga om taket på verkstaden så jag är lite home alone för tillfället, men en dag eller två gör inte så mycket (förräns man ska lägga sig dvs). Men det är ju bara vänja sig, han är ju hemma ca 2 v till, sen börjar ju hans 3 månader långa utb inför missionen :/

I fm så satt han o knyppla eller va det kan heta, han bara fick lust och hade några tåtar över, han är lite rolig;

Men fint vart det :)
Min sambo har många talanger :P Han bakar och dekorerar tårtor som ni sett, han snickrar ihop kattställningar som våran t ex som han gjorde för kanske 5 år sen eller nåt:

Och så har han ju gjort syrrans kattställning, eller ja, hennes katt, Helge´s förstås.
Han tecknar, han fixar med vår Saab, mm mm. Duktig han :D

Själv som sagt så har jag ju kommit igång och målat igen, det blir en liten test, tänkte jag skulle bjuda på en bild fast jag inte är så nöjd med den än.

Jag är väl ganska nöjd med färgerna i vingarna men så är det ju kroppen som ska till ordentligt och lite smådetaljer så jag hoppas det blir bra i slutändan iaf. Vi får se, jag försöker iaf :P

Har ni sett vilken sötnos vi har i bilen för att stoppa våra cd-skivor i:

Så söt ;) Får mig att tänka på kakmonstret fast det är vl typ monstret från Monster´s Inc om jag inte minns helt fel?? Åh den är ju såååå bra.
Om jag får tipsa om en annan film så ska ni se The Terminal med Tom Hanks, en verklighetsbaserad. Gillar ni t ex Cast Away så ska ni se den här.

Va tycker ni om min håriga lilla goding då? Visst är hon väl söt?


Svårt att låta bli att ta kort på dem, man får rensa i mobilen jämt :P

Nähä, nu ska jag tillbax till tv:n, ta en macka med saltgurka på :)

Kramen o ha en toppendag imorrn i detta härliga väder, jag ska ge mig ut nånstans iaf o lägga mig ;)
Ciao

helgen och måndagen

Jaha gott folk, då var det måndag igen, fast jag är ju ledig en vecka nu innan jag hoppar på nytt nattpass, skönt. Hoppas bara det blir lite fint väder så man kan vara ute och sola och bada lite.

I fredags vart det mera spelande och gäster, trevligt men alla var trötta så det vart "bara" till 01 vilket va rätt skönt.
Fröken J krigsmålade min sambo lite :P

Lördagen var lugn o sansad, sista gästen åkte hem på em, vi gick på stan en sväng. Köpte lite målarfärg och duk så nu har jag satt igång och målat lite, hoppas det vill sig bra.
Söndagen var bara rent slappande, tog oss en sen kvällspromenad.

Idag har jag damsugat och plockat iordning lite. Sambon står i köket och gör tårtor till jobbet eftersom han inte ska jobba mer där i år iaf. Han är riktigt duktig på att göra tårtor men han ställer till i köket som bara den, så det är tur att jag lyckades övertala (eller jaa, jag Sa att han får ta köket idag :P ) honom att han får diska och göra rent. Fattar inte hur man kan ställa till med så mycket, men men.....his mess ;)
Fin ros han gjort va?

Kanske inte behövs skrivas vilket företag han arbetade för?? Dock inte posten utan åkeriet, kör lastbil.

Nu är det snart dax ner med tvätten, måste äta nåt också...hmm...jobbigt.

Hoppas nif år en bra vecka. Kramen på er

RSS 2.0