spelkväll

Här sitter lilla jag :)
Passar på att smita undan ett tag för att blogga lite medan de andra sitter och pratar och spelar.

Imorse vakna vid halv 9 av att våra gäster bökade runt i köket, de var i full fart med att fixa frukost :D
Så det vart upp o käka lite, sen stack en av dom hem då han skulle på bröllop, vi andra segade ett tag och sen begav oss ut på en härlig promenad i åbackarna.
Vi besökte örtträdgården också som ligger på vägen runt:



lite olika sorters timjan och citronmeliss, luktar mumma :)



Efteråt gick vi ner på stan och käka lunch och handla lite. Såg en asfin tavla på... ja vad nu affären heter, står helt stilla i huvudet just nu, är lite trött om man säger så men det är skitsamma va den heter. Jag såg ett jättefin tavla iaf, aslätt att måla (tror jag) den va väldigt simpel iaf men kostade 999:- så den vart jag jättesugen på att måla fast i min egen stil.
Så imorrn kanske, ska vi ner på stan och köpa färg och dukar så jag kan måla, vart riktigt sugen :P

När vi kom hem så var vi jättetrötta, även vår gäst K, han har nämligen också jobbat natt innan han kom hit så han har sovit typ lika mycket som jag så han somna några minuter med katterna så sött på varsin kortsida ;)



Nu spelas det gitar hero förstås och innan så lira vi lite Rayman Raving Rabbits :P

ostkaka gjordes och åts också, mycket gott :D

*gäääääsp* Kommer väl inte bli en tidig kväll det här heller tyvärr, men men, det funkar väl.
Godnatt på er sen och sov gott. Kramen

fullt ös med 2½ timmes sömn

Nu kära vänner är jag sååå väldigt redo för sängen. Pojkarna sitter uppe och spelar rock band, men de är snälla pojkar så de har låg volym på :D
När jag vaknade vid 15 då jag hade ställt telefonen på väckning, började den tjuta nåt enormt, dock va detta bara i mina superkänsliga öron, slet tag i telefonen och tryckte för fulla muggar på alla knappar som fanns (eftersom man knappt inte kunde hålla ögonen öppna) och somnade genast om :P
Vakna dock knappa timmen efteråt och va tvungen att gå upp.

Ringde syrran och vi tog en promenad i åbackarna:

När jag kom tillbaka hade gästerna kommit. Vi har suttit och bluddrat lite och spelat:

och jag har sett på Fringe.

Imorrn kommer Jessi:

syrran:

brorsan:

och en tjejkompis till till Jessi som jag lärt känna också. Vi ska spela lite world tour och äta ostkaka ;)
Nu har vi alla hjälpts åt med att bädda iordning här i datarummet och jag tror att alla snart är på g till sängs.
Missan och Missy har iaf hittat rätt :P

Godnatt

gäster på ingång

Här sitter lilla jag och är supertrött nu, ögonen är röda och jag stavar som en kratta.
Natten har varit rätt hektisk igen så det var skönt att det va sista natten.
Nu har vi vart hos Michis och Leo och käkat frukost kl 08 och sen gick vi på massage, sen handla och sen hem.
Och snart kommer gäster inrullandes om bara typ 3-4 tim, ska försöka vila lite nu tänkte jag så därför skriver jag inte mer utan önskar er en trevlig torsd kväll och en bra fredag.
Kramen

Lite produkter

Ikväll går jag på mitt sista nattpass för denna vecka, ska bli såååå skönt!
Inatt som va hade vi fullt upp hela tiden med vissa som inte sover och är irriterade och man blir kallad för både det ena och det andra, jaa ni, snälla små rara tanter och farbröder va det ja, eller inte!!
Men när tålamodet tryter får man ta en djupt andetag och tänka på att man själv ska bli gammal en dag och man inte vet hur det livet kommer att se ut men ibland går inte ens det, men men.

Klev upp strax före 4 idag, gick ut en sväng och rörde på mig lite, det va skönt.
Sen får vi ju inte bara en gäst imorrn utan 2 st fick jag reda på idag, två kompisar som sambon gjorde FN-mission med senast, det ska bli trevligt för jag tycker om båda :)
Så jag slet fram snabeldraken och körde hela lägenheten och nu har jag tvättat golven 2 ggr (avskyr struktur golv där smutsen gärna tränger sig in och är svår att få bort) och gjort iordning lite.
Får se om jag orkar/hinner med nåt mer sen.

Tänkte jag skulle visa er va för produkter som jag inte skulle klara mig utan och några produkter som jag tycker är kanonbra.


Jag har haft så himla svårt att hitta ett bra shampo, en gången funkar ena märket bra ett tag men sen vet i 17 va som händer för nästa gång så kan håret kännas fettigt redan dagen efter. Nu beror det väl också på vilket väder det är o så men för ett tag sen när jag klippte mig på Hårcompaniet fick jag testa phc shampoo och här om dagen  när jag shoppade lite på stan fick jag syn på de flaskorna på Åhléns för bara 55:- st och det är ju rätt stora flaskor som ni kan se.
Den är dryg, även balsamet, och luktar kanongott och håret blir lättskött och känns fräscht längre.
Men alla har ju olika hårtyper men om ni känner att ni inte har hittat rätt så testa gärna phc.

Köpte ny mascara också, det är en av 2 saker som jag inte kan vara utan till vardags. Testade "nya" Maybelline, den luktar lite udda men det är nog den bästa mascaran jag testat. Andra mascaror kan va så att det kommer ut massor på borsten och när man kladdat på ögonfransarna och blinkar har man mascara överallt men den här märks det knappt att det blir mascara på borsten med med bara 1-2 drag så får man jättefina ögonfransar utan att det kladdar.

"Pennan" som ligger på bordet är ett täckstift, tror det är köpt på Yves R en gång i tiden, dryg och jättebra tycker jag, det är den andra saken jag inte skulle klara mig utan.

Duschkrämen har jag med bara för jag tycker den luktar kanongott :)

Va är det för produkter ni inte klarar er utan i veckorna?? Och vad är era favoriter? Nyfiken, för man kanske kan få lite bra tips.

Nu måste jag sätta lite fart, måste få i mig lite käk också, det har jag inte hunnit med än kom jag på :P

Kramen

sötnosen

God eftermiddag på er :)
Hur har ni det i solskenet? Eller här är det iaf lite solsken till skillnad mot va det var när jag gick hem imorse och tänkte ta en promenad/joggingtur, naturligtvis började det regna när jag gickhem så den planen sprack :/ Och nu är jag nyduschad o så så nu orkar jag inte ge mig ut, jaja, det är som det är.

Natten gickbra iaf, de så sov gott gamlingarna, lite mer o göra på morgonkvisten då en del vaknar med tuppen.
Nu har jag gjort en hallonpaj som jag ska ha med mig inatt och bjuda min arbetskamrat på och så passade jag på och göra lite Mexicana.
När jag klev upp hade min älskling oljat in vårt köksbord som vi köpte vid nyår, det behövdes göras igen, vikt tvätt mm :)

Trött är jag fortfarande, har bara sovit dryga 5 tim men det är rätt skönt att få vakna lite tidigare för då kan man lägga sig igen nån timma innan man går.

Igår tog satt min lilla sötnos Missy så "sött" i sängen, hon har verkligen så roliga ställningar oftast så jag tänkte bjuda på 3 kort:
Haha, ser ni så hon sitter? Med baktassarna ut och framtassarna mellan.



Här tar hon stöd mot soffkudden när hon tvättar sig, börjar bli gammal damen ;)


Förresten, va det ingen som visste va det va för spindel i förra inlägget som jag tog kort på? Jag försökte leta på nätet men de enda som jag hitta verkar som att hela spindel är gul, grön eller röd, hitta ingen som denna.
Är så nyfiken på va det är för nån då jag aldrig sett nån likn tidigare.

Nu ska jag slappa i soffan lire tror jag, 2 nätter kvar sen är jag ledig i 1½ v ungefär såvida de inte ringer in mig emellan.

Kramisen på er

diverse djur och gul spindel?

Nu är vi precis hemkomna från Ringarum. Vi är mätta och belåtna :) Mamma och Janne bjöd på diverse fisksorter (men kräsen som jag är så åt jag bara hajfilé och laxpinjetter.

Nu var det inte så fint upplagt som jag gjorde men det är potatis, bearnaisesås, svampstuvning, mammas remoladsås och brocolli, jättemumsigt och förstås hajfilén, typ som torskfileé aktigt i utseendet.
Min älskling och syrran

Mamma och Janne


Medan vi satt och smälte maten så fick syrran syn på en spindel. "vilken jättespindel" gapa hon (fast de på vår balkong är lite större så så stor va den inte. Fick några bra bilder på den.
Först hängde den mellan två stolpar sen skulle mamma in och hon fatta inte att han satt fast mellan dom  två så hon tog med sig hela nätet när hon skulle in och ingen visste vart spindeln försvann  så alla 3 (vi tjejer förstås) börja "skrika", *asg* Senare upptäckte vi att Janne hade den på sig, eller iaf en precis likadan så den fick jag bra bilder på.
Är det nån som vet va det är för spindel????? Har aldrig sett nån sån förut med gul bak.





