8-årsfirande

Hallå på er mina vänner :o)
Hur har ni haft det i solen? Vilket väder, helt underbart men som vanligt är man på helt fel ställe för att kunna njuta helt av solen. Sånna här dagar ska man ligga på nån bergsklippa eller på nån strand lr likn eller ta en picknick.

Igår kväll firade vu ju vår 8-årsdag ihop eftersom T åker till Livgardet imorrn och jag ska jobba 3 nätter igen.
Vi bestämde oss för att gå till La uva?? Är lite osäker på om det stavas så, tror det ska vara nån apostrof  men strunt samma det är ju inte viktigt. Det är iaf ett ställe som har Tapas.
För er som inte vet vad Tapas är kan jag berätta lite kort; ordet kommer ifrån verbet tapar som betyder "att täcka".
Det finns lite olika sägner om tapas, en av dem är att man förr i världen hade problem med flugor och insekter i barerna och att man täckte över ett stop med vin med ett litet fat som man la lite skinka och andra smårätter på.
Andra sägner säger att det var ett sätt att minska supandet, genom att kroggäster & hovfolk vid stora bjudningar på palatsen fick i sig några tuggor mat mellan glasen.

Trodde först inte att det var nåt för mig för jag är ganska kräsen med mat och jag tyckte inte att det fanns så mycket som lockade. Id´en är ju att man tillsammans beställer in en potatisrätt, en kötträtt, en grönsaksrätt och kanske nåt mer och sen plockar lite av varje. Bröd och aioli ingår, vi fick det iaf.
Vi  tog en potatis med aioli (den var mycket god, trodde inte det först), kyckling, räkor, grönsaksspett....ja det var nog det. Det smakade faktiskt riktigt bra men jag vet inte om det kommer bli en restaurang som jag väljer först o främst, men det kan va gott o bara sitta o plocka lite om man är lite småsugen på nåt och ta en cider/öl till.
Priset var faktiskt också helt ok. Vi tog även en öl o ett glas vin och allt gick på 375:-, det är ändå ett bra pris om man ska ut o äta men det var ju inte så där överdrivet mycket mat så är man riktigt hungrig så får man beställa in mer eller välja en annan restaurang förstås. Men för den som älskar plockmat är detta ett jättebra ställe med trevlig personal.

Sen gick vi vidare till vår bio. Vi såg Star Trek, den var bra. Hade hellre velat sett Terminator Salvation men den har ju inte premiär förrän nu i veckan så vi sa att vi ska gå på bio nästa helg också, tror den är riktigt bra. Helt otroligt att man kan göra sånna filmer och få det så verklighetstroget. Det gäller väl alla filmer med bra teknik iofs men denna är ju riktigt bra gjord. Vi kollade på bakom kulisserna när vi kom hem från bion.

Förresten, EMD spelade ju här i nkpg igår kl 20, T ville ju inte se dom så klart så det blev inget efter bion och jag vet ingen annan som var nere och tittade heller som kan säga om de var bra eller inte. Hade vart kul o se dom, tycker de gör en del bra låtar faktiskt.

Idag har det vart lugnt. Var hos syrran på fm o solade lite. Gick hem o damsög, tvättade golv, åt, diskade och så har jag kollat på repriserna av de serier jag missade när jag jobbade natt nu i veckan. Gud vilket bra avsnitt det var av Grey´s A, man blir ju alldeles gråtmild, snyft. Och DHW är ju inte att klaga på heller, inte heller Brother´s & Sister´s. Suck....
Vill egentligen ut o röra på mig, frågade T om vi skulle springa nåt idag men han skulle till vår massör och då är det inte så bra att aktivera sig så mycket efteråt så det blir inget och springa själv är ju inte så jäkla lockande.
Alltså det är konstigt, när T o jag springer blir jag vansinnig om han puschar o "tjatar": "lite till bara, kom igen, upp för backen bara så går vi en bit sen, kom igen" och det är det Värsta jag vet. Sånt får mig istället att stanna och skita i det, likadan är det när nån talar om hur långt det är kvar, Herregud, jag vill bara springa, jag stannar när jag inte orkar och går istället en bit och sen joggar igen, haha. Men jag har sagt till han så han säger inte så mycket längre, hihi.
Jo det jag ville säga var att jag avskyr när nån gör så men att springa själv är så jäkla mycket tråkigare, har ingen lust alls att springa själv fast jag inte använder T till att nypa mig i häcken så jag springer några meter till men det är väl psykologiskt, man ger väl mer när man är 2 och det är lättare att ge upp när man joggar själv för då är det ju ingen annan som ser.  Jaja, jag får se hur jag gör, har mina småkrämor i nacke och ben idag så det är väl kanske lika bra att låta bli men åt andra sidan så ska jag ju jobba natt nu så det lär ju inte bli nåt på hela veckan :o/

Lite irriterad är jag också, tror ni inte att nån fågeljävel har skitit på vårt köksfönster, suck...en stor blaffa som runnit, det är ju så trist o tvätta fönster, bläääääää. Kan de inte ge f-n i o skita på våra när vi ändå bor på 7:e våningen?!!

Nähä hörrni, nu klev T hem och jag ska läsa lite bloggar. Kramis

P.S Jag fick 8 fina röda rosor och en stor Toblerone av min älskling nu :oD

Tungt.

Idag har det vart full fart. På fm sprang jag ner på stan för att hämta lite biobiljetter hos hyresgästföreningen. Blir ju lite billigare då, 69:- st.
Sen upp till centrum o handlade blommor åt min älskling eftersom vi firar 8 år ihop på måndag (men då åker han ju till Livgardet), det blev hans favorit blomma lilja och så handlade jag en röd ros också för de var så fina.

Väl hemma skulle jag bege mig till syrran då Michis make Leo sms:ade o fråga om jag ville ta deras son ut på en promenad, så han fick följa med till syrran en sväng o så gick vi en promenad sen för att möta hennes dotter. Vi satte oss på Färgaregården och tog en fika, mycket mysigt :o)

Återlämnade lillknodden, han är ju bara sååå söt och så jäkla snäll, kommer bli så besviken den dagen jag får barn om han/hon inte blir lika snäll, haha.

