Va? sa du nåt?

Hello sötisar :)
Hur har ni det i det trista november vädret? För en annan så är det i princip mörkt när man går och mörkt när man ska hem :/ Jag fick dock se lite sol på vår lunch igår från lunchrummet, alltid nåt :P
Här är det segt som vanligt. Att bli matad med oändlig information 8 tim, 5 dar i veckan i 2 v är man ju inte riktigt van vid, dessutom går allt i rasande fart eftersom de är lite tidspressade :/ Hoppas dock att det inte resulterar i dålig kundservice sen men då får de väl fixa det.
Idag den sista timmen tror jag inte att det var många som lyssnade eller förstod, alla var så trötta och bara ville hem, imorrn måste man va på alerten för då är det sluttest och man vill ju ha så bra resultat som möjligt.

Värsta är att Fringe börjar ikväll kl 22 och jag borde egentligen lägga mig 21 och läsa lite och sen ha somnat till 22 men vi får väl se hur det går. Brukar ju inte lägga mig förrän vid 23 men det är väl bara att tvinga sig i säng.

Lugnt i helgen annars, ska bli så grymt skönt med helg, vi har inget inplanerat förutom att mamma, janne, syrran o hennes barn ska komma förbi imorrn kväll o käka lite och hinna träffa T innan han åker den 30/11.
Usch vill inte tänka på att han ska åka, det händer så mycket där nere nu och visst det är media som vinklar och förstorar men man kan ändå inte bortse från fakta och det är att hotet mot svenskar har ökat, men det ska nog gå bra :) Tur att jag har ett jobb jag kan lägga ner energi o oro på ;)

Kram o godnatt på er och hoppas ni får en skön helg. Puss

Maskerad :)

Hej hej. Har ni haft en bra helg?
Här har den bara vart bra.
Vi var ju på maskerad igår med temat Filmstjärnor, så jag tänkte visa er lite bilder på lite kändisar som dök upp igår :P
Först var vi ju hemma här och bytte om o sminkade oss o så:

Min sambo ska vara Elvis som ni ser, brorsan som står o garvars ka vara Ace Ventura, ni ska få se håret sen :)

Söta snälla Anna som kom o fixade mitt hår, hon är grym på inbakade flätor!

Nä vi väl kom till festen mötes vi av Marilyn Monroe och Charlie Caplin, klockrent :D

Även Hugh Hefner och Samuel L Jacksson var där också

Till vänster står kvällens värdinna, nyfyllda 25-åring Adrey Hepburn, sen tog ju naturligtvis Hugh Hefner med en av sina playboy tjejer också, haha.

Här sitter självaste Princess Leia och Men in Black.

Tyckte Staffan i sin roll som Charlie var så jäkla klockren, så otroligt likt, han skulle ha vunnit kvällens pris om det hade funnits nåt.

Catwoman med Ace Ventura (min bror och min syster)

Elvis tillsammans med Bruno, haha

Här har vi ju självaste Lara Croft, visst vart det bra??

Kvällen var iaf mycket lyckad, vi åkte hemåt vid 3-hugget, det var en bit o åka men det gick bra.
Jisses va seg man blir dagen efter fast man inte druckit, men det är ju att man är borta, det är lite högljutt, blir sent mm. Man börjar bli gammal.....hihi
Idag har sambon hållt på o styrt här lite, plockat undan och gjort fint, jag har packat iordning lite sopor, batterier, lampor, flaskor mm som ska slängas. Annars är det lugnt, imorrn är det nya tag på jobbet.