När vi fikat klart och umgåtts en stund klev vi upp för att hälsa på T:s föräldrar med och då gick hästarna där uppe men de ville bara visa häcken till kameran så då fick det bli så :P
Vi stack hem när ovädret drog in, tog åtvidabergsvägen hem.
När vi åkt halvvägs såg jag en bil som stod stilla i motsatt körfält och vände mig om för att se va de tittade på.
"JÄTTESTORA" fåglar, hann inte se så mycket för det kom backar i vägen men det såg så overkligt ut, har aldrig sett så stora i verkligheten faktiskt, det var ju tranor och de kan ju tydligen bli typ iaf 1½ m höga sa T. Jag ville vända och se dom men det ville inte T och Cissi *morr* Hoppas jag får syn på dom en annan gång.
När vi åkt en bit till fick jag syn på två älgar som vi åkte tillbaka till och fotade:


Var tvungen o ta ett kort på regnovädret hemma här också, ser ut som en vägg av regnmoln:

Ja nu är det kväll så det blir inte så mycket mer :)
Jobb imorrn igen, 3 nätter, sen får vi besök i helgen av en FN kollega till T som jag träffat tidigare som är jättetrevlig så det ser jag fram emot, han kallas för Kaka pga sitt efternamn tror jag det är (som jag inte vill skriva ut av diverse skäl,) gulligt va??!
Kramisen

gårdagen

Hallå på er :) Nu har jag inte bloggat på ett tag, har liksom inte orkat eller hunnit idag.
Men nu tänkte jag iaf att jag skulle bjuda på lite bilder från gårdagen då syrran och jag släpade på en massa påsar eftersom vi shoppade innan vi gick till J:

In klev vi och att påbörja en rolig kväll:

Väl där så färgade syrran håret

medan vi alla drack lite vin med blåbär i :)

och käkade cheeseballs, eller ja....

och ibland med lite hallon i också

Vissa av oss hade roliga sugrör och en viss humor :P

Lite skönghetsbilder tänkte passa på och tas också men det gick väl så där:

då syrran blundade, jag har en jockerleende och J en finne i pannan, så vi bestämde oss helt enkelt för att ta om den:

Ja, om bilden vart bättre eller inte går att diskuteras men vi döljde för tillfället våra "brister" (kommer inte på rätt ord just nu)
Lite tittut också över vinglaset:

och äntligen så var syrran nyfärgad och sminkad och har sin nya tröja på sig som hon köpte innan vi kom till miss J, hon vart så fin :D

När vi hade gaggat en stund och gjort oss vackra (-re) så bestämde vi oss för att spela lite rockband eller om det var world on tour, samma sak, nästan...kanske inte...vad vet ja. Vi spelade och hade jäkligt roligt för syrran och är ju rejäla nybörjare så jag skratta så jag nästan ramla av stolen ibland, tänk så skoj man kan ha :)
Fröken J trummar på, hon är duktig på alla instrument och har inte en enda låt på expert som hon inte klarat tror jag på gitaren :)

syrran sjunger lite

här har vi bättrar på våra poser (stavas det så?) lite ;) Vart ett rätt bra kort på oss tycker jag.

Det dök upp lite mer folk under kvällen som också ville lira lite.

Här är bildbevis på att jag också faktiskt försökte :P Kom underfund med att jag är bättre på bas än spela trummor!

Kvällen slutade med att övrigt folk gick hem av diverse skäl (som hem till frugan, barn mm.) medan vi (läs syrran och fröken J) ville ut en sväng. En annan var nöjd om man fick gå hem o sova vid 00 men det fick man inte, man måste ställa upp som syster när ens storasyster är barnledig för första gången på evigheter.
Så ner på stan och det enda stället vi kunde komma överens om (eftersom de andra inte ville hem :P ) var Hugos/Otten men det var sån jäkla kö så vi skippade det och fröken J var så kissnödig och senare jag med så det slutade med att vi gick till McD och sen hem, så jag var hemma strax efter 01 :D SKÖNT!!!

Gud, jag låter som världens tråkmåns men faktum är att hade vi vart kvar hos J så hade jag säkert orkar ett tag till men att gå ut är helt enkelt inte min grej längre och JA, jag är trött när kl är 23-24, då vill min kropp och huvud sova, that´s the way it is!! Och jag är inte ledsen för det, jag är inte mycket för att dricka längre som man var när man var ca 16-20 år, har aldrig haft den relationen till alkohol liksom att jag vill dricka och de senaste, typ, 10 åren så dricker jag väldigt lite för jag tycker inte att det är värt att vakna upp bakfull dagen efter och ha hela dagen förstörd av att man är trött och seg, hungrig, törstig. Jag kan sova länge iaf och jag blir tillräckligt seg av att vara uppe länge och "festa" med tjejerna fast man egentligen inte gör nåt särskilt, but I don´t care :)
Detta har naturligtvis med stor sannolikhet med att göra att det finns alkoholrelaterade problem i släkten också.

Idag har T och jag vart hos hans äldsta bror och firat hans fru som fyller imorrn, käkat lite kakor och tårta.
Sen åkte vi o handla och hem och lagade mat, panerad (hemmapanerad) snitzel med Supreme Cisscuts (svart liten påse) och beanaise och grönsaker, mums :) Tittade på Harry Potter, den första filmen. Såg att man kan börja spara på dom filmerna from idag, varje lörd och sönd för 69:- med aftonbladet. Tycker de är rätt bra faktiskt, bra gjorda och annorlunda.

Imorrn ska vi till Ringarum och äta hos min mor och Janne, mamma har tydligen planerat värsta middan med flera rätter :P Hon tycker det är så kul när vi kommer, syrran ska med också. Sen eftersom T:s föräldrar bor precis där också så blir det ju dit och hälsa på så det kommer ta HELA dagen, as usual :/ Men men....

Nu ska jag se om jag orkar titta in till några av er och se hur ni haft det så här långt.
Kram på er


lite snabbt

Nu blir det ett snabb inlägg, syrran är här och vi ska ner på stan och fixa lite först och sen till fröken J och mumsa på lite vin och spela Rock Band :)
Var på stan på fm och shoppade lite, köpte den här tröjan nedan som jag har på mig nu, vad tycker ni?

och sen hittade jag den här men jag köpte den inte för jag är lite osäker, vad tycker ni om den?

Nu måste jag dra. Hoppas ni fåe n jättetrevlig fredag. PUSSSSS

Sömnig eftermiddag

God eftermiddag på er. Jag har precis klivit upp efter lite mer än 3 timmars sömn, vilket var självförvållat iofs.
När jag kom hem imorse så tog jag en dusch, bäddade rent, gjorde iordning till katterna, stack iväg till Michis med make och åt lite frukost :) Tog sen en promenad med henne ner till hennes jobb med deras son så man fick komma ut lite.
Stack iväg och handlade, satte mig till slut i soffan och kände efter hur trött jag egentligen va så då gick det inte att vara vaken längre. Och nu är jag uppe igen eftersom jag och T ska till massören kl 16, såååå skönt för jag har ont och är stelt i axlar och nacke.

Får se hur mycket annat man orkar med idag, vi skulle ju till Durkslaget och mysa lite ikväll men vi får se va vi orkar.
Måste ner o ta hand om bilen också som i tisdags va helt död när T skulle till jobbet. Vi eller han ska jag väl säga eftersom det är han som grejar med bilen, ladda batteriet för att se om det kan va det, verkar som att det är det men konstigt är det. Bilen är inte alls gammal och vi har inte haft nåt som vart synligt som stått o dragit ström.
Hoppas vi får ordning på det till helgen iaf.

Nu ska jag göra mig iordning.
Puss

Lilla jag

Min ena sötnos och hennes lustiga sovställningar, hihi

Mm, det är hur länge det är kvar tills jag slutar. Hoppade ju in i natt och jobbade en extra då de hade dåligt med personal och jag hade ändå inget planerat förrän imorrn (läs idag, torsd) och lite extra pengar är ju aldrig fel :)
Min dag annars har vart helt otroligt lugn, det jag gjort idag är väl att jag cyklat bort till blodtappen på sjukhuset (ca 30 min) och lämnade lite blod.
Denna gång fick de sticka mig i bägge armarna då blodkärlet de normalt sticker i "försvann" och så var det inte heller ordinarie personal så det gjorde lite ondare att bli stucken den här gången jämfört med annars men de är så trevliga så det gör inte så mycket men jag hatar nålar egentligen så det skadar ju inte om det inte känns nåt och om man bara sticker 1 gång :P Men men, nu är det gjort iaf för den här gången.

Lagade lite käk, röd qinoa med korvstroganoff, mums :) För er som inte vet vad qinoa är för någe så är det en ört och man äter det som t ex istället för ris, pasta o så och kan med fördel användas i sallad om man så vill.
Det är en smaksak men jag tycker qinoan passar bäst till korvstroganoff och jag tror jag har testat att ha köttfärsås till nån gång också och att det funkade men där tycker jag nog bulgur är lite godare kanske men qinoan är mer än helt ok att ersätta med.

Sov ca 2 tim innan det va dax att ge sig iväg och nu sitter jag här.

Imorrn ska jag till Michis kl 08 och va lite frukostpartner :) Tänkte jag skulle försöka hålla mig vaken imorrn hela dagen och somna lite tidigare stället så man kan vända tillbax dygnet direkt, vi får väl se hur väl det slår in :P
Kanske slocknar efter frukosten. Får hålla mig vaken med en dusch innan Michis eftersom jag slutar 07 så jag är väl hemma vid 07.15 och mycket kan hinna hända på trekvart. Nää vars, brukar va rätt pigg när jag kommer hem nån timma eller 2.
Tänkte försöka komma ner på stan också och inhandla lite och kl 16 ska sambon och jag till vår massör och efter det tänkte vi gå till krogen; Durkslaget som ligger precis vid oss och ta oss nåt o dricka och en plocktallrik :)

På fredag blir det till fröken J och umgås, syrran är också ledig och barnledig för första gången på evigheters evighet så hon ska också med, kommer bli skoj skoj :D

Har lite bilder jag tänkte lägga ut men eftersom jag är på jobbet nu så blir det lite svårt, blir nåt o underhålla mig med imorrn så jag inte somnar :P

Tack söta ni för alla kommentarer, de värmer :)
Krams på er och hoppas ni får en underbar torsdag.

Tänkte underhålla er med...

Eftersom jag inte har nåt o göra för tillfället och kände mig lite lätt rastlös så tog jag lite bilder på en del teckningar och målningar jag gjort under åren :)
Tycker själv jag var rätt duktig förr men tyvärr så har det inte blivit av att teckna eller måla så mycket på senare år så man tappar lätt det där.
Men jag tänkte iaf bjuda på några bara för att ha nåt o "skriva" om idag. Min dag idag är inte så spännande, ute regnar det :/ De ringde från jobbet i fm också och fråga om jag kunde hoppa in en natt och jobba fast jag nyss gått av 4 nattpass och 1 natt mer hit eller dit spelar inte så stor roll så jag ska jobba imorrn natt.
Annars väntar jag på att T ska sluta så jag kan sätta igång och laga lite käk till oss men det är ett tag kvar tills det så jag får väl hitta nåt o roa mig med :)

Kram P.S teckningarna är från ca -94 och framåt tror jag, då var jag alltså 14 år.
Visst är den söt?