När T kom hem så begav vi oss för att jogga ett varv och det kändes som det gick apdåligt!!! Vart så himla besviken då jag fick ont i benen och hade inget flås mm och arg. Kändes som jag inte orkade nåt och som vi gick en himla massa men när vi joggat i mål så visade det sig att vi faktiskt klarat rundan med 30 sek försämring än sist men det var väl för att vi i nedförsbackarna och vissa sträckor verkligen tog ut stegen. Så det var ju lite kul, trodde det skulle bli jättedålig tid.

Nu lagar vi käk, det blir "pepparstek", alltså utskuren biff som vi pepprat själva och klyftpotatis och pepparsås, mums :o) Till efterrätt så blir det jordgubbar och jordgubbsglass.

Kram o trevlig helg.

Åh så somna han förstås!!!!!

Godmorgon solstrålar :oD
Eller ni kanske inte fått ert kaffe än ni som hittar ert morgonhumör där ;o)
Som ni ser så är jag faktiskt vaken, var ju planerat att jag skulle luncha med Malin idag så jag tänkte hålla mig vaken men det vart inget denna gång heller, suck.

Kom loss från jobbet vid 07.10, stack till syrran och klunkade kaffe, fast kaffe har ingen inverkan på mig, blir varken piggare eller tröttare, klunkar mest för sakens & smakens skull.
Gick därifrån kl 09, kom hem och möttes av en vaken sambo som varit vaken sen 08.15, satt o åt frulle i soffan.
Han sa att han tänkte ge sig ut o jogga och frågade om jag skulle med och jag svarade att det kunde jag men att vi i så fall får ge oss snart annars så kommer jag somna om jag inte gör nåt.
Aaa, jag me, säger han.
Pyssla lite med kattlåda och bytte vatten o så och satte mig här för att fördriva tiden och tror ni inte att jag hör att han nu somnat i soffan, suck!!!
Måste väcka han o fråga om vi ska ge oss nu eller senare i em/kväll för då hoppar jag i duschen nu och sen sussar ett par tim, börjar bli trött.

Annars vad som händer just idag är att det är Marknadsafton och lite artister. Patrick Isaksson skulle visst komma idag kl 19 och EMD i helgen. Får se hur pigg man är och om man orkar leta sig ner.

Puss o kram på er
*gääääsp*


soliga morgon & tjyvaktig skata


Imorse lyste solen emellanåt och det var så fint, sen blåste det storm och molnen kom, brrr.
Det är så fint område där jag jobbar, lummigt och härligt.
Var så grymt trött inatt och klockan gick i snigelfart, gud så jobbigt det är då. Känns som man aldrig ska få komma hem!

Nu har jag iaf sovit även om jag har sovit dåligt igen, vet ej varför, men inget är bra. Man ligger inte bra, det är för varmt, sen blir det för kallt, man har ont i kroppen osv osv. Suck.
Klev upp vid halv 4 och gjorde grymt goda biffar, mums :o)
Har nu diskat och grejat lite. Skulle behöva damsuga här hemma men det orkar jag inte, måste gå o lägga mig en stund igen och se om jag kan somna nån timma annars kommer jag säker va lika trött inatt igen men nu är det iaf sista natten den för den här veckan, såå skönt!
Ser dock fram emot nästa veckas arbete också eftersom jag får vara på det stället där jag trivs så mycket bättre, då går det ju lite lättare faktiskt.

Har en rastlös katt som springer omkring här och vill leka medan den andra i vanlig ordning ligger, var då?? Jo ovanför tangentbordet, haha.
Man får lite dåligt samvete när man jobbar natt ang katterna för man orkar inte direkt leka med dom när man kommer hem på morgonen men jag försöker iaf och egentligen orkar jag inte leka nu heller men det är ju inte deras fel att jag jobbar natt så......
Ibland när jag kommer hem på mornarna så brukar jag muta dom med mat, hahaha. Då har de så fullt upp med att äta och sen tvätta sig så då passar jag på att springa in i sovrummet och slänga mig i sängen.
Alla sätt är bra utom de dåliga ;o)

Imorrn ska det regna enligt tv4.se när jag kollade tidigt imorse, blääää. Blir att försöka komma ihåg att ta med sig paraplyet när man går ikväll. Men sen skulle det visst bli fint väder i helgen och det gillar vi.

Det blir nog för övrigt lite bio i helgen och evt ut o äta. Vi firar 8 år ihop 1/6 så vi får se vad som händer, kul o hitta på nåt o så ska ju T iväg till Livgardet på sin utb inför FN-missionen i vinter. Så han sticker nästa veckan och ska va där i 2 v men han kommer förhoppningsvis hem helgen emellan.

Måste berätta nåt annat för er som lyckats ungått hört om tjejen som polisanmälde sin mobil stulen, av en skata. Asg.
Lotta sa det på jobbet i måndags natt när vi jobbade. Kvinnan som bor i Motala satt ute och fikade när skatan slog till och stal mobilen. Hon ringde och polisanmälde men va ska polisen göra liksom?? Men hon var väldigt angelägen om att detta skulle polisanmälas och ville ha tillbaka sin mobil.
Vilket folk det finns, undrar vad polisen tänkte när hon ringde, det var nog månadens roliga för dom, hahaha.

Om man nu så gärna vill ha tillbaka sin mobil varför inte ta en annan mobil o sen gå ut o ringa på sin? Jag menar, skatan kan inte ha orkat flugit med den så långt tänker jag, även om det är en väldigt liten mobil. Sen får man väl klättra själv eller ringa efter hjälp om man hittar den o den finns uppe i ett träd, inte vet jag. Tycker bara hela historian är helfestlig :o)
Så; håll i era mobiler man vet aldrig vem det är som tar den.

Kram på er mina vänner :o)

Kl är bara......

00.15, suck. Har en känsla av att det kommer bli en seg natt inatt. BLÄÄÄÄ!
Shit va kvavt det va när jag gick till jobbet ikväll, trodde jag skulle svettas bort. Både hemma där vi har typ 25 grader och sen när man klev ut, kändes fräscht när man skulle till jobbet *not*

Är i stora huset idag, sjukhemmet, och ska vara där sista natten också. Nästa vecka ska jag vara alla 3 nätter i lilla huset, det ska bli skönt. Trivs bättre där, lite mindre och jag känner de boende bättre, lite mer hemmiljö där så att säga.

