ÅHHHH!!!

Förbannade snorungar!! Ursäkta men jag blir så grymt trött på detta EVIGA smällandet på vår gård, HELA tiden.
Förutom att jag är grymt trött på dom så är jag lika irriterad på att vi måste åka tillbaka med vårt nyinköpta köksbord som inhandlades igår. Satte ihop det och oljade en gång och såg att det var en spricka i trät som rest sig när vi oljade det så det var bara för mig idag att skruva isär och packa in bord*** igen och nu invänta karln som jobbar 8-17.20.
Mycket störande.
Annars har jag lyckats tagit mig in på systemet o köpt 5 flaskor Asti (bubblande) , 4 ska vi ha (3 till välkomstdrinkar och 1 till 12 slaget för oss) o så köpte jag en till syrran också.
Hittade även lite kläder på New Yorker och ett armband på glitter.
Bort till syrran och lämna drickat och vidare till Hemköp för att inhandla vitlöksbröd, bordsdukar mm.
Storhandla inför nyår får vi göra imorrn för karln måste "fort" i säng ikväll då han ska upp o jobba kl 04.00 imorrnbitti igen.
Kommer ta tid att hämta nytt bord och olja in det så det är det som får prioriteras ikväll iaf.
Inför onsd annars måste det städas, lagas 2 kladdkakor, göra skagen röra och en laxröra, potatisgratäng, sallad mm o så ska det ju dukas och dekoreras och med det ena och med det andra och tredje så man blir alldeles virrig, darrig, snurrig, hihi. Nää, det löser sig, bara lite så där stressigt innan man har allt hemma och så.
Nää nu måste jag göra käk så det bara är att värma sen.
Kramis på er

nattsudd

Nu var det ett tag sen jag var här inne och skrev någe men det blir så ibland för nu i juldagarna har det vart så fullt upp med matbestyr och annat att man inte orkat tänkt på att blogga.
Julen har iaf varit kanon. Som vanligt, fast vi skar ner på maträtter, så sluta det med att hälften inte ens åt varmrätt och ingen åt kanel kakan jag gjorde för det va ingen som orka men alla fick med sig en bit hem och den hörde jag vart godkänd ;o)
Dagen började (julafton alltså) med att jag åkte till syrran på morgon när T ändå skulle till sina föräldrar, så jag passade på att åka med bort så vi fick med mat o klappar o allt.
Vi lockade håret och gjorde oss fina och hade det trevligt och syrrans enda julönskan slog in just den morgonen när jag kom: det snöa!
HELT OTROLIGT!!!! Det kom ju inte mycket men det snöade iaf på självaste julafton o det betyder sååå mycket och man blev så himla glad och äntligen infann sig julkänslan lite granna.
Pappa kom o hämtade oss kl 13 o vi åkte till farmor och farfars grav för att tända ett ljus, åkte sen vidare hem till pappa och Anki där vi styrde med diverse saker och fikade tills det var dags för Kalle Anka.
Hörde att vissa tittare blivit upprörda över att Lasse hade en lila slips och att det var lila i studion med en lila gran.
Jaa, det är inte som när Arne satt där men tiderna förändras o så är det ju, måste man gnälla bara för gnällandets skull eller? Suck! Arne fick ju iaf va med på ett hörn o det betyde mycket för en annan som är uppväxt med han.

Kvällen löpte smärtfritt vidare, kl 19 kom min älskling och vi öppande paket.
Vid 22-hugget var alla trötta och nöjda så vi drog oss hemåt, skjutsade hem syrran o P först bara.
Fortfsatte mysa o öppna paket när vi kom hem.
Av min syster fick jag ett jättefint halsband som hon köpt så hon bidrog till Röda korset eller likn, fin julklapp.
Jag fick en jättefin hårspänne-/klipps, en fjäril i svart med glitter på av syrrans dotter,
av pappa och anki och brorsan fick jag en digital äggklocka med magnet, den sitter på kylskåpet, som jag önskat mig, ett presentkort på New Yorker, brödpenslar i silikon som jag också önskat mig och av min älskade fick jag:
en mortel (för det har jag velat köpt sen en tid tillbax)
5 st Rocher. För er som inte vet så är det ett litet "exklusivare" godis som kostar allt från 40-60:- asken med 12 eller 16 bitar i. Det är ett godis jag bara älskar :oD Så go är han.
Jag fick bodybutter, liten rolig "all"massage på 3 ben som kan användas till...jaaa säkert mycket och mer än vad som är tänkt :oP  Lovikavantar fick jag också och Sex and the City-filmen, extended version förstås och ett par kanonfina örhängen som jag hoppas jag kan ha trots att det ska va äkta silver, vi får väl se.