Har för mig att detta var ett försök att teckna av min dåvarande häst Douran A.E






Den på hunden o katten nedan älskar jag, så gullig.









Den här sista tavlan gjorde jag för bara ca året sen, det var ett test för att se hur mycket jag tappat och leka lite med färger. Jag tycker den vart så där eftersom den inte vart alldeles för ojämn i bladen men annars gillar jag färgerna, min sambo gillar den skarpt ;)

Min älskling ville också vara med på ett hörn med en av sina egna favoriter som han gjort en gång i tiden. Han är nämligen också väldigt duktig, väldigt duktig på detaljer framför allt. Han har också ritat tribals eller hur det stavas och lite annat som några har velat ha och gjort tatueringar på :)
Den här fina har han iaf gjort :D
Tänk vilka talangfulla barn vi får i framtiden ;)

Lite bilder

Sitter här och gäspar så jag tror jag ska skynda mig i säng annars så kommer jag över den där tröttheten och in i "nattpasset" igen och då är det hoppöst o sova förrän morgonen.
Har idag tvättat och va borta hos Michis och Leo och tog en fika :)

I vår tvättstuga eller i källaren ska jag väl säga nrä man kommer ut ur hissen är det nån som har ställt en gammal och trasig motionscykel (fast som på de flesta ställen så får man ju inte det men det skiter ju folk i) och för att skoja till det så har nån satt upp en lapp, tog en bild för att ni ska få se, det är lite humor i det hela:


lite småroligt att nån ens lagt ner energi på detta.
Tog lite kort från balkongen nu ikväll på ett jättemoln som dök upp, vart inga superbilder men bara för att så lägger jag upp dom iaf.

ojh det vart visst upp o ner men det vart lite coolt.


Tycker moln många ggr är lite fina :)

Sen måste jag säga att någon hade skrivit på sin blogg att (ang det inlägget jag skrev om vikt) att de som kritiserar får sitta med sina fettvalkar. Vill bara säga att var och en måste själv bestämma hur man ska leva, se ut mm, det kan ingen annan tala om. Det finns dom som vill va supersmala/smala och det finns dom som trivs med att varanormalviktig,  överviktig och större.
JAG kan inte tala om hur andra ska leva sitt liv eller se ut, men vad jag menade var att jag anser att man bör tänka efter hur man skriver om man lever ett liv så man vet med sig att man är en förebild för andra.
Jag tycker personen i fråga är jättefin som hon är och tycker faktiskt att det är synd att man ska behöva känna att man inte duger, inte ens för att kunna gå bada och visa sig i bikini/baddräkt.

Man måste vara nöjd med sig själv för att känna sig vacker och nöjd och det spelar ingen roll hur många som säger att man är fin som man är om man själv inte är nöjd och det är bara DU (=alla ni, jag) som kan veta hur just du vill se ut för att kunna må bra! Det är när man själv har blivit bekväm med hur man ser ut och hur man är som person som andra  också kan se den verkliga skönheten.

Till Michelle som lämnade en kommentar på min blogg; har du inte en blogg själv? Det lämnades ingen bloggadress nämligen, hade vart kul o få veta vem du är  och tack för kommentaren, det är kul att veta att du vill komma tillbax :)



Kram o godnatt på er mina vänner

dusch o gurka

Hehe, oj det där kanske lät lite snuskigare än va det va. Jag har nu duschat och sitter här nu och äter gurkstavar, så ska de va :)
Natten har varit rätt lugn men gått fort, vart lite svettigt nu på morgonen bara med lite toabesök av de boende och en som hade ramlat :/ Men det gick hyffsat som tur va.
Man är rätt koko i huvet nu. När jag va klar med bestyren på morgonen så gick jag för att avlägga rapport till dagpersonalen och då satt det en kille där som jag träffade sist jag jobbade i stora huset, alltså på lördagsmorgonen. 2 tjejer satt där också som jag inte hade hälsat på och killen hälsade på mig med lite osäker på när och var vi hade träffats. Jag sa: "Ja men det måste ju ha vart i tisdags morse när jag hade gått natten, eller så va det onsdan."
Han: "nää, för i onsdags så va jag inte ens här så det blir lite svårt."
Började fundera vilken dag jag jobbade i stora huset och kom på att; "vänta nu....va är de för dag egentligen???? Men 17 det är ju måndag ja, jo men då måste det ju ha vart på lördagsmorgonen vi hälsade på varandra".
Haha, snacka om att man är lite virrig men anledningen till att jag är lite extra koko är för att jag är så van vid att arbeta månd-onsd natt så därför vart det lite extra snurrigt :P

Har ont i skallen nu, känner att jag har en massa knutor i nacken och uppåt, gör ajaj :( Får ta mig till vår massör när pengarna kommer in i veckan.

I förrgår när jag jobbade så tog jag en bild utifrån gården, tyckte det va så fint:

Gamla vattentornet har blivit så fint när de satt upp lampor nu som lyser på fasaden. Undrar hur lägenheterna ser ut, har hört att de ska vara väldigt små men det är klart, det är ju studentboende så....

Idag har jag inga större planer än att sova strax, tvätt kl 17 och så ska jag försöka ta mig över gården till Michis och ta en fika.
På onsd måste jag komma ihåg och cykla bort till Blodtappen o ge blod, det va dags nu igen :)
O så ville mamma se sina barn så om det är fint väder på tisd, alltså imorrn så kanske syrran o jag åker dit, hon är ledig då eller så blir det till helgen.

Nu, natti natti och för er: Godmorgon och ha en bra dag. Kramen

Irriterad o trött

Godkväll :)
Hur har ni det i regnet? Shít va det regnar alltså. De boende sover gott, än så länge iaf ;)
Jag fick sova hyffsat idag iaf, va så himla trött. Man är lite smått rödögd så här 4:e natten så man känner ju att det behövs vila nu. Hoppas på att det inte ska regna o va dåligt väder hela veckan som kommer nu bara när jag är ledig :/

Ute i kylskåpet står kalkonen o väntar på mig att få bli uppkäkad, känner mig frestad till att äta den nu men jag är inte så där jättehungrig än så jag ska försöka vänta ett tag till men det är svårt :P

Nu måste jag ju göra ett inlägg om en sak, en väldigt viktig sak, nämligen vikt!
(citattecknen " " har jag lagt till eftersom jag anser att BMI värderna inte stämmer eftersom det beror på om du är vältränad eller ej)

Blir så enormt irriterad när nån lägger ut bilder på sig själv samt skriver att man inte är i form om man, låt säga,
väger 65 kg och är ca 180 lång. Det är visserligen enl BMI värdet precis inom ramen för "normalviktig."
Jag ska lägga handen o på hjärtat och säga att jag är ca 168 lång och väger nu 71 kg, det är några kilon "för mycket" enligt BMI och allt det där och Ja, jag har några kilon "för mycket" för jag har inte så mycket muskler att det skulle väga mer än kroppsfettet om ni förstår va jag menar (nu väger ju muskler mer än fett för dom som inte vet) men om jag skulle vara mer muskulös och ha mindre kroppsfett fast ändå väga samma så skulle mitt BMI fortfarande stå som att jag är lätt överviktig men det stämmer ju inte i så fall så man kan inte gå efter det.
Men detta gäller ju bara om du väger MER, inte om du är "underviktig", för då är man ju "underviktig" no mather what liksom.

Men det ska tilläggas att alla människor är olika, vissa har en kropp som är gjord för att vara smal, litet bäcken mm och andra som jag t ex är mer gjorda för att vara normal och lätt "överviktig" då man har en bredare, kraftigare benstomme. Det gör mig ingenting eftersom vi har lättare att föda barn säger dom ju :P

Nää vars, skämt åt sido men jag blir så irriterad bara. Förstår att om man är inom modellbranschen eller likn att man har en press på sig att alltid se ut sitt bästa, alltid prestera sitt bästa, alltid vara snyggare än de andra för att få vara kvar och vara attraktiv i evt framtida klienters ögon och framför allt att ständigt se de andra tjejerna hur de ser ut, va dom äter, hur mycket de väger mm.
Alla är vi medvetna om hur media idag fungerar och hur alla, framför allt de unga, påverkas. Man har en press på sig utan att behöva vara modell eller likn.
Har man då en blogg om man hålls inom branschen så anser jag att man har en skyldighet gentemot sina läsare(etik o moral) eftersom man troligen är en förebild för många yngre. Det är helt ok att lägga ut bilder på sig själv hur man vill, etc, men man bör försöka tänka på hur man lägger fram vissa saker.

Jag tycker själv för det mesta att det är lite småroligt o läsa sådana bloggar, tycker det är kul och se att det går bra för våran och vår yngre generation och att de flesta också är väldigt smarta, de är inte "bara blondiner" om ni missförstår mig rätt. Finns t ex en tjej som också läser till civilekonom när hon inte arbetar som modell.

Tycker sen att det är jättebra att man skriver om man äter sunt o rör på sig för det behöver ju inte handla enbart om att vilja gå ner i vikt utan helt enkelt att man faktiskt väljer att leva ett hälsosammare liv.
Förlåt om nån känner sig träffad som arbetar inom branschen men detta är ett väldigt hett ämne än idag och kommer alltid vara men jag tycker att de unga har redan så mycket annan press på sig om hur man ska vara, klä sig, prestera i skola/arbete och privat att man inte behöver det andra också.

Det jag skrev att jag har några kilon "för mycket" är för att Jag själv känner att kläder inte sitter bra längre och inte för att jag tycker att vågen visar för mycket. Men för att jag själv ska må bra och trivas med mig själv så försöker jag jobba på att förvandla kroppsfettet till muskler genom att försöka jogga lite och röra på mig så mycket som möjligt.
Nackdelen är bara att jag tycker mat, dryck och andra läckerheter är alldeles för gott så jag har en tendens att stoppa i mig mer än va jag gör av med så därför går det lite trögt men jag har kroppsdelar som jag är mycket nöjd med och vissa dar är jag väldigt nöjd med hela kroppen och vissa dar, precis som alla andra, är bara blääääää :)

Jag personligen tycker att folk är som vackrast när de är sig själva, nöjda med sig själva och glada för då lyser det igenom på både kropp o själ. Vad tycker ni???