Imorrn ska vi förresten få vara med på Kick Off på Transcom, det ska bli kul. På em ska vi iväg och hitta på någe som är hemligt och på kvällen ska vi hem till en av teamledarna tror jag och käka o så. Det ska bli kul faktiskt.
Hoppas ni också får en bra start på veckan imorrn. Kramisar

klarade testet :D

Halloj på er. Äntligen fredag. Nu börjar man kunna uppskatta helgerna igen :P
Är helt färdig i kolan efter all information.
Anneli undrade över vad det är jag kommer sitta med och svaret blir Telenor, inkommande samtal.
Idag hade vi ett mellantest som för att visa vad vi lärt oss, hur vi hänger med. De sa att man borde ha iaf 80%. Var lite nervös innan men så dök första frågan upp och naturligtvis så var det en prisfråga som jag befarade och så svarade jag fel (man kunde se efter varje fråga om man svarat rätt eller ej) och nästa fråga med så då vart jag MER nervös men sen kom det frågor jag kunde så jag fick 83% :D
Hörde att en del fick allt från 60-90% och en del hade inte heller hört tydligen att man kunde kryssa i fler alternativ ifall det fanns fler svar som var rätt och sen var det en del slarvfel man gjorde men så är det ju alltid :/
Känns skönt iaf, nåt har iaf fastnat och man vet vart man ska leta efter informationen.

Ikväll har jag tvättat, ska snart ner och hämta sista tvätten, eller jag hade tänkt sätta sambon på det faktiskt. Syrran och jag har tvättat ihop men hon gick hem nu.
Annars är det bara lugnt o skönt, vi gjorde lite Makaronipizza, såååå gott o så enkelt, that we like ;)

Imorrn ska vi på maskeradfest hos en tjejkompis som fyller 25 så alla ska klä ut sig till filmstjärnor, jag ska vara Lara Croft :P Ska ta en del bilder så ni får se alla kändisar sen :P

Annars så var jag snäll och gav min sambo hans julklapp nu eftersom han ska åka till Affe om 2 v, hade köpt ett Nintendo 8-bitars på Tradera åt han, han vart skitglad :D Syrran och jag passade på att ta ett game innan hon gick, superroligt.

Hoppas ni har det bra annars. Kramis på er mina vänner.

Plågan har börjat :P

Hej hopp! Eller det är inte så mycket hoppande här, är bara såååå trött efter dagens utb. MÄNGDER med info och massa produktkoder och massor av annat och man fattar NOLL! Suck.
Lyckligtvis så var jag inte den enda som kände så, sa dom iaf :P
Det känns verkligen inte som att man fattar någe och framför allt inte när man bara måste sitta och lyssna och inte får göra det praktiskt under tiden. Men det ska väl reda ut sig vartefter men det kommer bli jäkligt intensivt.
Nu sitter jag här, har ont i magen, haft det sen efter lunch, hoppas jag inte åker på någe nu bara och blir dålig :/

Tänkte jag skulle ha slängt upp lite bilder från helgen men datorn vill inte känna av att mobilen är inkopplad så jag kan inte ladda ner några bilder. De var ändå inte några så där roliga bilder men det var från i lördags då vi var med poståkeriet och spelade bowling på Eurobowl. Vi var väl så där 25-30 pers.
Bowlandet gick väl så där men jag hamnade inte i rännan hälften av gångerna iaf som jag brukar så det får väl räknas som lyckat ;)
Söndagen spenderades hos massören och sen till pappa och fira av honom lite med fika, annars var det lugnt.
T åkte tillbaka till Livgardet imorse efter ha skjutsat mig till jobbet men han kommer hem torsd kväll igen och är hemma 2 v innan han åker, om han nu åker.