Just nu lockar sömnen väldigt mycket känner jag.....segt. Måste orka göra biffar imorrn när jag vaknar med mycket lök i, mums mums, tog ju fram köttfärs igår som det skule blivit biffar av idag men idag vart det ju pizza  :oP

Nää, jag har inget intressant att skriva för tillfället, bara att jag är trött, seg, tiden står still, jag har jävligt ont i benet/baksida lår, verkar som att värken sprider sig, suck o stön!

Snart kommer min blogg byta lite utseende också (när Karina har tid), det ska bli skoj :o)
Hon är ju en riktig hejare på det där har jag sett.

Hoppas ni sover sött o får en bra dag imorrn

Pizza

Hallå på er :o)
Hur har ni det i det icke länge soliga vädret? Vad hände egentligen med solen?! Hade vart skönt på ett sätt om det hade vart så här imorse för idag när jag kom hem vid 07.15 var det som att kliva in i en vägg av värme, PUH!
25 grader hade vi, pust.
Natten har gått riktigt bra och fort, skönt det. Så himla underbart nu när det bara är mörkt några få timmar och redan kl 04 känns det som att kl vore 7 på morgonen.

Har gjort nåt med baksida lår också, nåt hände på morgonkvisten men jag vet inte vad. Kände att jag hade ont när jag reste mig från soffan på jobbet och sen dess har jag haft svinont. Har både masserat, smörjt n med voltaren och tagit en voltaren tablett och i em smörjt in med liniment men de gör fortfarande så jädrans ont :o/
Högst mycket störande!

Sovit asdåligt de här timmarna så jag är trött nu, ska gå o lägga mig nån timma nu tänkte jag så jag orkar.
Var så sugen på pizza, har vart det sen igår men det smakade inte lika bra som jag längtat, boring, men det var ju gott ändå så det gick ju ner.

Nu ska jag kolla va ni haft för er en dag som denna.
Kram

Massor av mat /uppdatering

Vilket kanonväder det har vart idag, underbart :o)
Vi har vart till Ringarum till mamma och Janne. Mamma fyllde ju år för ett tag sen så vi åkte ner för att käka lite o så.
Vi var också nere på Valdemarsviksutställningen uppe i ishallen.Finns väl lite smågrejer men inget som är nödvändigt o ha, det var nog dyrt också. Men det bidde iaf 4-packen jordgubbar, de 4 som var kvar så jag fick dom för 80:- men det är ju inte ens en liter så lite dyrt är det fortfarande. Fanns billiga belgiska men vem vil ha det när det finns svenska.
Belgiska kan man väl köpa om det är kris eller om man ska väldigt många till tårta eller likn.
Ringde Anneli också för att chansa o se om de sprang omkring där nere men det gjorde dom inte.
Hon var snäll o fråga o jag hade tid o komma upp en sväng men, as usual, så var det lite tidspressat, vi har tvättstugan ikväll o den vill man inte missa för då får man vänta en vecka till och jag ska ju jobba lite nätter de 2 kommande veckorna här nu.

Väl tillbaka i Ringarum igen så hade mamma gjort massor av mat, glömde naturligtvis, som vanligt, ta kort. Men hon hade gjort 2 sallader. En på coctailtomater, feta, bladspenat.....hmm det var kanske bara det i den, den var kalasgod iaf o en med vitkål, morötter o annat gott. Choritzokorv, fläskfilé, kyckling, lök, vitlök, paprika, potatis, blomkål och minimajs o så lite kalla såser. O så hade mamma fått för sig att vi skulle äta med kinapinnar med vilket faktiskt gick riktigt bra för T o mig, hyffsat för mamma och syrran, Janne o syrrans dotter gav upp o tog gaffel, haha.
Till efterrätt vart det mamas special, urgröpta apelsiner fyllda med vaniljglass och så vispad äggvita uppepå, grädda i typ 275 grader bara nån minut så blir det som maräng, kalasgott :o)

När vi åkte hemåt (lite smått stressade) så hamnade vi naturligtvis i bilkö, redan vid Kulla, shit alltså!
Men det rioligaste är att när man kommer till sörpings sista rödljus så är det knappt inga bilar så det är mitt i sörping som det hakar upp sig känns det som. Vi slapp iaf broöppning, då hade jag blivit galen.

Så nu har jag slängt in en tvätt, T är iväg med syrran och hämtar en tv som de ska få, eller syrrans dotter ska få den i present av T. Det är ju snällt. Det är vår kompis M som ville bli av med den och skulle inte ha nåt särskilt för den så då tyckte T att hon skulle få den.
Beroende på när T kommer tillbaka så kanske det blir en sväng upp till Vrinnevi och jogga lite. Skulle va skönt att få röra lite på sig, kommer ju inte bli nåt gående eller joggande nu när man jobbar natt.
Det är väl det som är det tråkiga med att arbeta natt, att man inte orkar nåt på em.
Man går till jobbet ca 20.30 kommer hem strax efter 7 på morgonen, kanske somnar vid 8-9 o så förhoppningsvis så sover man ju till 2-3 och så käkar man lite, kollar lite tv under tiden, sen vill man kanske försöka vila ett tag till innan det är dags för  nästa pass så man orkar, det är ju ändå en omställning för kroppen varje gång man går på nytt veckopass.
Men sen får man försöka gå upp skapligt, så där vid lunch på torsd när man gått av sista passet, alt att man inte går o lägger sig alls men det brukar skita sig när kl är typ 11. Men nu på torsd har jag bestämt med Malin att vi ska gå o luncha, vart ju inget Igen i fredags så vi får väl se.

Så ni får väl räkna med att det inte blir så mycket bloggande förräns i slutet av veckan igen tror jag, lär väl inte finns så mycket att skriva iaf, typ äta, sova jobba, sova, äta, sova lite till o jobba igen, haha.