Kram

Lull lull i huvudet

Imorse när jag kom hem så tänkte jag faktiskt ta en cykeltur bara för att trötta ut benen ordentligt men det va dåligt med luft i däcken så jag orkade inte gå upp o hämta pumpen, pumpa och sen ge mig iväg så det bidde inget idag men jag kanske skulle ha gjort det för jag har sovit såååå dåligt.
Somna vid.... ja kl va väl 9.20 sist jag kollade och så vakna till vid 11, gick upp en sväng, somna väl om strax efter 12, vakna vid halv 3 och kunde inte sova mer så det var bara att kliva upp och laga lite käk och titta på tv.
Försökte lägga mi vid 17.30 igen, somna kanske nån halvtimma-45 min och var svintrött när kl ringde :/
Så nu sitter man här och är rätt luddig i huvudet, L som jag jobbar ihop med inatt hade heller inte sovit klokt så vi är 2 vimsiga nattpersonal inatt som ska ta hand om de boende :P Men det går väl det med :)

Man är lite lätt vimsig och klumpig när man jobbar natt, jag kommer alltid hem med blåmärken på hela benen lite här o var. Man kliver in i bord, stolskanter, går emot dörrar mm, haha.
Ibland tappar man ordförrådet också och minnet är inte riktigt som det ska :P Ja man kan ha det riktigt roligt på nätterna, har man tur så kommer man iaf ihåg alla boenden, hihi.

Såg på matlistan att det skulle serveras kalkonbröst, potatis, grönsaker och örtsås imorrn till lunch, L sa då att man kan beställa mat som personal som de lägger undan o drar på lönen så det ska vi göra imorrnbitti så man har att mumsa på imorrn natt :D Love kalkon, det bästa som finns! MUMS! Bra, då behöver man inte bekymra sig över vad man ska ha med o käka sista natten, inatt blir det varma koppen-sparris, funkar i nödlägen liksom.

Nu ska jag gå o mumsa på lite cashewnötter och dricka lite cola jag köpte, tänkte jag måste ha lite socker i kroppen för att hålla mig vaken. Ville köpa med mig 1 eller 2 redbull men 20:- st, nääää tack, då får det va!

Hoppas ni sover sött efter en bra lördag. Kram o puss


Restleg?

Stavas det så? Jo alltså ni vet när det liksom spritter i benen, benet känns oroligt så fort man sitter still eller ligger ner.
Så har det känts större delen av natten i mitt vänstra ben, jäkligt störande kan jag säga :/
Hoppas inte att det är så när jag ska hem o sova bara.

Annars är det väldigt lugnt, de gamla sover gott för det mesta inatt. Fast nu är det iofs ganska mycket morgon.

Igår när jag vakna strax före 4 så kunde jag inte somna om men låg o drog mig till halv 5 ungefär. Upp o tittade lite på tv och sen lagade hemgjord panerad snitzel, klyftpotatis och Lohmanders beanaise :)
Diska lite och sen bara slappa tills det va dags o gå igen.

Idag när jag kommer hem så blir det nog inge ut o gå iaf, är lite tröttare idag än igår men jag brukar piggna till när jag kliver hem så vi får väl se. Kanske det skulle va bra o få röra lite på benen eftersom man känner så här?!
Har ju cykel nu så en kort cykeltur kanske skulle trötta ut benen en del, nåja jag får se.

Godmorgon på er iaf och hoppas ni får en trevlig lördag :)

Vet ni varför? :P

Vet ni att jag fick ett ryck när jag gick hem och bestämde mig för att ta en promenad när jag ändå var klädd i mina träningskläder (skönt o gå i "mjukisbyxor" till jobbet) så jag gick hem o lämna av mina saker
och rensa kattlåda, sen gick jag.

Det vart lite granna joggande också :) Skönt o röra på sig, tänkte det va lika bra likson när man ändå orka för när man vaknar sen så är man ju inte så där jättehaj på att gå ut och man sover ju mycket bättre när man rört på sig ;)

När jag kom hem så tog jag en skön, kall dusch och sen tyckte jag det  va lika bra att ta fram dammsugaren också när jag ändå va i full gång, tog det inte så seriöst på städningen men det låg kattsand o katthår över hela lägenheten så det var dax.
Nu ska jag äta frukost o lägga mig, tjoho :D

Igår när jag gick till jobbet så hörde jag ett jäkla skri och fick syn på de här två "små" måsungarna:

Dom är så jäkla ulliga men det syns inte så bra, hade inte tid o stå o zooma, var stressad till jobbet.

När jag va ute o gick tog jag lite andra bilder också, eller det är samma bild fast i olika vinklar, tyckte de blev lite roliga, eller de 2 sista iaf, den första tog jag för jag tyckte det va fint.


Hehe, ser ni, det är samma bild fast bilden under är tagen upp o ner, fint va??
O så en på snedden också:


Godnatt o godmorgon på er :)

tiden står still!!!!

Nu är det bara en halvtimma kvar tills vi får gå hem och vi inväntar dagpersonalen, men tiden går såååååååååååååååå väldigt långsamt just nu så¨det finns inte.
Är hungrig igen och vill hem o duscha av mig och krypa ner i sängen!

Godmorgon på er förresten :)

så väldigt hungrig :/

Åh det är så jäkla svårt att veta vad man ska ha med sig o äta på natten, till slut så blir man ju hungrig liksom, man går ju ändå här i 10 tim och middag äter man ju vid 5-6 hemma.
På hemköp på kungsgatan strax nedanför där jag bor så har de så grymt goda saker i charken och nu är det de enda jag kan tänka på. Dom har 3 eller 4 olika sallader, kyklingbitar i nån mangomarinad, har för mig att det är nåt mer i den, typ chili eller nåt, den är grymt god iaf. Fläskfilé i perfekt skurna bitar som också ligger i nån god marinad, olika röror och dressingar, piroger.... *dregel*

Trött som attan börjar jag bli också men det är fortfarande ca 6 timmar kvar, men natten hit har gått väldigt fort.

Nu måste gå nu, hjälp behövs. Kram

tiden springer iväg

Ojoj, va tiden försvinner, nu hinner jag inte med att titta in till fler bloggare ikväll men jag tror jag hunnit med de flesta. Tar ju sån tid och så ska man blogga lite själv också. Men nu blir det bara ett kort inlägg, ska iväg och jobba nu.
Klev upp redan vi 08 imorse och käkade frukost. Sedan sms:ade Michis man mig i frågade om jag ville komma på morgonkaffe så jag klev över dit och spenderade några timmar. Syrran min kom också över en stund och vi gick ut i å-backarna för en härlig promenad. Inga and ungar än, konstigt. Verkar som de flytt stället iår. Andra fågelungar har jag sett men inga änder faktiskt vilket är väldigt lustigt men de kanske bytt till nåt lugnare ställe eftersom folk är glada i att mata dom och då kommer måsarna och så blir det kaos och panik och and mammorna får försöka göra sitt bästa i att försöka skydda sina ungar.

Nåja, ojoj, va kl är mycket. Har försökt o sovit i 2 omgångar men inte lyckats, inte tillräckligt trött antar jag så det lär jag väl få igen inatt men men... inget att göra åt.

Tack för ni hälsade till min syster o hoppades hon mår bättre nu och det gör hon och hon tackar er alla för snälla ord :)
Som tur va så var det ju inget allvarligt men när det gäller magen o så och sådana smärtor så vet man ju aldrig, bäst o kolla upp.

Näää, nu måste jag dra. Kanske inte blir så mycket uppdateringar nu på ett par dar, kommer ju jobba 4 nätter nu.

Puss på er
Ciao

ingen tacoskväll :/

Hmm, det vart ingen tacoskväll igår. Syrran ringde o sa att hon hade så ont i magen och undrade va hon skulle göra och tabletter hjälpte inte. Ringde 1177 och de tyckte väl att man skulle vänta 6 timmar innan man åkte upp egentligen men hon fick göra som hon ville så vi åkte upp vid 19.20 till akuten och tog diverseprov men de hittade inget så hon fick remiss till gyn o kolal men de hittade inget särskilt heller. Troligen en äggblåsa som blivit vätskefylld och spruckit för då kan det göra så ont men idag vart det bättre med henne :) Men vi satt på akuten till halv 12 så det bidde ingen tacos och trevliga vänner :/
Men men så är det, man måste ju ställa upp.

Idag däremot så tvingade jag upp mig och ringde och väckte brorsan o gav order om att han skulle gå upp så vi kunde ge oss ut o sola o bada :D Så vi har legat i Gransjönäs och gottat oss idag. Tur att man åkte ut idag och fick färg för nbu regnar det ju så man vet i 17 hur vädret ska se ut imorrn och för övrigt imorrn så vill jag nog ta det lugnt o sova en del eftersom jag ska gå på mina 4 nattpass.

Tog lite bilder idag igen :)
Eller den här tog jag igårkväll, Missy såg så rolig ut där hon låg o bredde ut sig :P Hon har sån rolig stil katten



Gillar den här bilden nedanför, är lite kul o ta bilder från andra vinklar.

Mycket folk idag


Nu ska jag se va ni haft för er o svara på era kommentarer sen blir det mys med älsklingen :)

Puss o kram på er

Shit va det regnar nu, riktigt häller ner.



SHIT vilken jävla smäll, tom  med jag hoppa till. Tror jag stänger av datorn nu :/
Bye

Inge bad idag

Näp, det blev inga bad idag. Imorse igen vakna jag kl 04, kunde inte somna om. Va bara o kliva upp o käka frulle och titta lite på tv. Kl 04.40 ringde sambons klocka så 05.20 var det bara o skjutsa honom till jobbet då han hade så ont i ryggen så han ville inte cykla. Tänkte att jag tar bilen utifall det blir väder att åka ut o bada med brorsan men så blev det inte.

Kom hem igen vid 05.40, la mig en stund strax före 07 o så ringde kl 08 eftersom jag hade sagt att vi evt skulle åka vid 09 i så fall. Det var bara upp igen, tog mig bort till pappa och Anki o spendera dagen där istället.
Experimenterade lite med kort tagna på poolen, vart några "coola" bilder och så lite på molnen som kom in och lite så..