Ja, annars lär det inte hända så mycket den här veckan, utb tar på krafterna och man är inte hemma förrän 5, halv 6 på kvällen o då ska man käka och sen är man helt slut så bli inte förvånade om jag inte skriver nåt för det lär säkert inte finnas nåt att skrivas om :P

Hoppas ni har det bra iaf :)

"första" dagen

Hej hopp. Nu är det fredag, skönt. Sambon är hemma över helgen så det är skönt.
Har precis kommit hem för idag var det introduktionsdag på mitt nya jobb och på måndag startar utb för 3 v framåt.
Som jag skrev överst så är det ju rätt skönt att ha sambon hemma ett tag fast just nu är jag rätt irriterad på han.
Alltid här hemma får man boka tvätttid ca 1 v iförväg och man får verkligen inte missa den för då får man vänta ytterliggare en vecka. Eftersom jag hade bokat denna tvättid idag innan jag visste att jag hade fått jobbet så blev det så att T skulle ta tvätten idag, visste inte heller när jag skulle sluta idag.
Men han skulle först iväg till tandläkaren i Linköping kl 11 så igår kväll ställde jag fram tvätten och idag när han skjutsade mig till jobbet så sa jag: glöm nu inte tvätten. "Nää då", säger han.
Jag sa även att jag skulle meddela när jag visste när vi skulle sluta så han kunde hämta upp mig så vi kunde åka o fixa lite andra saker också.
Vi fick beskedet att de trodde vi skulle sluta runt 4-5 i em så jag sms:ade detta. Nu fick vi sluta redan 14.45 istället så jag ringde och tyckte det var ett fasligt liv omkring honom. Det visade sig att han åkt till både Biltema och sen hem till sin ena bror med familj som bor i Link och hade följt med dom o hämta barna i skolan.
Men HALLÅ, tvätten då, sa jag. "Oj, då, jag glömde visst".
Blev så irriterad för det var en sån simpel sak o komma ihåg men mest för att män alltid klagar på att vi kvinnor "tjatar" på dom om allt men tydligen så måste vi ju det när man inte ens 1-2 tim senare kommer ihåg en sån sak.
Så det var bara att ta en promenad hem och lyckligtvis så hann jag slänga in min tvätt iaf och kör nu 2 maskiner. Suck......män..är dom för roliga eller sorgliga. Förlåt men jag bara blir så irriterad.

Annars har det gått bra idag, gör ont i häcken av allt sittandes men det är ju bara att vänja sig :P
Nu ska jag tvätta klart här och sen kommer väl han hem så vi kan fixa hem lite färg till sovrummet (ska måla om, gillar inte de blå tapeterna som är där) och sen lite käk också för nu är magen inte glad känner jag.

Ja just det, glömde skriva i förra inlägget att jag nu faktiskt tappat 4-5 kg :D Det tog ett jäkla tag innan det hände men nu är det på g så nu är det max 2 kg till som ska bort fast jag är rätt nöjd om jag får behålla min vikt nu eller rättare sagt; de former jag har nu för jag är inte så viktfixerad men jag vill att mina kläder ska sitta och kännas bra.
Slänger in ett Halloween kort på mig o min syster:

Trevlig helg på er. Kramis

"första" dagen

Hej hopp. Nu är det fredag, skönt. Sambon är hemma över helgen så det är skönt.
Har precis kommit hem för idag var det introduktionsdag på mitt nya jobb och på måndag startar utb för 3 v framåt.
Som jag skrev överst så är det ju rätt skönt att ha sambon hemma ett tag fast just nu är jag rätt irriterad på han.
Alltid här hemma får man boka tvätttid ca 1 v iförväg och man får verkligen inte missa den för då får man vänta ytterliggare en vecka. Eftersom jag hade bokat denna tvättid idag innan jag visste att jag hade fått jobbet så blev det så att T skulle ta tvätten idag, visste inte heller när jag skulle sluta idag.
Men han skulle först iväg till tandläkaren i Linköping kl 11 så igår kväll ställde jag fram tvätten och idag när han skjutsade mig till jobbet så sa jag: glöm nu inte tvätten. "Nää då", säger han.
Jag sa även att jag skulle meddela när jag visste när vi skulle sluta så han kunde hämta upp mig så vi kunde åka o fixa lite andra saker också.
Vi fick beskedet att de trodde vi skulle sluta runt 4-5 i em så jag sms:ade detta. Nu fick vi sluta redan 14.45 istället så jag ringde och tyckte det var ett fasligt liv omkring honom. Det visade sig att han åkt till både Biltema och sen hem till sin ena bror med familj som bor i Link och hade följt med dom o hämta barna i skolan.
Men HALLÅ, tvätten då, sa jag. "Oj, då, jag glömde visst".
Blev så irriterad för det var en sån simpel sak o komma ihåg men mest för att män alltid klagar på att vi kvinnor "tjatar" på dom om allt men tydligen så måste vi ju det när man inte ens 1-2 tim senare kommer ihåg en sån sak.
Så det var bara att ta en promenad hem och lyckligtvis så hann jag slänga in min tvätt iaf och kör nu 2 maskiner. Suck......män..är dom för roliga eller sorgliga. Förlåt men jag bara blir så irriterad.