Kramis på er mina vänner

Här förresten är en bild på mitt gamla hyreshus i viken från gården sett. Jag bodde längst bort mot berget och högst upp. Jag och pensionärerna och så katten Ludde som har sin sovplats o mat i mittenporten. Mamma och jag gick upp dit medan Janne gick in o spela på hästar för att se om Ludde fanns kvar. Ingen katt men matskål o plats fanns kvar :o)

Här är på väg till T:s föräldrar, baksidan av Kanin-Britts gård, ser mycket finare ut i verkligheten när man ser alla gula maskrosor o så.


Väl hemma så möttes man av Missy, våran handskefettishist (eller hur säger man?) hon älskar husses handskar, dom kan man kasta iväg o så springer hon efter o så ligger hon o gnor o har sig, haha, knasan.
Den andra hoppa upp här nu i vanlig ordning o la sig ovanför tangentbordet ;o)



Uppdatering:
Vi gav oss ut o jogga som jag sa att vi evt skulle göra och jag blir så glad om även också lite arg.
Första gången vi jogga och gick, gick det på 52 min, 2:a gången 49 och idag hela 44 min, tjoho! Det tar sig men det är Riktigt tungt vissa bitar och ibland känns det skitbra rent ut sagt, man hittar flåset och känner knappt nåt i benen och känns som man kan springa hur långt som helst men sen helt plötsligt så vill inte benen och man blir sååå jäkla arg för man bara vill ju orka!!! Men vi sprang faktiskt merparten av vägen idag tror jag, även om det går i pensionärstakt som jag kallar det :oP men idag ökade vi också takten emellanåt. Ska försöka ge oss ut imorrn också vid lunch :o)
Nu gott folk ska jag ta mig en drink, en Baccardi Razz med sprite och frysta hallon, mumsfillibabba :oD och mumsa på färska jordgubbar. Men jag ska hoppa in i duschen först och sen hänga upp lite tvätt.
Godnatt :o)

Äntligen!!!

Vet ni??? Jag har köpt jordgubbar, men de var ganska dyra, ca 12 st, stora, fina för 32:-.
Dom ska jag o älsklingen äta nu o se på film.
Annars har jag vart hos syrran en liten stund med Dexter som fick följa med mig idag, mysigt :o)
Sen fikade jag en stund med Leo, gick hem, gick tillbaka till syrran nu ikväll och bokstavligen talat vräkt i mig mat; pomme, kött, sallad bestående av rödlök, tomat & feta, tzatsiki, och sen vitlöksbröd. Var så grymt hungrig o åt så fort och vart så grymt mätt :o) Nu är jag trött o belåten och ska sätta mig i soffan o slappa.

Imorrn ska Nkpg försöka slå rekord i antal personer som fikar, på Tyska Torget mellan 11-16 är man välkommen på gratisfika, dit måste man ju gå o hjälpa norrköping till seger. Tror vi ska slå 3111 personer :oD

Kram o godnatt på

Målardag

Hallå allihopa :o)
Hur har ni haft det i solskenet idag? Jag/vi har haft det underbart. Vi har målat och ätit, målat och fikat och målat lite till och grillat och ätit igen och sen bara tagit det lugnt men kl var också ca 18.30 när vi slutade måla.

Vi anlände till pappa och Anki ca 10.45 så vi kom väl igång med målandet en halvtimma senare, sen gick det undan :o)
Har en del bilder att visa och jag har inte så mycket mer att tillägga för vi var hos pappa och Anki fram till ca 22 ikväll nu så det har vart en heldag. Har suttit lite på Fb också och lagt ut lite kort så ni som har mig som vän och är med i fb får gärna gå ut o titta i mina album som jag lagt ut på diverse saker och gärna kommentera lite också ;o)

Här är syrran och hennes dotter i målar farten, men dottern tröttna snart och gick in.

Här väggen jag målade, det ska alltså bli från vitt till grönt

Anki var i pysslarfarten i trädgården och när hon inte styrde där så var hon vår kock som serverade oss god mat o dryck under dagen och kvällen.

Pappa målar och står i

Mr T var i farten på andra sidan

Här är bildbevis på att jag också faktiskt målade och inte bara sprang runt o drack vin o tog kort, haha
(usch, ni får försöka ignorera mina vita ben, brrr)



Visst blev det fint?? Allt det som var mörkblått, på listerna så att säga, vart ju rött och resten grönt. Väldig behaglig grön färg, nästan lite grå ton i den.

Här mumsar vi mat

Potatis, tzatziki, Rhode I, bröd mm

kött o grillspett

Till efterrätt vart det rabarber paj med kardemumma, mumsigt! Fast jag föredrar faktiskt bär i paj, tycker det blir lite väl syrligt med rabarber, sånna fall får det va mycket paj och mindre rabarber och mycket vaniljsås, that´s the way I like it :oD

Nu ska jag ta o knoppa. Karln ligger ned redan, han ska upp o jobba imorrn. Själv ska jag ner på stan o fika med Malin och styra lite.
Kram o godnatt på er


Putt

Sitter här och är lite putt!
Har kommit in i nån väldig sötsugsperiod (kanske för att kroppen kräver lite mer energi nu när man rört extra på sig)
och nu är det så att vi inte köpt hem nån saft på evigheter, och då menar jag evigheter.
Från att ha varit sånna att ha saft hemma jämt till att köpa hem kanske nån flaska var tredje månad om ens det. Jag köper fortfarande juicer emellanåt men det är mest för att jag bruka bli så törstig på natten och vill ha nåt lite sött men framför allt på morgonen för då är mitt blodsocker ganska lågt.

Har faktiskt lärt mig att dricka cola light nu, det är ju inte så himla bra och jag är lite emot sådana där light produkter men ur kalorimässig synpunkt så är det ju bättre.
Borde ha legat till sängs nu egentligen men jag såg på Grey´s A (sjukt bra serie, t o m karln tittar ibland) o sen drog tiden bara iväg och jag är fortfarande uppe och vill ha cola...eller nåt..druvjuice skulle sitta sååå fint just nu men vi har inget. Inte ens mjölk har vi orkat handla hem och helt plötsligt bara för att man inte har det man är sugen/törstig på så är man sugen och törstig på Allt!!! O så blir man lite putt.......