Den här bilden under gillar jag :)



Den här bilden vart inte som jag tänkt mig. Molnet mellan husen som kommer upp var mycket mörkare än dom andra runt om så det såg lite annorlunda ut innan bilden togs iaf.

Den här bilden gillar jag med, riktigt fint moln

samma bild fast jag tagit bort en del av huset.

Lilla krabban vid dammen

o så grodan också


Nu har jag hämtat godingen och vi ska snart på tacoskväll hos Michis och Leo :) Ska bli trevligt.

Hoppas på sol o badväder imorrn men då kanske inte brorsan kunde följa med för han ska evt spela match i Västervik ju :/ Nåja...får ta med en bra bok annars.

Kram

gääääsp

Sitter här o gäspar nu :)
Tog lilla D och gick till Eneby vilket tar 30-40 min, det är iofs ingen lång tid men nu hade vi solen på halva vägen och då blir det riktigt jobbigt men till slut kom vi fram till min pappa och Anki där vi fikade lite o så.
Vi tog åbackarna på vägen till Eneby, där såg vi pippi med ungar :D

Fina näckrosor



3 ungar, ser ni dom? Fanns 4 men den 4:e är vänster om bilden. Har dock inte sett några andungar i år och inte dom som stod o tittade på dessa heller, så undrar vart dom tagit vägen?! Har sett andhonor komma simmande och gåendes men inga ungar :/

Så här fint har de gjort i Eneby ovanför "centrum", mysigt tycker jag.

Vid halv 6 mötte jag upp Leo som kom med bilen och plockade upp oss, D hade somnat då, så vi gick in på Netto som nyss öppnat upp där.
Köpte mig en daimtårta, usch fy skäms på mig, men de är ju såååå goda och så köper jag kanske en sån en gång i halvåret, året så jag tyckte jag kunde unna mig den :P

Nu sitter jag här och är riktigt trött, eller håller på o blir iaf med tanke på hur sent jag somna o klev upp 06, cykla till konditoriet som var stängt, stack till syrran o fika och hjälpte henne slänga grovsopor, handla, hem o laga mat, käka och sen va barnvakt och nu är man hemma igen :P

Funderar skarpt på om man skulle byta om så man kunde ge sig ut och gå och försöka jogga lite, risken finns ju annars att man somnar i soffan eller helt enkelt bara inte orkar vara uppe längre så man går o lägger sig och det är ju kanske iaf 1 timma alldeles för tidigt. Jaja, jag får se hur jag gör.

Imorrn blir det nog sol o bad på fm iaf. Ser ut just nu som att det ska vara fint även om det ska va varmare på onsd men då visste inte brorsan om han kunde för han skulle evt spela match i Västervik då så vi åker väl ut imorrn en sväng.

Godkväll på er :)

Lunch

Nu har jag käkat lunch. Som vanligt undrade man va man skulle göra för nåt. Kände inte för att stå o laga mat i en timma liksom så jag kom på att en köttfärs"soppa" vore gott.
Ser kanske inte så där jättekul ut men det beror ju på att jag också bara haft i morötter och majs. Sen om man ska bjuda nån så kan man ju toppa med lite persilja och kanske några coctailtomater vid sidan om. Sen går det ju variera med massor av grönsaker i, det är de bästa :)

Jag rätt mycket kryddor i; lite havssalt, peppar och svartpeppar, rosmarin, örtsalt och så lite grönsaksbuljong i också. Jag gillar när det är ganska så mycket saltssmak på maten och så rosmarinen kan man bara i ha i lite lite för det blir så mycket smak men den gör nästan hela soppan. Mums :D

Nu ska jag strax gå ut en promenad då jag ska va barnvakt några timmar. Tjingeling

Typiskt :/

Godmorgon på er :)
Vaknade tidigt imorse, har sovit rätt dåligt inatt, vaknat från o till. Klev upp kl 06, kollade när Nelins konditori skulle öppna, jodå kl 06.30, tjoho!
Tog min nya cykel och susade iväg på en underbar cykeltur, (för just nu så lyser solen) kommer fram för att i min besvikelse upptäcka att de har semesterstängt!!!! *mummel*
Och jag som var så sugen på en panini med räkröra på *dregel* maffig frukost men det kan inte hjälpas, nu är jag ännu mer sugen bara för att det var stängt.
Fick komma tillbax tomhänt då det inte fanns nåt annat som var öppet heller.

Idag ska jag iväg till syrran en sväng på fm tänkte jag och på em ska jag va lite barnvakt ett tag :)

Hoppas ni får en underbar dag och så hoppas vi på att solen håller i sig.
Kramen

Trevliga, glada vänner

Idag har jag loppat nästan hela dagen, eller iaf hela fm o halva em för kl 17 så började jag tvätta.
Igår var jättetrevligt, jag och Jessi satt hemma hos henne först och drack lite vin och spela lite rock band. Vilket jag kan meddela att det inte är min grej, haha. Hade fullt upp med att skilja på rött o gult o komma ihåg o slå på trummorna, gick inte såååå bra kan man säga. Pinsamt! Men men.. jag gav ett försök iaf :P
Jessi är grymt, grymt duktig på Gitar Hero :)

(ser ut som  jag har en giganstisk, felkonstruerad arm, haha)
Senare under kvällen begav vi oss upp till Michs och Leo som bjöd på lite mera vin och trevligt sällskap så vi satt där och bluddra till nånstans 01 på natten.

Jo, så idag var det tvätt o i samma veva så frågade Michis och Leo om jag ville följa med och käka på Bishop och eftersom T skulle dröja med att komma hem så tacka jag ja. Det var väldigt trevligt och god mat. 2 av deras vänner kom med också och Michis och Leos söta son också förstås.
Tack Michis och Leo, både för igår och för idag :D

Nu ska jag ner till tvätten igen och sen mysa med älsklingen lite innan sovdax.
Puss o kram på er

Full av energi + uppdatering

Joho, idag minsann vakna man först vid halv 6 tror jag kl va och sen vid halv 7 nån gång men då gav jag fasen i det och klev upp o käka. Sen kände jag att istället för att lägga mig igen så kan jag lika gärna ta mig ut en sväng och gå och försöka jogga lite. Sagt o gjort klev jag ut vid 8, kom väl 500 m o så börja det regna, suck!
Morgonpigga lilla jag :P

Ringde o väckte syrran och klev upp dit på en kopp kaffe istället.
Satt o lekte med såpbubblor med hennes katt Helge, vart jättecoola bilder som jag måste visa:



Första bilden på dem vart ju jättefina färger och ser ni va cool sista bilden blev?! Ser ut som man tittar in i ett glas som hänger i luften, riktigt coolt.
Ja, jag satt där o roa mig till nu, strax efter 11, sitter nu hemma och ska snart gå ut igen. :)
Vart ju faktiskt lite ljusare ute nu och förhoppningsvis så ska det väl inte regna så mycket mer.
T va uppe när jag kom så jag lyckades övertala honom att komma med men han sitter på toan nu så det lär väl dröja :P

Ja så kan det gå när man är morgonpigg, kul o känna att man har en massa energi så här dax o en sån här dag, istället lär jag väl somna efter ett glas vin hemma hos Jessi ikväll, haha.

Önskar mina vänner som vanligt en bra dag :)

Jaha, nu har vi kommit hem från vår promenad. Ojoj, va svettiga vi blev...eller så var det regnet som sila nedför ansiktet :(
Tror ni inte att det börja regna IGEN när vi skulle gå, helt otroligt!
Men vi gick ett varv iaf.
Tog lite bilder också:



Nu ska jag hoppa in i duschen. Bye bye

Hallonpaj

Japp, en nybakad hallonpaj står o väntar på mig i köket :)

Idag har jag vart med syrran och titta på lägenhet bara ca 3 min från oss. Det verkar som att hon tänker ta den, eller tänker tacka jag till den iaf så får vi se, den var väldigt ljus o fin, det enda var väl att det inte fanns nån balkong o det är ju trist om man är van vid det och så var det väl rätt lyhört i trapphuset men killen sa att det var bra grannar även om det var mestadels unga.

Annars har jag som vanligt diskat och nu på kvällen så tog vi oss en promenad ihop, skönt ute även om det inte vart direkt sol o bad väder. Jäkla trist men jag lovar det kommer lagom tills jag börjar mina 4 nätter nästa vecka :/

Imorrn ska jag till Jessi, ska handla lite hårfärg först bara, blir samma, typ brun/svart alt röd/svart eller ja nåt sånt blir det iaf. Sen blir att klunka lite vin och ha det trevligt :) T ska på fest på annat håll, jag vill hellre va här med mina vänner i stan känner jag :)

Nu ska jag till sambon i soffan, äta paj o titta på V. Puss på er

Bedtime :)

Haha, på tal om Bedtime, har ni sett Bedtime stories med Adam Sandler?? Älskar den där lilla  hamstern med de jättestpra ögonen, den påminner om våran katt Missy, haha. Vi satt o asgarva när vi såg den.

Idag har jag sovit från o till hela dagen. Det blev en sväng till syrran imorse när jag gick av. Satt där och klunka kaffe till 09, stack hem i regnet, duscha o tvätta hår och fräschade upp mig, såååååå lovely :D
Sen vart det sängen. Klev upp rätt sent, damsugade och diskade så man hade gjort nåt vettigt iaf, somna i soffan och nu sitter jag här efter att ha tittat på Fringe ;)

Inatt när jag arbetade och vi gick ronden och klev in hos en herre sa han o tittade på mig; "va söt du är,  du var jättesöt idag", hihi. Ja de är inte bara jävliga pensionärerna utan de kan faktiskt vara rätt gulliga också.
Så här såg jag ut iaf när jag jobbade natt (det är dock taget här i hemmet imorse) har normalt sett blåa ögon :P
Jaa men visst är jag väl söt?? :P :P Det måste ha varit mitt hårdband som gjorde allt, hihi.


Kom ni ihåg att jag sa att jag bakade muffins, kanel o äpple med crumble på??