Annars har det gått bra idag, gör ont i häcken av allt sittandes men det är ju bara att vänja sig :P
Nu ska jag tvätta klart här och sen kommer väl han hem så vi kan fixa hem lite färg till sovrummet (ska måla om, gillar inte de blå tapeterna som är där) och sen lite käk också för nu är magen inte glad känner jag.

Ja just det, glömde skriva i förra inlägget att jag nu faktiskt tappat 4-5 kg :D Det tog ett jäkla tag innan det hände men nu är det på g så nu är det max 2 kg till som ska bort fast jag är rätt nöjd om jag får behålla min vikt nu eller rättare sagt; de former jag har nu för jag är inte så viktfixerad men jag vill att mina kläder ska sitta och kännas bra.
Slänger in ett Halloween kort på mig o min syster:

Trevlig helg på er. Kramis

I´m back :)

Hallå på er allihop, eller dom som hittar tillbax ska jag väl säga.
Har nån Karin som jag inte kan hitta sida till som skrev att hon saknar mina inlägg.... hoppas du hittar tillbax hit till mig igen iaf :)

Ursäkta att jag varit borta så länge men det var välbehövligt, var skönt att inte känna att man behövde sitta här i timmar och skriva och läsa även om det är trevligt att se vad ni andra hittar på men ibland blir det helt enkelt för mycket.
Det har vart en rätt körig tid, dels har ju humöret gått upp o ner pga brist på arbete o så och sen hade vi ett dödsfall för ca 1½ månad sen. En nära vän till familjen bestämde sig tydligen för att avsluta sitt liv. Han var en vän till min pappa och mamma när de var gifta. Han och hans dåvarande fru ägde ett sommarställe som alla, mamma och pappas vänner, (vi var väl kanske  ca 10-15 vuxna med deras barn som är i syrrans och min ålder) spenderade flertalet somrar på, så vi var alla som en stor familj. Även om vi alla inte har umgåtts så mycket de senaste åren så har man träffats nån gång ibland på fester hos pappa och därför tog det väldigt hårt på alla när besked kom.
Så tragiskt och hans dotter som är i min ålder väntar barn b la, förstår inte hur man kan va så nere och svika alla så. Men när man mår så dåligt så ser man ju inte de andra, bara sig själv och sitt eget lidande, men efter sig lämnade han barn, fru och flertalet vänner som sörjer stort.

Sen har syrran flyttat, lite närmre mig faktiskt så det har man också varit sysselsatt med i ett par veckor. Sambon är ju på utb på Livgardet fortfarande för sin kommande mission som snart blir av. Fast han (och flertalet andra) måste klara fälttestet först och sista chansen är v. 46 så vi får väl se hur det blir.
Jag har fått farit fram o tillbax med mina katter till veterinären för att ta reda på hur de mår men de är ok nu iaf så nu är det inga fler besök på ett tag :)

Stort glädjebesked väntade mig i fredags då jag fick reda på att jag fick jobb :D JIPPI!
Var som ett nervvrak hela torsdagen men allt slutade väl. Det är på kundtjänst på inkommande samtal så nu på måndag så väntar 3 v utb och så måste man ju klara sluttesterna också men det hoppas jag inte är några problem men man ska väl inte ropa hej än. Men jag har fått in en fot nånstans iaf och det betyder massor, inte världens bästa lön men det är en stadig inkomst.