Sitter och längtar efter min ostkaka som jag ska göra på lördag också, gud så gott.

Nää nu måste jag lägga mig, ska orka upp till pappa och styra hela dagen med.
Ska lägga mig och drömma om min:

Suck.....tur att det snart är fredag!!!

regn o 5.5 km /uppdatering

Hihi, vi begav oss ut i Vrinnevi och tog 5.5 igen och naturligtvis började det regna efter halva vägen men det är rätt skönt faktiskt.
Det vart väl ungefär som förra gången, kanske joggade halva vägen och gick andra halvan sammanlagt.
Skulle vara kul om man kunde hålla igång nu men tyvärr så börjar jag jobba natt nästa v och då blir det ju ingenting nästan, inte på 4 dar iaf eftersom all tid går åt att sova o äta o styra lite i hemmet innan det är dax att ge sig iväg igen.
Det är ju fredan o helgen som man har som är helt lediga och veckan därpå jobbar jag samma igen så vi får väl se.
Den 1:e juni så är ju karln i sthlm på sin kurs i 2 v också inför utlandstjänsten i vinter, får lura med mig syrran ut då o springa kanske om inte hon börjat på sitt sommarschema, hmmm det har hon nog, bajs också..........
Ja men det är kul så länge det varar, inge kul o leka heffaklump själv precis :o/

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, äta och loppa mig i soffan med en bra film och karln :o)
Imorrn blir det av till pappa och Anki oavsett väder,

fanns tydligen att göra även om det vart lite regn så det kan bli trevligt. Måla, äta lite, måla, fika lite, promenad, måla lite till, haha.
Så här ligger min ena loppunge och gullar och myser med sin husse vid tangentbordet VARJE dag och han blir så trött på henne, haha. Inte undra på att vissa tangenter inte funkar som de ska,måste finnas typ x-antal hårstrån här emellan.

Kram på er

Uppdatering:
Fickm syn på världens finaste regnbåge nu, en hel också. Tyvärr fick inte hela plats på ett kort :o/




Äsch jag vet inte vad som hände, är inte så bra på det där med datorer. Nu kom de i olika höjd så ni får sätta ihop bilden själva i erat huvud :oP
Men fint är det.
NÄÄ, när jag publicerar så kommer bilderna under varandra :oS Suck.....jaja, det är en o samma regnbåge iaf, hoppas ni ser den hos er med vart ni än befinner er!


Ont i ryggen :o/

Sitter hjär och jag är både trött o har ont i ryggen och nacken, tror jag har legat illa inatt.
Solen tittar ju fram iaf, alltid nåt.
Idag har syrran o jag gjort jordgubbspaj, supersmaskigt. Har ladrig testat att haft i jordgubbar istället för blåbär-/ eller hallon, jättesmaskigt :o)
Annars är det en rätt lugn dag hittills, jag har styrt med lite samtal på fm också, T är borta hos en komis o lanar lite. Vi ska väl försöka ta oss till Vrinnevi igen i em och ta 5.5 igen, får se om man orkar springa lite, men det känns inte som att det finns så mycket spring i benen idag.
Ikväll är det ju Ugly B, DHW, Christine, Lost och Brother´s&Sister´s :oD

På torsd ska vi till pappa och Anki o måla huset lite om vädret tillåter, på fredag kommer brorsan och hans tjej. Funderar på om man ska bjuda på tacopaj och hemlagad ostkaka till efterrätt, mums!

Faktiskt så har vi midsommar planerad redan i år, tjoho. Det måste vara rekord tror jag, haha. Vi ska vara ute hos Magnus föräldrar i Ringarum, hmm, det kanske jag redan har skrivit...minnet är bra men kort :oP Grillning o lite lek tror jag står på planeringen då iaf, skoj! Inte alltför långt hemifrån menar jag men det blir väl att sova över hos T:s föräldrar eller om de har plats i Hökerum där vi ska va. Vi får se.
Huvudsaken är att det är bra väder och att det finns en toalett man får gå på, haha. Hatar att kissa i skogen, blääääää. Är ingen naturmänniska sådär även om jag kan tycka att det är rätt mysigt att tälta och grilla och greja lite nån kväll men inte att kissa ute, usch!

Nähä, ska kanske plocka lite i köket....känns väldigt lockande att gå o lägga sig i sängen o läsa lite i Dean Koontz nya bok Vansinne som min karln köpte åt mignär han köpte lite andra böcker :oD Love Dean Koontz.

Ha en underbar dag och fortsatt vecka. Kram kram

Blää väder

Usch vilket boring väder :o/ Blir inte att vara ute nåt särskilt idag inte, Åh va trist!!!!
Önskar er en bra dag iaf



Flåsigt värre

Idag har jag vart duktig. Vi, T och jag, begav oss upp till vrinnevi och tog 5.5 km, resultatet vart väl att vi gick halva och jogga halva om man ska dela upp det. Men gud så jobbigt det är emellanåt, ibland går det skitbra, man hittar flåset och man kan springa utan att det känns i benen och så kommer det en j-la uppförsbacke och förstör allt!! Morr...
Sen hittar man flåset men då är det benen som inte orkar eller tvärtom, men jag är ganska stolt över mig själv iaf, är ju ingen van joggare så..... Vore så gött o hålla i o en dag klara hela varvet, är ju grymt skönt när man hittat ett bra tempo och ett flås och så är ju underlaget helt underbart att springa o gå på.