Den ser väl kanske inte världbäst ut här, den ser ganska kompakt ut faktiskt, hmm.
Ja men de är väldigt goda iaf. Tänkte ge er receptet för er som känner er manade att baka :)

Muffinssmet grundrecpet:

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
 1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
 2 msk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
 1 dl vetemjöl
 1 dl strösocker

Tips:

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

- Receptet är beräknat till ca 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins.

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 

(jag ställde mina muffins (stora formar) mellan mitten och längst ner och gräddade dom i 19 min på knappt 200 grader men de vart kanske en aningens torra så kanske 18 min eller nåt sånt. Man får testa sig fram.

 

Sen vill jag tillägga att det vart jättemycket smuldeg över fast jag hade vräckt på med sånt på mina och det ska nog vara lite mindre på dom än va jag hade så jag skulle kunan tänka mig att jag gör lite mindre, kanske rent av hälften av det som som står på smuldegsreceptet.

Nu ska jag sova gott folk.
Puss på er och hoppas vi får en trevlig fredag UTAN regn!
Kram

50 min kvar

Tjoho, snart ska ni upp och jag får gå hem, tjoho :) Fast för de som inte vill gå upp önskar jag fick ligga kvar ett tag till och mysa under täcket :)

Ha en bra dag. Kramen

Inte mycket här inte

Godkväll på er :)
Hur har ni det så här på kvällskvisten?

Ni får ursäkta om mina inlägg på sistonde inte varit alltför "roliga", inte för jag vet om de brukar vara det annars då men..., men det har ju sina orsaker. Man orkar inte så mycket när man jobbar natt och då händer det ju av naturliga orsaker inte så mycket om dagarna.  Dåligt med bilder har det också vart men jag sitter ju inget vid datorn hemma när jag jobbar natt så det blir som det blir.
Skulle nog kunna skriva en hel del saker om vad som händer när man jobbar natt med de äldre men det får man ju inte så jag lämnar jobbet utanför. Men alla ni som tror att pensionärer är små rara, söta, gulliga, "får jag bjuda dig på en karamell-tant/farbror"; ni har FEL! :P
Det finns ju sånna också förstås och de flesta är ju väldigt rara o goda och trevliga o prata med och de har oftast väldigt spännande historier att berätta om man har tid :)
Men de kan också vara riktigt jävliga, så att ta hand om äldre och sjuka är inte dans på rosor precis hela tiden.

Nu är det iaf sista natten den här veckan, ska bli så skönt o få komma hem, ställa sig i duschen, skrubba sig, tvätta håret och känna sig ren o fräsch o krypa ner i sängen o sussa gott :) O få vakna o veta att man inte behöver stressa iväg igen *längtar*
Funderar på om jag ska orka förbi syrran imorrn också när jag slutar, så man får träffa henne lite. När man går av sista passet så här så gör det ju inte om man drar ut på tiden att sova för då kan man ju lägga sig när man vill :D

Är godis sugen, fasen också.....skulle ha köpt nåt men det är lika bra o låta bli, försöka o inte äta alltför mycket på nätterna, men det brukar gå rätt bra faktiskt. Man får ta med sig lite keso eller sallad eller nåt o macka finns det ju här om man blir sugen men ikväll är jag lite godissugen :P
Äsch, det är ju snart helg :D

Puss puss på er, ska tänka på er i morrnbitti när jag får gå hem o lägga mig o ni ska upp o jobba eller va ni ska göra :P


segt

Kl är knappt 05, tiden går så segt för tillfället. Har varit en lugn natt faktiskt, vilket iofs är skönt men tiden går ju lite långsammare då. Ska bli skönt o få komma hem och veta att det är sista natten man går på sen.
Ser dock inte fram emot 4 nätter nästa v, 3 räcker :P Men de ska väl gå dom med.

Hoppas kl blir 7 snart....

Såg nyss den här artikeln i aftonbladet.se :

Hund åt upp hyrespengarna - greps av polis

En kenyansk man lyckades övertala polisen att gripa hans hund sedan hunden ätit upp hyrespengarna.

Haha, va roliga folk är, gripa en hund. Va ska de göra med stackarn då liksom, ge böter eller?


Funkar inte, why??

Hmm, när jag tänkte gå in på bloglovin som så många vill att jag ska göra och bli medlem så väljer jag att bli medlem. Då får man ju fylla i e-post o födelsedata o så men det går inte. Först sa den att min e-post redan fanns, då testa jag o bara ta "glömt lösen?" så jag fick ett nytt lösen men det gick inte heller. Men jag har inte varit medlem tidigare i bloglovin vad jag vet och även fast det står att min e-post finns så funkar det ju uppenbarligen inte att hämta nytt lösen heller.
Va gör man? Och va är det för fel mån tro?

Nåja... dagen har varit väldigt händelselös. Kommer inte hända många spännande saker här inte förrän i slutet av veckan möjligtvis när man blivit människa igen :P
Imorrn (idag) är det ju sista natten jag går på så det är hem o sova när jag går av nu 07 och så äta lite och så jobba en natt till, sen är jag ju ledig fram till nästa torsd :)

Sov från o till till 17 idag, har sovit så jäkla illa så man ser lite sliten ut just nu, lite rätt rosa i ögonen och håret på ända, haha. Näävars så farligt är det väl inte. Gick o handlade lite på em för att kunna baka muffins.
Ska ta en bild på dom imorrn (idag) o lägga ut tänkte jag. Riktigt goda och inte alls svåra o göra. Jag gjorde ett recept från Leila L. kanel o äpplemuffins med crumble (smuldeg). Tycker det är så gott med det på för de blir lite "krispiga", gjorde sånna i stora muffinsformar så de är ju som en hel måltid :P Dom kan man frysa in också o ta fram o tina när man får besök :)

Man blir lite lätt veckovill när man jobbar natt, knappt man vet vilken dag det är eftersom det är t ex tisd kväll när man går på och onsd morgon och kväll när man går av o på som går över till torsd, hehe. Men jag är ju redan en liten virrpanna så..... :P *gääääsp*

Va trött jag blir på folks om bara Måste hålla på o "trascha" (stavas det så?) varandra hela tiden. Om man inte gillar vad personen i fråga skriver, eller hur den skriver sina inlägg, SLUTA LÄS!!!! What´s the problem liksom?
(nu är det ju inga sådana människor som läser min blogg, tror jag, så det kvittar ju va jag
skriver här nu om detta, men iaf) :P
Och kan man ändå inte sluta läsa, så försök och skriv inte en massa onödiga kommentarer.
Blir så trött på folk, när man sitter och läser andras bloggar alltså) på folk som lägger in dumma kommentarer som t ex "dom är ju så mycket snyggare än du". Om en bloggare skriver i sina inlägg att de tycker de är så snygga o sexiga och lägger ut bilder på sig själva, så låt dom göra det så länge dom inte trycker ner annat folk. Det är väl trevligt med folk som har självförtronde så länge det inte går till överdrift liksom men det är deras blogg och man får skriva vad man vill så länge det inte är kräkande eller nedlåtande!

Visst att det kan vara kul o läsa nån blogg ibland där man tycker att personen har lite konstiga värderingar o tankar men inte 17 går jag in o skriver: "så korkad du är", "väx upp" eller nåt annat. Jag undviker dom bloggarna faktiskt eller så undviker jag just dom inläggen iaf.
Är det bara jag som blir irriterad eller? Men jag tycker faktiskt det är så onödigt o slänga in dumma kommentarer såvida inte personen i fråga har gjort ett dumt inlägg riktat just till läsarna, men frågan är om det då är värt det o kommentera för det är det väl det som bloggaren just är ute efter. Tycker det inte är värt besväret helt enkelt.
Eller vad tycker ni??? Tala om :)
Nu skriver jag ju inget provocerat direkt så det är väl därför jag fått så många underbara läsare,älskar era kommentarer :)
Önskar er alla en riktigt härlig onsd när ni vaknar, själv har jag 5½ timma kvar, ska äta lite hemmagjord sallad nu med pasta, majs, rödlök, feta, tomat och paprika med italiensk salladskrydda och havssalt :)

PUSS

bara 2 tim kvar

Tjoho, va den här natten har gått undan :) Snart får man gå hem o äta frukost och sova. Men innan ska man förstås byta vatten o fylla på mat åt katterna och rensa kattlåda. Och är Missy på lekhumör så måste man leka med henne, annars får man inte sova, suck. Missan brukar inte vara så svårflörtad.
Sen får jag äntligen krypa ner hos min älskling :) Ja just det, man måste ju tvätta sig lite och borsta tänderna också.
Ja ni ser, det är inte bara att kliva in och klä av sig och lägga sig men hade jag däremot vart en man så är det precis va jag hade gjort, frågan är ens om man hade hunnit klä av sig allt då ens :P
Förstår inte hur de gör och är det bara vi kvinnor som ser allt som måste göras innan??? Man kan ju undra ibland, eller har vi bara ett sånt "måste bara..." behov? Tror det är lite så, man ser så mycket som "behövs" göras eller sånt som är skönt att ha gjort medan männen bara ser sängen. Önskar jag kunde få vara en man ibland i psyket ;)

Kram

Vad är eran ursäkt?

Då sitter man här på jobbet. Har nu vart här i lite mer än 1½ timma. Är x antal timmar kvar till 07 men det ska gå bra, det brukar det ju. Har så trevlig arbetskamrat o arbeta ihop med så tiden brukar försvinna rätt fort faktiskt.

Idag har det inte vart många knop, klev inte upp förrän runt 11, tänkte ligga o dra mig så länge som möjligt eftersom man ska vara vaken hela natten liksom. Gick över en sväng till Michis och tillsammans tog vi en promenad i småregnet till Ö&B och till Haga Cykel. Provkörde cykeln vi tittade på tidigare. Naturligtvis när vi kom och jag äntligen fick tag på en personal så var min cykel borta från platsen, en annan kvinna hade tagit den och ville köpa den bums med de samma *morr* Hon var så säker på att hon skulle ha den så jag gav med mig då hon hade en transport med sig också. En annan bor ju relativt nära så man kan gå dit när som egentlligen.
Men vi fortsatte titta runt lite och efter ett tag kom killen tillbaka som jag pratade med och sa att kvinnan hade ångrat sig så jag fick testa den och jag köpte den :D
Jättehärlig o cykla på och så en cykelkorg också förstås, praktiskt ;) Så nu har jag en fin cykel att ta mig runt på, tack älsklingen :D Michis och Leo ville inte släppa mig ut därifrån förrän jag köpt en hjälm också så det vart en hjälm med.
Man är lite lat på den där fronten men man ska vara rädd om sig.