Jo jag är så nöjd så, fast iofs.......; ingen ring i år heller.... :o/ Jaja så är det. :oP
Nu är det lugnt fram till nyår vilket inträffar på onsd så lugnet varar inte mer än nån dag till för vi ska ha 14 gäster här hemma med mat till alla också, hur nu det ska gå men det funkar nog.
Hoppas ni har en trevlig helg och att ni fortfarande slipper äta massa julmat utan en massa annat gott istället.
Godnatt o kram

Julstök i full fart

Har egentligen inte tid att sitta här men jag tar 5 min iaf.
Här har det vart full fart sen lördag kl 13. Lördag fm åkte jag till min far o Anki för att intaga lite lunch och umgås, sedan for min bror och jag hem hit. Vi gjorde 2 satser med Rocky Road, 1 sats med kola, kladdkaka, varm smörgåstårta, lussebullar, klädde granen och såg på The Mist, det var fullt upp hela den dagen. Tyvärr så blev det så att brorsan skulle spela tennis på söndan kl 10.00 annars hade han stannat kvar över natten men vid 21 skjutsade jag hem honom.
Söndagen bestod av att göra mera julgodis som vi inte hann med och raringarna Michis, Leo och Dexter kom upp o fika. Snälla var dom också o "låna" ut lillen till mig så man fick mysa lite, såå mysigt :o)
Idag har det gått i ett sen jag klev upp, det har gjorts skinka, "frostat" frukt, damsugat, strykit de nya sängkläderna o de nya köksdukarna, tvättar gör jag också så nu håller jag på att vika sista tvätten, o styrt med diverse saker.
Skulle egentligen evt ha fikat med Anneli nu när hon ändå skulle in till stan men det hann jag inte med tyvärr :o(
Nu är kl kvart i 4 och snart kommer syrran från jobbet och kl 5 kommer min mor, Janne och min moster upp och vi ska äta lite gröt o skinkmacka och fika och ha det trevligt :o)
Såå, nu är det väl bäst att jag sätter fart!
God Jul på er alla, hoppas ni får det mysigt och trevligt och massa god mat, dryck o godis.
KRAAAAM


Brorsan och T styr med julgransljusen.

Lite goda lussebullar :o)

Vår julgran, lite suddigt dock.

"frostad" frukt, blir så fint.

Knäck, mums

Rocky Road, full med marshmellows, dumle, jordnötter och pistagenötter

Nya dukarna

Nya sängkläderna och naturligtvis så ligger katterna och hårar ner dem det första dom gör när man bäddat, det tycker dom är mysigt. :o)
Nu är syrran här och jag måste sluta.
Kram

Städning och julbestyr!

Så var det fredag igen och sista fredan innan Julafton :o)
Hela veckan har väl handlat om att fixa med julklappar o annat, handlat mat o så. Skönt att ha handligen färdig, bara lite småsaker som fattas som de inte hade på Maxi.
Idag har jag vart hos syrran och fikat då hennes dotter ville ha lite julavslutnings-fika (dom sluta ju skolan idag), drog ner på stan o hämta ut korten o köpte ramar, blir jättefint!
Måste ner med lite kartonger i källaren nu för att kunna städa och tvätta golv för imorrn kommer brorsan och jag får umgås med honom hela dagen :oD Vi ska baka, göra kola, knäck, rocky road mm, äta varm smörgåstårta och se på "The Mist", klä granen också förstås så imorrn blir det fullt ös, skoj!