I det här inlägget ska jag faktiskt ta i akt att klaga också för det var raseriet i mig som fick mig att vilja blogga igen och väcka tankar och få feedback.
Läste nu ikväll på aftonbladet.se, hittills fick 2 artiklar mig att rasa.
Vi börjar med det första jag såg och jag uppmanar er att läsa detta för det är nåt som kan mkomma att beröra oss alla en eller flera gånger i livet och vissa kanske reda har "råkat" ut för det:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6067230.ab

Min fråga är hur ända in i ************ ska man bära sig åt då i en situation där sitt eget liv eller andra hotas??
"jo, ursäkta, men tror du att du kan sluta upp med attt våldta mig en stund så jag får en chans att knäa dig lite, men bara lite för jag vill ju inte göra dig illa"??? Eller: "tror du att du kan sluta knivhugga/strypa h*n ett tag så jag slipper slå dig så hårt".
MEN HERREGUD!!! Men gör väl som nöden kräver i en situation där ens eget eller nån annans liv hotas, eller? Det är ju inte så att man har direkt tid att planera vart man ska slå eller hur mycket kraft man ska använda för att inte skada den andra. Om det är nån som är narkotikapåverkad så vet vi väl alla hur starka och omänskliga de kan bli och tåla HUR mycket som helst, då är det väl bättre att man slår ett slag så personen ligger ner istället för att 2 blir offer? Oftast har man ju bara 1 chans på sig liksom.
Blir så j**la förbannad rent ut sagt och dessutom skulle denna stackars krake som räddade kvinnans liv betala 50 000:- och han som försökte ta hennes liv endast 8000:- hur rimligt är det?

Det andra som väckte mitt raseri var aftonbladets artikel om detta:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6065074.ab
Nu är det naturligtvis inte aftonbladet jag är förbannad på utan att man diskriminerar människor i en fråga där vi ALLA är lika (gillar inte diskriminerings annars heller iofs). Frågan som kom under artikeln som aftonbladet satt ut var: Ska ALLA ha rätt att vara föräldralediga?
Hela 9.6% hade svarat nej. Hur tänker man då? Jag tänker att det är personer som inte vill ha barn som har svarat eller har dåliga erfarenheter. Men det är väl klart att ALLA ska ha rätt att vara föräldralediga, denna stund med en nyfödd och det egna barnet kommer bara 1 gång, man har bara 1 chans. Den chansen går inte att ta igen 8 år senare. Det var det dummaste jag hört!

SÅ nu har jag fått beklaga mig också :P
Blir bara så jäkla arg på vårt svenska samhälle ibland. Och ang den första artikeln; kan nästan känna att USA har det bättre ställt i sådana frågor även om det är väldigt extremt där ibland, men man måste väl för 17 kunna försvara sig utan att behöva tänka på att man själv kan hamna i fängelse eller få böter på flera tusen eller hundratusen, det är ju inte direkt det första man tänker på när ens liv är i fara.
Då kanske de som t ex hamnar i isvakar och skriker förtvivlat efter hjälp (med tanke på att man dör rätt snabbt i så kallt vatten) få böter eller fängelse för alla de personer som själva satt sitt eget liv på spel och ibland t om förlorat det för att rädda andra. Skulle inte dom ha böter och fängelse då?

Nu vill jag ha MÅNGA kommentarer för nu är jag så upprörd!
Uppmana gärna andra att läsa detta inlägg eftersom det faktiskt berör oss ALLA!

Annars är det kul att vara tillbaka ;) hihi.
Puss o kram på er, hörs snart igen.

RSS 2.0