Har en vän som cykla omkull för ett tag sen och hon har fortfarande ont på vissa ställen. Visst nu skyddar ju inte hjälmen armar och ben men hon slog faktiskt i huvudet också så hon fick sy 3 stygn men det är ok nu men tänk va som kunde ha hänt. Och allt för att en tjej med en annan cykel stod o pratade med en annan och inte såg när J kom farandes och vände ut o cykla iväg och så vart det en krock. Så hjälm är ju faktiskt bra, man har ju ett liv att leva menar jag så va är en taskig hårfrisyr mot ett friskt liv????
Tänk så konstigt vi "motiverar" egentligen för att inte använda hjälm.
Vad är er ursäkt eller använder ni hjälm?
T säger att "jag har klarat mig i 31 år utan hjälm". Jaa visst, oftast när man ramlar o slår sig så är det ju inte så allvarligt men en dag så kanske inte turen är på din sida, inte alltid man ramlar "rätt" liksom. Räcker med att nån öppnar en bildörr, går ut framför, den som man cyklar om eller med vinglar till.

Fick iaf ta mig hem i ösregn med cykeln. Michis och hennes make erbjöd mig skjuts men va fasen, lite regn har aldrig skadat, finns ju torra kläder hemma :P
Nu kanske man ska göra lite nytta, Måndag idag så då är det städning här också.

Kram på er och hoppas ni sover gott.

Va det ingen förresten som ville kommentera ang Blogglovin som jag frågade om i förra inlägget?????

lite nytta iaf

Godkväll på er. Detta får bli ett väldigt kort inlägg, orkar inte skriva nåt särskilt ikväll.

Var sur o tvär imorse när jag vakna, eller ska vi kanske säga vid lunch :o/ Låg o drog mig hur länge som helst, ville bara inte kliva upp. Har jäkla monsterveckan också så det var väl det som bidrog med mitt strålande humör idag :D
Brukar inte ha ont i magen eller vara särskilt sur o tvär men idag har jag vart det.
Bad min kära sambo att själv åka ner till sina föräldrar och klippa gräs idag men han insisterade på att jag skulle med för han skulle klippa gräset och skulle vi till en vän som fyllde år också. BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!

Drog mig iaf upp ur sängen, butter och grinig, haha. Min sambo tyckte inte alls jag va rolig, inte jag heller för den delen.
Dagen har iaf löpt hyffsat smärtfritt, jag tvättade bilen och skinnade den torr o ren, tänkte vaxa den också men det börja regna. HALLELULJA! Haha, nää vars, det var väl iofs trist för det hade ju vart skönt o fått det gjort för då fastnar ju skiten inte lika bra på bilen, men men.

Vägrade dock vara mer social på em/kvällen så medan T försvann iväg och grattade var jag osocial och stack till mamma och Janne. Fick mat, glass med jordgubbar och kaffe. Tur man har mamma ibland :D

Vi var inte hemma förrän 21, då kollade jag på filmen som gick på 5:an. En sann historia, den var riktigt bra faktiskt. Var det nån mer som såg den kanske?

Nää, nu är kl mer än läggdax.. Imorrn blir det mycket troligt cykelköp, fika med Michis, evt träffa syrran och så måste jag fixa nåt käk till natten också, nåt litet bara så där och så sova ett par tim på em/ kvällen innan det är dax att dra igång med sina 3 nattpass :)

Jo en sak om ni kan hjälpa mig; det här med blogglovin, va är det egentligen? Var inne och kollade lite. Måste man hålla på o logga in på den sidan varje dag då om man vill följa vissa bloggar? Kommer mitt utseende på bloggen att ändras? Är det värt att gå med där egentligen? Ni verkar ju hitta mig iaf menar jag :P
Tell me ;)

Godnatt mina vänner och hoppas ni får en riktigt bra måndag :)
Kramen o pussen

Hmm, det vart visst inte så kort inlägg, ska inte säga så där för då brukar man babbla på som 17, hehe. Nåja....

Firefox supportsida

Hehe, Missan ligger ich åmar sig så dant här ovanför tangentbordet så när jag kom tillbaka hade hon tryckt fram 4 sidor till Firefox support eller va det stod, haha. Knäppisen!

Blir ett väldigt sent inlägg, undrar ens va jag gör uppe än, ett under är att jag inte ligger och snarkar för längesen.
Har haft så ont i huvudet idag och varit trött men dagen och kvällen har gått undan.

Dagen började med att brorsan kom över vid lunch. Vid 2 åkte vi äntligen iväg för att köpa cykeln jag skulle få av min sambo.
Lyckan blev dock kort för när vi kom fram 14.25 hade de stängt kl 14 :( Och inget söndagsöppet så jag får vänta till måndag på cykelköp men jag behöver den ju inte på hela v iaf egentligen, bara trist o behöva vänta på leverans om de inte har mer på lagret än den som stod där. Men men...
Vi drog ner till Valdemarsvik till den pågående karnebåtfestivalen. Missade dock tåget för det gick halv 4 och vi var inte nere förrän strax efter halv 5. Men vi gick runt lite bland marknaden, inga fynd gjorde man heller inte. T köpte lite munkar till sina föräldrar, jag köpte några godisremmar, vi tog en varsin jättegod crepes som de sålde i ett stånd.
Älskar crepes :)
Men det var också allt. Stötte på Anneli när vi var nere också och fick äntligen träffa hennes söta Liam. Har ju bara den lilla krabaten på bild hittills :)
Här är några bilder från viken iaf.






Här står lillebror och T och väntar på våra crepes

Efteråt åkte vi hem till Ringarum igen. T och lillebror åkte hem till T:s föräldrar och jag följde med mamma ett tag och drack lite kaffe och bluddra lite.
Blåklocka nedanför mamma och Janne.

På väg hem till Nkpg

Visst vart väl denna en häftig bild? Skulle ha haft med endast det  "krusiga" (kom in på nåt bättre ord kl 2 på natten) molnet. Men det är lite svårt när man försöker ta kort i en rullande bil på en dålig väg!

Här är en bit av gallret som T har gjort. Detta är för att katterna inte ska ramla ner från vår 7:e våning och för att vi inte ska behöva paketera in hela balkongen med fult  hönsnät. Visst blir det väl bra?

Hehe, brorsan var lite rolig och hemlig på marknaden och köpte sig, T och mig en varsin T-shirt. På min stod det:

och på T:s:

Brorsan köpte en som sa: "Lugn nu brudar, en i taget" Nåt i den stilen stod det iaf, haha. Härligt. Tack lillebror :)

När vi kom hem och hade skjutsat hem brorsan så gick jag ner för att hyra film. Kunde dock inte välja så det blev både YesMan och Madagaskar 2. Den förstnämnda var riktigt rolig, älskar älskar Jim C. Han är en stor favorit, men jag kan bara inte med hans karaktär i The Cabelguy . Tycker inte om den alls. Men älskar Liar liar t ex.
Madagaskar 2 såg vi knappt halva på, sen gav T upp. Jag tänkte bara "städa" undan litem borsta tänderna, stänga av datorn och lägga mig och ni ser ju hur det gick liksom. :P

Eftersom ni tyckte mitt andra inlägg var så bra då jag skrev om att skönheten ligger i betraktarens ögon så tänkte jag ta upp en sak till.
Det är väldigt mycket unga personer som skriver och jag vet att de har ett annat språk o så men va är de med det här "bitches" egentligen? Och framför allt "baby bitches" och det är skrivet direkt till oss bloggläsare men menat på ett sjysst sätt.
När blev ordet bitch ett "snällt", allmänt ord?
Visst att man kan säga det till nån i all välmening om man är  t ex avundsjuk på skoj (ni förstår säkert va jag menar) men hallå, baby bitches??? Nja, jag har lite svårt att förstår det där faktiskt, det nya språket ungdomar använder. Det är också så grova och hårda ord till varandra nu för tiden. Jag vet, för jag har en tonårs systerdotter. Det är så öronen ramlar av när man lyssnar ibland.
En annan hade åkt på smisk säkert om man använt sånt språk. Tycker inte det är ok faktiskt för det lär också ungdomarna att använda samma språk på föräldrar och andra "äldre" och respektera mindre.
Håller ni med eller? Vad säger ni?

Nää ni, nu går ögonen snart i kors och jag vet knappt vart tangenterna sitter nånstans längre så nu blir det kudden.
Puss o kram på er.
Jag o min syster (jag till vänster för er som inte vet)

Lyckad kväll och sen.....

Jättetrevligt har vi haft det ikväll i Folkparken :) Som vanligt är jag seg och kom inte ihåg att ta några bilder och när jag väl kom ihåg det så kom nåt annat emellan och jag glömde bort :/ Men det var en massa folk som spelade beachvolley och dom som inte spelade (inkl. jag) drack och ett socialt samspel istället :P

På vägen hem nu, vad händer då?? Jo det kommer en igelkott springandes, mitt på trottoaren, på S:t Persg. Kraken...måste vara jättevilsen ju.
Alla som känner lilla mig vet att jag är STOR djurvän, tjuter och blir arg för det minsta lilla när det rör djur så naturligtvis så vart jag väldigt upprörd över denna söta varelse som sprang febrilt på trottoaren. T och jag försökte valla den och åtmistonde få den över gatan och in bland buskarna på vår gård så den slapp bli påkörd eller värre, typ att ungdomar får syn på han och sparkar på den :( Men han ville inte bli vallad utan valde att stanna och vägrade röra på sig.