Igår satt jag o målade mina tomtar jag köpte, tycker det är sååå kul, fast efter 5 röda mössor så är man ganska trött på dem men sen är det kul när man får sätta prägel på varenda tomte, resultatet vart så här:

Nu är bara problmet med vart jag ska sätta dom för i köket har jag ju min andra tomtearmé, hihi. Kommer nog på nåt ställe. Hmm, nu börjar jag bli hungrig också o det är 1½ tim kvar tills karln slutar, ska nog stoppa i mig nån frukt så länge.
Ha en trevlig helg, det ska jag ha :oD
Kramisar

Julkortens förbannelse

Idag har det vart julkortsskrivande till förbannelse, hela 25 kort och det är MYCKET för att vara oss som alltid lyckas samla på oss julkort men aldrig skickar iväg dem. Men i år så tog vi (med vi menar ja jag! :oP) oss i kragen och plita ditt lite namnteckningar o så. Skönt o ha det gjort men jag hade tusan i mig kramp i fingrarna sen, hihi.
Nu behöver vi inte skicka på ett par år igen tills skuldkänslorna tar över.

Tusan, började känna på em att jag vart lite hes i halsen när jag pratade i telefon o på kvällen fick jag ont o kände mig lite varm men nu är det borta igen, undrar vad det är på G ja...hmm, mysko.
Bara jag håller mig frisk (o hela min familj & min sambos familj förstås)

Hann o springa bort till syrran lite snabbt också o sen fixa käk innan vi i em drog oss ner till Ringarum till T:s föräldrar så nu står här hemma en stor hög med disk o väntar på mig :o( Men den får reta gallfeber på mig tills imorrn för nu orkar jag inte. Om jag känner mig rätt o inte somnar inom dom närmsta 2 timmarna så står jag väl där med händerna i diskhon iaf, suck.
Men så är det, disk retar gallfeber på mig, avskyr att kliva upp på morgonen eller komma hem o det står en hög med disk!

Nåja, nu gapar karln att han vill ha den här datorn så det är väl lugnast att han får som han vill, ska ändå gå o värma mig en lussebulle och lite glögg :oD

För övrigt är det nu 8 dgr kvar!

9 dgr kvar

Ja hörrni, ni nu är det bara 9 dgr kvar till julafton, shit va fort det går.
Helgen har vart relativt lugn o skön som vanligt, mådde iofs jättedåligt igår med huvudvärk o ont i halsen så jag var sängliggandes hela dan igår, mindre kul men idag mår jag lite bättre.
Tänkte försöka ta mig ner till stan lite snabbt strax o framkalla lite foton från fotograferingen jag pratade om så de hinner komma innan nästa vecka.
Vet inte om det är så mycket inplanerat denna vecka förutom handling och i helgen som kommer är det väl julstök som gäller med julgodis, klä gran o så, det blir lite mysigt :o)
Tänkte dela med mig av nåt foto från vår fotografering så får ni se mina underbara syskon och min karl o systerdotter förstås :oD





(tissesson.se)

Trevlig Måndag till er alla :o)

Hungrig

Sitter här och funderar på om jag ska orka vänta ända tills karln kommer hem halv 6 eller om jag ska äta nu, är så hungrig :o( Kan ju iofs ta en macka eller nåt men det är ju dumt att stoppa i sig massa annat när man kan äta mat.
Nåväl.
Undrar om det är nån förkyldning som vill bryta ut på mig för mina ögon är lite småröda igen och svider, måttligt störande. Tvättstugan har jag också så där springer jag o roar mig mellan varven, faktiskt är det dax nu igen ser jag på klockan.
Vad händer annars då så här i slutet av veckan? Imorrn kommer brorsan förbi en sväng och kollar in bilderna, syrran och jag har hittat de som vi tycker vi kan ta och framkalla för att ge i julklapp, får väl se va han säger man jag tror han håller med.
På lördag fm kommer Michis, Leo och Dexter, då ska vi födelsedags fika lite då min sambo fyller 31 på söndag.
Tycker det är trevligt att de ville komma upp, får se om jag kan göra nåt gott att bjuda på :o)
Lördag kväll hade jag tänkt att vi skulle äta lite gott och mysa bara jag o karln, söndan vet jag inte om den bjuder på mer kalas för T:s mamma fyller nämligen nu på fredag också, dock inte jämt men de kanske vill fika lite o så.
Så ser det ut än så länge iaf.
Vad ska ni alla ha för er i helgen mån tro?
Puss o julkramar

Usch för respektlösa ungar!!