Annars idag så blev det ett varv till syrran som vanligt på kaffe som rinner rakt igenom, blir så jäkla kissnödig av kaffe, men gott :o) På kvällen vart det ett besök hos Michis och Leo och var med när Dexter badade.
Sen har man inte hunnit med så mycket, vi tog en rejäl sovmorgon, ända till 11 faktiskt, vilket inte hänt på evigheter känns det som. Skönt att få komma upp tidigt och ha hela dagen men nån gång ibland är det underbart att få sova ut så länge kroppen behöver det och Missy väckte oss bara 1 gång inatt, sen har de sovit hela natten och morgonen de också, underbart :oD

Imorrn ska jag till Ankis (pappas fru) jobb och anmäla mig som vikarie. Hon arbetar på ett föräldrakooperativ här i nkpg och de har väldigt ont om vikarier och på ett kooperativ är det ju helt ok att jobba, inte alls samma sak som kommunalt dagis, bläää. Personalen kan va jättetrevliga på ett kommunalt, inte det men det är alldeles för mycket barn på för lite personal och det blir stressigt och man hinner inte med barnen och ditten o datten, ni vet.
Nu har jag ju fått lite veckor i sommar på Mathilda och Lennings då jag ska jobba natt, tror jag jobbar torsd.kväll-mndag morgon 1 gång som jag har fått nu iaf, jag arbetar alltså bara 1 helg på de veckorna jag fått, resten är måndagkväll-torsd morgon. Blir lite jobbigt o följa Lost bara då jag får se reprisen som går sent på natten har jag för mig senare i veckan, haha. Tv-bekymmer.

Nu vill nog karln sitta här o teckan lite på sina ritningar, b la hur det ska se ut på balkongen när vi nu ska göra kattsäkert till sommaren så de kan sitta där ute utan risk för att ramla ner från 7:e våningen ;o)
Hoppas ni haft en härlig helg, vädret har ju vart underbart :o)
Kramis kramis

Hungrig...igen!

Kan ni tänka er, jag är hungrig idag igen. Tänk att det ska va så jäkla nödvändigt o bli hungrig hela tiden, suck :oP
Vi ska äta potatisgratäng med helstekt långhare, var sååå längesen. Mums!!!
Idag har vi vart på Fia-hemmet, oh my good säger jag bara, vilka sötnosar.
Varför har man inte en stor villa med mycket uteplats så man kunde hjälpa till med alla sötnosar som behöver ett nytt hem så nya katter som blivit övergivna eller lämnade pga olika skäl kan få plats?!
Så söta allihop och så keliga och tillgivna, man blir ju helt tokig när man går där, suck....

Annars tog jag en promenad med Leo, Dexter och Chip när vi kom tillbax vid 2, Michis jobbar/jobbade.
Gud va det knorrar om magen, men nu är ju kl ca 17 så det är dax att sätta igång.
Karln han ligger o sover i soffan, han har ätit sill o potäter ;o)

Blir lugnt annars i helgen, inget särskilt inplanerat, blir nog desto mer nästa v./helg tror jag.

Nu MAT :oD
Kram

Nu kommer.....

.....kommentarerna, hahaha. Ja ni är roliga ni, så fort jag lägger ut bilder eller länkar till videoklipp som jag skulle tycka det vore roligt om ni kommenterade så blir ni tysta men när jag skriver ett jäkla trist inlägg så är ni snabba på att svara, fler trista inlägg alltså???? :oP :oP
Godnatt på er mina vänner, hoppas ni får en god natts sömn.

Hungrig!

Sitter här och kl är nu 17.38, är jättehungrig så jag ska nog ta och rota lite i frysen trax o se om man kan hitta nåt ätbart.
T är duktig och cyklar hem från Ringarum idag faktiskt. Vi åkte ut dit igår och så stannade han kvar hos sina föräldrar medan jag tog bilen hem ;o)
Jaha, vad har hänt den här veckan då??..... Alltså dagarna går ju så jäkla fort, imorrn är det ju redan torsd, otroligt!
I måndags var vi iväg till veterinären igen med Missan och tog lite nya prover för att se om njurvärdet hade gått ner och det hade det men inte så mycket som veterinären hade önskat. Hon låg på 298 förra gången och nu 221 och det verkar tyda på att det är ett permanent problem :o/ Så det är bara att fortsätta med njurfodret och hålla lite koll på hennes vattendrickande och om hon kräks och sådana saker och så blir det kontroller med ca var 3:e till var 4:e månad.
Här har stackars matte kisse blivit stungen i tassen sin

Men hon är så duktig, hon ser lite rädd ut på kortet men hon är jättemodig och springer omkring o gnor och myser :o)
Mattes duktiga kisse.
Tisdag.....ja ni..vad tusan gjorde jag igår.....ja just det vi käkade lite på fm o så drog vi ju till ringarum, så var det ja, haha, minnet är bra ibland :oP
Idag har jag vart med syrran hela dagen från ca 9.45 fram till halv 5 då hon var hundvakt åt Ronja så vi har gått lite promenader o så.
Nu som sagt sitter jag o väntar på T, han ringde nyss faktiskt och sa att han nu var i sörping, han hade stannat till på Skälboö där hans bror med fru bor, men nu var han på rull igen. Han cyklade från Ringarum ca halv 4 så det är bra jobbat ;o)
Förresten va dåligt det blivit med kommentarer nu när man äntligen blivit lite bättre på att skriva och lägga ut bilder, haha.
Kram på er i det omständiga vädret!

kalas, moln, glass, promenad mm.

Idag är jag trött och har ont i nacken och axlar, suck... vakna med värsta huvudvärken och det är bland det jobbigaste som finns. Kändes som om jag hade hällt i mig både det ena o det andra igår på pappa och Ankis barfest fast det enda som slank ner var coca cola och pepsi då jag fick vara kvällens chafför.
Det var kanontrevligt igår hos pappa o Anki.
Vi vart lite sena då vi var på kalas först också i sörping där både en o fyra kakor med tårta slank ner :oP
Men när vi kom dit så hade nästan alla kommit


Hälften av människorna är jag uppvuxen med sen både jag och min syster var små, då båda mina förädrar fortfarande var gifta så det är ju ett par år :o)
Så här såg fina barhörnan ut, pappa har alltid haft en bra så det är väl det och akvarium som har vart hans "grej" så att säga


Min pappa, bilden ovan :o)
Anki som får inviga barhörnan, här klipps banden av.



Mm, mycket trevligt var det iaf som sagt men det var ett jäkla tjat från syrrans dotter om att vi skulle åka hem hela tiden så vid 22 så drog vi oss hem. Syrran skulle jobba också men iofs så kunde dom ha tagit spårvagnen hem men det var lika bra att dra sig och tydligen så hade gästerna inte dröjt sig kvar så länge till heller är 23-24 tror jag.