Desperat försökte jag få T att ta den och bära den till busken men det ville han inte. "Dom bits"! sa han. Klart dom bits pucko! Men så viga är dom väl inte om man får tag om ryggen?? Eller?
Hur är det med det där egentligen? Kan man lyfta en igelkott eller är dom snabba på att bitas? Behöver man handskar?
Mina desperata försök att få T att ta den till busken med " nu kommer jag gråta HELA natten om du inte hjälper den" funkade inte så bra och natuligtvis så vill jag ju inte riskera själv att bli biten om nu sannolikheten för det är stor.
Så stackarn blev kvar på trottoaren och vad gör jag?? Jo jag går genast raka vägen hem och bloggar om det och har ångest för stackarn som är där ute, vilsen i storstaden och jag inte kunde hjälpa den för att jag inte ville riskera mitt eget finger :P

Vill så gärna hjälpa den då man inte ser dem så ofta längre mer än typ överkörda eller att man läser om dom i tidningen att ungdomar använt dom som fotboll mm. Detta var min första levande igelkott på flera flera år faktiskt
Så nu får jag sitta här i min ångest över att jag inte hjälpt den och undrar om den klarar sig........
Fånigt??? jaaa, då får jag väl va fånig då, men det är den jag är!!

Plutten.........


Regn, sol, åska, regn, moln :/

Jäklar va det har skiftat idag i vädret.
Idag hade ju syrran ledigt så vi hade bestämt oss att vi skulle ta oss till Gransjönäs för att sola och bada lite innan det blev dåligt väder. Kollade på tv4.se/vadret innan jag stack och visserligen stod det att det skulle va risk för åska och evt regn men inte förrän mot lunch (vilket jag vet skiftar) men det var så fint väder så jag tänkte att det stämmer nog.
Så kl 9 hämtade jag upp henne, hennes son skulle inte med så han stannade hemma.
När vi åkte på motorvägen såg vi att det var jäkligt molnigt dit vi skulle men vi var envisna och hoppades på det bästa.

När vi kom dit så var det bara 2 tjejer där, skönt! Vi placerade oss på bryggan, molnigt :/ Efter en stund såg vi regnmolnet komma farande mot oss men vi satt kvar, tänkte det drar snart över. Regnet kom och vi satt kvar, tjejerna satt också kvar på andra bryggan. En pappa och 2 barn hade kommit strax innan och satt på stranden.
Alla gömde sig snart under filt alt handduk. Här är syrran o jag (suck vad jag hatar o se mig själv på kort ibland om det inte är under "kontrollerade" omständigheter :P )

Var tvungen o ta en bild på fina vattnet efter lilla regnskuren, tycker det är så fint, lite hypnotiserande.

När vi suttit en stund till och fortfarande inte givit upp hoppet på sol sa jag åt syrran och tittade lite längre ut: "låter det inte som det spöregnar där borta?" Precis då rasa det ner, suck....

Bara o krypa under handduken igen



Här är tjejerna på andra bryggan gömda under sina handdukar, hihi, fler som inte ville ge upp. Pappan och de två barna gav upp strax innan.

Men vädret vände och solen kom, TJOHO! Skam den som ger sig :D
Vi hade två änder som kom simmandes, de brukar simma här, jättetama. Här tar den ena ett digistivekex från syrrans hand.

Väl hemma igen vid halv 1 åt vi glass o jordgubbar, mums :) Varmt som attan vart det o vi vart jättebadsugna för vi badade aldrig för när solen väl kom till Gransjönäs och man tinat upp igen så var vi "tvungna" o åka. Skönt o åka innan all trafik kommer igång, helt hoplöst på fredagar. Var tvungen o stanna till på systemet också.

Så vi bestämde oss för att åka till pappa som bara bor typ 10 min bort med bil o bada istället i deras pool :) Och badade gjorde vi, skönt, men när vi hoppade i plurret, va hände då?? Jo; solen gick i moln *morr* sen vart det bara molnigare och molnigare och regnet o åskan kom. Så vi har väl inte haft så där jättetur med vädret när vi gett oss tusan på att bada o sola idag, haha. Så kan det gå!!


Ikväll var/är det meningen att vi ska till Folkparken och spela beachvolley med vänner, dricka och äta lite men vi får se va vädret säger. Annars blir det ett par kalla här istället.

Blir så himla glad när jag tittar in på min blogg för det är så många nya som tittar in och skriver nåt snällt :) Blir superglad, strävar inte efter att ha så många bloggläsare som möjligt men det är trevligt om folk kommer o tittar in frivilligt och läser och kommenterar och fortsätter med det :) Tack :D

Nu kommer detta bli ett hyffsat långt inlägg men struntsamma för nu måste jag bara skriva en sak.
Tittade in hos en bloggläsare som lämnat kommentar hos mig för att läsa hennes och upptäckte en störande kommentar på en av hennes inlägg som jag måste skriva om.
Vil dock inte nämna namnet på bloggaren utifall hon inte vill nämnas. Namnet på den som lämnade kommentaren till henne vet jag ej.

Hon hade iaf skrivit:

"det stående skämtet hos blondinerna är att man färgar håret blått för att man är trött på att bli betraktad om en bimbo. Man tar kort och lägger ut på bloggen. Paow, Dessie och Kisse har haft med skämtet otaliga gånger på sina bloggar. Men nu ska jag förstöra deras skämt, nu ska spotta på deras humor och avslöja för hela världen hur det ligger till. Titta på bilden ovan. Titta på mitt blåaktiga hår. Vet ni vad det är? Jo, just det. Silvershampoo! Ledsen Kissie och company, ingen går på era skämt mer. Ni får helt nekelt komma på något nytt. Kanske skämta om att ni inte röker eller att ni är oskulder? Annars kan ni ju alltid fortsätta era lurendrejerier om att ni är tjocka fast ni ser ut som undernärda afrikabarn!"

En av kommentarerna blev:

"du är en jävel på att blanda in andra människor. akta så dem inte skriver något om dig, du blir ju alltid så ledsen när någon yttrar sig om dig. dem är snyggare än dig, du har gått upp en del ju =/ "

Det jag hakade upp mig på var den sista meningen som jag har understrukit. Visst, jag håller med om att man får passa sig om vad man skriver. Tycker att man inte ska skriva "bläblaha" om andra såvida det inte finns en väldigt bra anledning till det. Men bloggen är fri, man får skriva vad man tycker och känner, men man ska också tänka på att inte skriva nåt om man inte själv är beredd på att ta konsekvenserna av det.
MEN att skriva som personen gjort (den som kommentera) att dom skulle va snyggare än henne för att hon gått upp i vikt, vad är det liksom??? VEM säger att dom skulle vara snyggare än nån annan? Smaken är som baken, delad o bred och skönheten sitter inte bara på utsidan som jag skrev till bloggaren själv. En mycket vacker kvinna/man kan vara hur fin som helst och samtidigt bli hur "ful" som helst så fort de öppnar munnen eller har en "jag är så mycket bättre än du"-attityd!

Vad tycker ni??? Jag hakade iaf upp mig på det. Skönhet sitter i betraktarens ögon, eller va är det man säger??

Nu hoppas jag att ni alla får en mycket angenäm helg :D Jag är grymt hungrig nu, pizza kanske man ska unna sig idag?
Puss på er alla


Thojo, jag tror jag smälter bort...

Shit så varmt det är. Att vara inne och tvätta och damsuga är inte riktigt vad man borde göra i den här värmen. Det är INTE att rekommendera. Ut genast o lägg er i skuggan nånstans vid vattnet och njut och bada lite :D
Inte riktigt heller va jag ville göra på min födelsedag men va fasen..det måste ju göras nån gång liksom, ska ju ut o lägga mig imorrn på stranden och njuta lite och ikväll blir det ju ner till baren och ta nåt kallt *längtar*.

Är det nån som vet hur man bär sig åt om man vill lägga upp flera bilder på skrivbordet som bakgrund, så där i olika storlekar och på olika ställen från en cd-skiva?




Nää, nu ner till tvätten igen, pust! ;)





Min födelsedag :D

Idag är min födelsedag. Idag fyller lilla jag 29 :D
Varm o jäkligt är det, håller på o krevera här hemma, otroligt varmt, tror vi måste ha 29 grader inne nu, har inte kollat på mätaren men det känns, pust!
Sitter och slappar framför tv:n för tillfället och käkar lite frulle.

T och Missy åt också frukost för en stund sen men nu har han stuckit iväg till jobbet. Är inte ett dugg avundssjuk på han o jobba i den här värmen, skönt att en annan jobbar natt iaf kan jag säga.

Missan passade på o breda ut sig på golvet


Igår var vi iväg och tittade på cyklar, ska få en i födelsedagspresent av min sambo, snällt va?!
Det blir nåt liknande det här som jag vill ha:

Tycker man sitter och cyklar så bekvämt på dem. Hittade en på Haga cykel, 7 växlad och extra starka hjul, det lutar åt den, men vi ska titta lite mer på vad som finns.
Ikväll blir det till Highlander och ta oss nåt kallt o dricka med lite goda vänner.

Ha en toppendag. Kram kram

Mera shopping

Idag har jag vart nere och bytt in byxorna jag köpte, de vita, tycker nog inte att de satt så bra. Vill ha ett par som sitter lite lösare och är litre luftigare i denna värme.
Istället hittade jag 2 andra tröjor, först ett linne som jag bara inte kunde motstå för den va så jäkla söt:

Den är i svart och silver, visst är den söt?

Och sen hade jag tänkt att jag skulle ta en sådan tröja som jag hade hittat igår som jag visa, den lila fast en grön denna gång så jag hade nåt o byta om med men på väg till kassan fick jag syn på en annan tröja som jag fastna för:

Bilden gör den inte riktigt rättvis, så svårt att ta bra bilder ibland. Den här tröjan är iaf med ärmar på, eller ja, sådana där korta ärmar, fast de syns inte såg jag och så är det ju en sån där bred kant längst ner som jag bara älskar.
Så jag är nöjd :)

När jag kom hem fick jag borsta Missan, hon fäller så dant, usch, se här bara:

Det vart en halvkatt av allt hennes hår när jag var klar, eller hon va klar rättare sagt för hon fick nog och hoppa ner:


Missy behöver man inte bortsa, det fastnar inte på kammen iaf, hon är en sån där som smygfäller istället, haha. Man ser inte att hon fäller förrän man tittar där hon har legat.

Nu ska vi äta lite burkskinka, potatis och salladsdressing, mums!
Kisses and hugges :D

RSS 2.0