Har i em haft syrran och hennes snart 14-åriga dotter här på besök då jag hade hämtat ut korten vi  tog förra veckan men det har jag nog inte nämnt?! Minnet sviker, ibland blir jag skrämd över hur dåligt minne jag har, usch.
Jaja, jo, syrran o hennes dotter P, jag, brorsan, och Tommy var hos Mattias Å (tissesson.se ) som jag var hos förra året och fotade mig hos för att kunna göra en sk "Secret Book" till min sambo.
Mattias är mycket trevlig och professionell och han är väldigt lätt att arbeta med och man känner sig genast bekväm i hans sällskap. Jag kom dit för att fota mig i "vanliga" kläder och i underkläder men det kändes så naturligt och bra när jag var där (jag hade självklart min syster med mig som sällskap) så det blev en del andra bilder också :o)
Några av dessa bilder ligger på hans hemsida under fiken "Galleri-Modeller", där som ni kan se finns öven en del andra som också låtit Mattias fota dem, en del mer vågade än andra :oP
Jag ville att mina foton skulle vara svartvita och smakfulla men sensuella och det blev ett jättefint resultat. Man får alla korten han tar (alltifrån 50-250 om man vill det för samma pris) på cd-skiva sen får man gå till expert eller nånstans och framkalla de man vill ha, men skivan får man ju behålla så man kan ju framkalla när man vill.
Jo så där var vi förra veckan och tog kort på oss alla. Vi hade pratat så länge om gruppfoto och syskonfoto och de vart bra så det finns några vi ska framkalla och ge bort i julklapp. Perfekt!

Jo, sen fick jag ju ÄNTLIGEN ett sms från ellos att mitt paket kommit så jag bestämde mig för att följa syrran o P ner till stan för att hämta det. Pa var väldigt trött och hungrig och hon kan va/bli så otroligt dum, skriker, beter sig som en 5 åring, säger fula ord och inget duger och ingen mat har dom och inget passar (som ni förstår så finns det visst mat, bara det att inget passar), nää, hon kan bli så fruktansvärt dum och elak och jag får sån god lust att göra nåt dumt för hon lär sig aldrig och man undrar när hon ska göra det egentligen.
Hon har vädligt svårt att förstå det här med att allt kostar pengar och hur mycket saker kostar.
Nää, inte hennes fel för hon förstår ju inte än, hon är lite "sen" med att förstå just sådant, vad pengar har för värde.
Hon kan va världens raraste och jag älskar henne oerhört mycket, så inte för den delen, men när hon sätter den här sidan till och inte visar nån respekt så kokar det i mig och jag tycker så synd om min syster och tänker att hon måste vara den tålmodigaste och tuffaste (känslomässigt) att 24 tim om dygnet stå ut med detta.
Hade det vart en partner hade vi alla lämnat honom/henne för längsen, men ett barn kan man ju liksom inte lämna bort men att orka stå ut med detta varje dag, ja, det är helt enkelt imponerande även om jag vet att det tär.
Men så är det ju när man har barn och är ensamstående, man vet ju aldrig hur framtiden kommer att bli eller hur barnen kommer att utvecklas, ibland spelar det ingen roll oavsett om de kommer från de bästa familjerna, det kan gå snett iaf oavsett hur man bär sig åt  men många ggr går det ju alldeles lysande och barnen blir starka, självständiga, vet att de och alla andra är av värde och är älskade!

Japp, då fick man ur sig det också.....
Nu ser jag att kl är strax 21 och jag tänkte kolla på Gray´s Anatomy.
Godnatt och på återseende ;o)

Julstämning

Tänkte lägga in lite bilder på hur vi har det här hemma så här vid juletid, fast allt har ju förstås inte kommit upp än :o)
Jag älskar att pyssla och dona och julbaka. Har beställt ett 10-pack *2 med tomtar och o så var det nåt annat, liknande den "tomtearmé" jag har i köket som ni kan se här under.
Det är sånna som man köper och målar själv och sånt tycker jag är såååå roligt. Tomtarna i köket är alla lika förutom att den del har fått bruna skor och en del andra svarta och så har alla fått olika "former" på sina luvor.