Innan vi drog oss på kalas så vart det en sväng till Biltema, Linköping alltså. Det var så jäkla växlande väder och molnen var både höga och låga och så där roliga om man har tid att stirra på dem ett tag.
Tycker det är ganska "kul" o titta på moln är när de är så där för då kan man använda sin fantasi och få fam många roliga saker som t ex det här molnet (tyvärr så hann det flyta ut lite innan jag tog kort men jag ser fortfarande va det kan föreställa, kan ni?)

Vad jag såg o ser är en hand som pekar finger, haha. Som sagt.........
Här följer några andra molnkort, inte för att jag såg nåt särskilt i dem utan mest för moln i sig kan vara fina även om dessa inte vart de bästa korten men det är lite svårt när man åker bilen med.



Ser ni nåt i molnen kanske om ni använder fantasin? Tycker moln ser ut som stora bomullstussar som man önskade at man kunde hoppa på/i.

Idag har det vart en lugn dag, klev upp väldigt väldigt sent vilket är typ halv 12, 12 pga min huvudvärk, käkade, gick bort till syrran och gjorde en snabbvisit, brorsan och hans tjej Madde kom och vi; brorsan, Madde, T, jag, Niklas, Sessan o deras 2 barn gick till Halvar´s och tog oss en glass, mums :o)
Stötte då på Tessan o Henke med barna och sen kom Michis man Leo gåendes med hunden så det vart ett gäng som stod o bluddra.
T passade på att gunga också, alla var mest förundrade över att hans ens fick plats i gungan och att han kom loss, haha.
Nää inte för att vara elak men tom en annan får ont av kedjorna på sidan liksom. Henke passade på att ta lite fart på han också men T mådde snabbt illa + att han fick ännu ondare av kedjorna, hahaha.


Lite senare vart det också en promenad på ca 8 km, vi passerade då R-dalen i åbackarna, så gryymt fint

Vi såg även 2 svanar, fast de befann sig på andra sidan mot fängelset så det vart inte så bra kort + att den ena har stoppat huvudet i vattent just när jag tog kort och kortet innan det hade båda huvudet i vattnet så jag gav fanken i dem, hehe

Nu är vi hemma igen, har käkat keso (med avokado, purjo och kryddor), knäcke, cola light och ett kokt ägg och kollat på Wipeout. Nu är det dax för sängen och sussa nanna.
Sänder en tanke också till stackars Michis som fortfarande ligger hemma och är sjuk... :o/
Natti natti på er

40 min i garderoben!

Känns det bekant eller?
Man står nästan och gråter av ren frustration för att man inte hittar nåt att ha på sig, suck.
Efter så där 7 ombyten så har man tröttnat och är så less på detta så man tar nästan vad som helst, haha.
Idag ska vi på kalas i sörping, T:s släkt as usual men nu var det ju ett tag sen så det får väl gå.
Dessutom är det bästa idag att vi faktiskt har en ursäkt att inte stanna allt för länge då vi ska på invigningfest av pappa och Ankis barhörna så där ska vi va vid 17 o kalaset i sörping är 15 ;o)
Tycker det är jättetrevligt att träffas, hela T:s släkt men att sitta ner i över 4 tim är faktiskt väldigt jobbigt och så ska man bara vräka i sig massa kakor o tårta. Det är ju naturligtvis ganska frivilligt men va gör man när det inte finns så mycket annat att göra, hehe.

Blåser verkar det göra ute idag också så man får väl se om man blåser bort.
Shit va det regna igår då. Ja sa åt T att nu kommer det snart ett riktigt oväder, oftast kan man ju se på molnen och färgen de ger. Det blir liksom mörkt men ändå ljust o sen lite åt det lila hållet och mycket riktigt så bara vräkte det ju ner lite senare men det var så grymt skönt ute vid 21 för då gick jag ut o köpte godis.
Nästan så man funderade på att ta en promenad men det började spöregna igen så det var bara att glömma.
Eller ja, vi har ju iofs regnkappor men iaf.......

Nu måste jag ta o ge mig, ska bort till syrran en sväng innan det är dax att bege sig.
Kramis på er

Full? Jag? Inte värre än nån annan iaf :oP

Haha, Anneli tyckte jag skulle skriva lite om vad som hände på båtresan men stannar inte det som hände på båten på båten?? Hahaha, näävars.
Jag skrev inget i måndags för jag hade inte tid helt enkelt.
Båtresan gick lugnt o städat till. Bussresan dit är ju inte så där jätterolig men den funkar, vi tjejer satt på nedervåningen och killar fick sitta där uppe då det var lite ont om plats men det var lika skönt det, hehe.
När man kommer fram får man ju stå och vänta i 150 år för att ens komma ombord + att Julia och Fredrik inte hade kommit så vi fick sitta och vänta på dom i ca 1 timma men vi hade ju tur med vädret :o)
När vi satt utanför så satt det ett killäng några meter bort och söp och en av deras polare var redan plakat och låg däckat på marken och en av dem hällde öl på han, sjyssta polare va?!
Sen helt plötsligt så hade de försvunnit men polarn lämnade de kvar för lite senare kom en tjej ut, vakt eller nån typ av anställd iaf där på vikingline och försökte få liv i han och efter mycket om och men så ställde han sig upp och ringla bortåt på mycket ostadiga ben men hans polare syntes inte till så han vart väl dumpad.

Till slut efter mycket trängsel och väntan kom vi ombord, leta oss ner till ankardäck i små trånga hytter, krångla oss upp igen och spanade på folket lite och kolla in båten innan det var dax för att käka.
Maten är som vanligt mycket och väldigt god, tummen upp för det,

men man missar typ hälften eftersom man redan på andra varvet  är proppmätt och ska försöka krångla sig i de nyinköpta kläderna till kvällen.

Efter att ha käkat så letade vi oss fram till Taxfree´n som var den dåligaste jag varit med om.
2 sorters cider, äpple och sen nån skogsbär eller nåt och så hade de 2 st baccardibreeze som kostade, hör o häpna:
22:- st AAAHHHH!