Så mysigt så :o)
Hoppas ni alla har det bra så här på tisdagskvällen.
Kram


lycka överallt

Ja, herregud, bebisar åt både höger och vänster. Anneli & Tias har ju äntligen, efter all väntan, fått sin guldklimp till världen, lilla Liam, så söt :o)
Och så var vi ju på dop i lördags, Dexters dop. Det var så fint och Dexter var så duktig som han alltid är och smörgåstårta fick vi också som var kalasgod :o)
När vi kom hem från dopet och jag satt på mobilen så upptäckte jag att Tessan (för er som vet vem Jessi är (finns dock inte med på blogg.se) så är det hennes syster) hade fått en liten flicka på ca 3000 g och 43 lång så det var inte så kartigt men de mår bra.
Ja så nu har alla mina vänner som jag vet var gravida fått sina älsklingar ;o) Bara jag kvar.......mummel...hihi.

Mina jobbnätter har gtt bra även om det har vart lite små kaos emellanåt så där på förnatten men inatt så var det faktiskt rätt lugnt tack o lov och jag var såååå trött efter brist på sömn men nu känner jag mig relativt utvilad.
Hungrig är jag också så det är bäst att ge sig ut i köket och börja med maten, helststekt ytterfile och svamprisotto :oD

Kram på er och ha en bra vecka.

Nattjobb o förkyldning?

Sitter här framför datorn och fryser, ska iväg och jobba kl 21 igen så jag tänkte kliva iväg vid halv nu, suck.
I förrgår natt sov jag jättedåligt så det kanske blev 3 timmars sömn och så lyckades jag inte somna heller på em när jag fått reda på att jag skulle jobba 3 nätter men natten som var gick bra iaf. Men jag hade saker jag var tvungen att göra när jag kom hem i fm så i säng kom jag inte förrän vid halv 11 och så kom karln hem en halvtimma tidigare än räknat också, vid 16.50 så det blev ju.........ca 6 tim sömn.
Det var bara att kliva upp om man skulle hinna med o käka o så också och ont i halsen och lite tjock känner jag mig även om det känns bättre nu än när jag vaknade.
Ja, och nu som sagt ska jag iväg o jobba ytterliggare ett 10 tim pass vaken natt, hoppas dock att de boende är lite lugnare och har lite sömnro än vissa hade natten som var.
Morgondagen lär dock bli kämpig för då kommer jag ju hem strax efter 07 och så får det bli en snabbdusch o så i säng några ynka timmar för kl 12.30 ska vi va på dop i Olaikyrkan och sen ska jag jobba en sista natt igen så vi får väl se hur mycket mer död än levande jag är den sista natten, men men, det blir bra så länge jag inte blir dålig nu bara.
Det värsta är att jag "inte" får sova ut på söndan heller om man ska ha en chans att vända tillbax dygnet, annars får jag väl satsa på att vända tillbaka det till på tisd så kroppen får sova ut.

Ja så ser mina närmsta dagar ut vad jag vet än så länge.
Väntar fortfarande på min Ellosbeställning och var måttligt irriterad när jag vakna idag och karln sa att det inte kommit nån post så jag ringde och beställningen har fortfarande inte gått iväg trots att jag ringde förra veckan, månd eller tisd och de sa att varorna kommit in o skulle paketeras och skickas iväg och att de sa att jag skulle få grejerna i slutet av nov när jag beställde dem och nu får jag väl inte sakerna förrän i slutet av nästa veckan, OM jag har tur. Riktigt dåligt av ellos måste jag säga att de inte meddelar. Jaja, nu är det som det är, ingen ide att älta det.

Fick ett underbart sms i onsd kväll också att en av mina närmsta vänner, Anneli och Tias fått en son på kvällen som heter Liam och vägde hela 4 kg, fick en bild också, så:

Grattis Anneli och Tias &
Väkommen till livet Liam


Så nu har mina goda vänner; Michis och Anneli fått en varsin son och jag har en tredje vän på gång som ska ha om bara 1 vecka :o)

Nu måste jag packa lite och börja kliva till jobbet.
Kram på er och hoppas ni har en trevlig helg.




RSS 2.0