Och inte hittade man nåt vin heller som lät så där supergott till nåt vettigt pris och godiset var svindyrt! Stefan hittade öl som på bolaget kostar 20:- st ca och här kostade den hela 40:-
Nää det vart inte mycket handla där inte!
Det enda som de var bra på där var tydligen whisky för de som gillar det.

Suck, väldigt besviken vart man för man hade ju tänkt att åtminstonde köpa hem lite godis till oss själva och folk men det vart typ en påse blandad marianne och nån påse med lakritz.
I baren däremot hittade vi en drink som heter Razzer som var typ baccardi razz och nåt mer och färska hallon, super duper gott och kostade bara 40-50:- för en 4:a, helt ok så den vart det ett par av och så slank det ju ner en o en annan shot också som folk köpte, haha. Så lite rund om fötterna vart man men inte så där superduper farligt, mådde klart mycket bättre dagen efter än väntat även om inte magen höll med, hihi.

Lite trist dock när man åker på sånna här kryssningar och man är ett gäng att man lätt tappar bort varandra och tiden går åt till att leta efter de andra ibland men så är det ju.
Ett till plus denna  resa var att jag faktiskt slapp uppraggningar, det kom en kille som frågade om jag ville dansa men jag tackade nej men sen vart det inget äckel som kom o hängde så som de brukar ha en förmåga att göra.
Syrran hade däremot en som hängde efter henne ett tag men han bytte till en annan tjej som han trakasserade när han märkte att syrran hade flera kompisar omkring henne,puh!

Kvällen var mycket trevlig iaf, liksom så där väldigt lagom :o)

Dagen efter är man ju lite sliten och man vet inte riktigt vad kl är när man vaknar i en fönsterlös hytt, men eftersom ingen annan än knackat på så antar man att det fortfarande är ganska tidig fm eller så är alla jävligt bakis!!!
Tror vi kom upp vid 11 iaf eller om det var tidigare, käkade lite frulle och njöt av utsikten i skärgården.
Segt blir det och man väntar mest på att få komma av och hem.
Under tiden kan man dock roa sig med att glo på folk som fortfarande inte lärt sig nåt av gårdagens drickande utan fortsätter och så finns det ju de som försöker sig på kareoke och dans, sånt kan ju bli lite kul och underhållande, hehe.

Nåt annat "kul" som hände var när vi gick ner för att hämta våra väskor innan det var dax att gå av båten.
Vi hade vår hyttdörr öppen och så hade de som bodde rakt över oss, vilket var en tjej o en kille i vår ålder.
Rätt va det är så hör man: "men för i helvete, f-n va äckligt"! T fattade direkt att det handlade om en bakfyllefis *asg*
Vi satt o asg i våran hytt och när jag skulle gå ut ur vår hytt så kände jag den hemska odören och kläckte själv: "men fy va det luktar, är det där du?!" Killen sitter och asg i hytten samt även T som tycker det är askul! Jag tyckte det var mer synd om henne och sa att det där lever jag med varje dag och hon tyckte att det var synd om henne själv som var tvungen att gå in i hytten igen för att hämta väskorna. Hahaha, ja, bakfyllefisar är goa dom!
Det var även nån som släppte av en rackare i den långa kön man var tvungen att utstå för att komma av båten också, suck.
Så det var vår båtresa det :o)

Idag, onsd har jag vart hundvakt så jag har vart ute och gått långpromenader i regnet, ganska härligt om man är rätt klädd för det. När jag kom hem så damsugade jag och tvättade lite golv.
Händer inte så mycket för tillfället, ska i helgen iväg till pappa och Anki som inviger sin "nya" barhörna så de bjuder på välkomstdrink och lite tilltugg, det kan ju bli lite trevligt.
Nu säger min karl här också att det är kalas i sörping på lördag också så det blir fullt upp på lördag em.

Kram o godnatt på er raringar

Kryssningsbilder

Då kommer det lite utlovade bilder :o)
Detta är i bussen på väg dit, syster o jag satt ihop och Jessica och Sigrid satt sätena bredvid oss och karlarna på nästa våning :o)




Möhippa var det också:o)

Här väntar vi på de 2 sista, lång väntan men det var fint väder.

Grönan

Här har några av oss klämt in oss i vår hytt



Syrran hamnade i blåsväder ute på däck

Öven Fredrik, gfast i en lite mer surfstil

Julia hamnade också i nån rolig pose

Ja, o här är vi lite galna, intebara jag, haha



Puss på dig Jessica :oP

Julia fixade mig en lapp där det står reseledare på, haha

Vi hade det väldigt kul iaf.

Hemma :o)

Ville bara säga att vi är hemma nu, äntligen. Seg dag..... Men vi har haft det kul och tagit många bilder, hihi.
Så jag lovar att lägga ut några imorrn men nu ska jag ta o mysa med karln o mina små pälsbollar som är överlyckliga över att få hem matte o husse igen. Mysigt :o)
Får läsa era bloggar imorrn, orkar inte nu, vill se Wipeout och så ska jag svara på era kommentarer.
Kramis

magont o soleksem

Jäkla trist alltså det här med magont, nu vet jag ju vad det beror på men iaf. Det är dax för den roliga tiden på månaden men den här gången ska jag skjuta upp den eftersom vi ska på kryssning imorrn så jag får väl proppa i mig lite värktabl imorrn fm så ska det nog gå bra.
Soleksem har jag fått till tusen också, skitstörande då det kliar och är sååå fult så nu har jag kletat på kortison på det och hoppas det också lugnar ner sig till imorrn så man kan ha på sig den nyinköpta klänningen utan att skämmas.
Ska försöka ta lite bilder imorrn från kryssningen och lägga ut några sen.
Skulle ha vart på fest idag hos Staffan och Veronica men eftersom jag inte känner mig helt ok och inte bör vara ute i solen mer idag så hoppa jag det, pappa skulle dessutom komma förbi o hämta nyckel o lite sånt.

Nää nu orkar jag inte skriva mer och ni får vänta till måndag på uppdatering och evt bilder.
Hoppas ni får en underbar helg med mycket sol och Lite blåst.

Kram o puss på er

RSS 2.0